کد خبر: 519918
|
۱۴۰۰/۰۸/۰۷ ۱۱:۵۲:۰۰
| |

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی:

4.2 درصد سوخت نیروگاه‌ها مازوت است

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران با بیان اینکه تا پایان مهرماه تنها 4.2درصد از سوخت نیروگاه‌ها، مازوت بوده است، گفت: در نیروگاه‌هایی که ناچار به استفاده از سوخت دوم باشند، تاکید بر استفاده از گازوئیل است، اما اگر چاره‌ای نباشد از مازوت استفاده خواهند کرد.

4.2 درصد سوخت نیروگاه‌ها مازوت است
کد خبر: 519918
|
۱۴۰۰/۰۸/۰۷ ۱۱:۵۲:۰۰

اعتمادآنلاین| «ناصر اسکندری» افزود: 16 نیروگاه از مجموع 120 نیروگاه حرارتی کشور امکان استفاده از سوخت مازوت را دارند که از این تعداد مخزن سوخت مازوت چهار نیروگاه پلمپ است و فقط 12 نیروگاه می‌توانند در صورت نیاز از سوخت مازوت استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: نیروگاه‌های حرارتی به گونه‌ای طراحی می‌شوند که سوخت موردنیاز آنها گاز طبیعی باشد بنابراین اگر سوخت مایع مورد استفاده قرارگیرد ضمن تحمیل هزینه‌های زیاد به این نیروگاه‌ها موجب طولانی تر شدن دوره تعمیرات شده و در برخی مواقع نیاز به تعمیرات اساسی پیدا خواهند کرد.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: براین اساس نیروگاه‌های حرارتی هیچ انگیزه‌ای برای استفاده از سوختی غیر از گاز طبیعی ندارند و بیشتر تلاش آنها تامین گاز است که بهترین نوع سوخت برای عملکرد بهتر نیروگاه است.

اسکندری گفت: تامین سوخت زمستانی برای نیروگاه‌ها به دلیل آنکه مردم بیشتر از گاز طبیعی برای گرمایش استفاده می‌کنند در درجه دوم اهمیت قرار گرفته و با محدودیت روبرو می‌شود و براین اساس نیروگاه‌ها که باید برق مورد نیاز کشور را تامین کنند ناگزیر به سمت استفاده از سوخت جایگزین می‌روند.

وی ادامه داد: از مجموع 120 نیروگاه حرارتی کشور 16 نیروگاه امکان استفاده از سوخت مازوت را دارند که البته مخزن سوخت مازوت چهار نیروگاه به دلیل پیشگیری از آلوده سازی هوا پلمپ است و تنها 12 نیروگاه می‌توانند از سوخت مازوت بهره گیرند ولی بیشتر تلاش بر تامین گازوئیل به عنوان سوخت دوم است.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی افزود: تا پایان مهرماه 91.5 درصد سوخت نیروگاه‌ها از گاز بوده و تنها 4.2 درصد سوخت مازوت مصرف شده و تلاش خواهیم کرد در فصل سرد نیز نسبت به تامین گاز برای نیروگاه‌ها اقدام شود.

اسکندری گفت: درجاهایی نیز که الزام به استفاده از سوخت دوم داشته باشیم تاکید بر استفاده از گازوئیل است و در نهایت اگر چاره‌ای نبود از مازوت بهره گرفته خواهد شد.

به گزارش ایرنا، آمارها نشان می‌دهد در زمستان سال گذشته در برخی روزها، گاز تحویلی به نیروگاه‌ها به زیر 70 میلیون مترمکعب در روز رسید. این در حالی است که اگر نیروگاه‌های کشور بخواهند با همه ظرفیت خود کار کنند سوختی معادل 190 میلیون متر مکعب گاز در روز نیاز دارند.

بنابراین بقیه سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها در زمستان به وسیله سوخت مایع تامین شده است.

ادامه روند افزایشی مصرف گاز در کشور، علاوه بر آنکه می‌تواند سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها را با مشکل رو به رو کرده و پایداری شبکه برق را به خطر بیاندازد، در ادامه ممکن است به قطع گاز برخی از مناطق کشور در روزهای سرد سال بیانجامد.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه 80 درصد گاز تولیدی کشور در بخش خانگی مصرف می‌شود، گفت: اگر مدیریت مصرف از طرف مشترکان بخش خانگی و تجاری انجام نشود، در زمستان شاهد قطع گاز و برق خواهیم بود.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه مشکلی در تامین مازوت مورد نیاز نیروگاه‌ها در زمستان وجود ندارد، گفت: مخازن نیروگاه‌ها پر است و مشکلی در ذخیره‌سازی نداریم. برای مصرف گازوئیل در نیروگاه‌ها نیز با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی توافق کردیم تا روزانه 35 میلیون لیتر را تحویل دهند. در کنار آن نیز ذخایر گازوئیل در نیروگاه‌ها نیز وجود دارد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها