در گزارش ویدئویی «اعتمادآنلاین» ببینید:
کشمکش مجلس و دولت درباره حذف ارز 4200 تومانی به کجا میرسد؟
نمایندگان در جلسه روز یکشنبه مجلس با دو و یک فوریت لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهادههای دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاستهای جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیبپذیر» مخالفت کردند. آنها معتقد بودند مجلس اجازه این کار را از طریق بودجه 1400 داشته و نیازی به قانونگذاری مجدد نیست.
اعتمادآنلاین| نمایندگان مجلس یکشنبه 23 آبان با دو و یک فوریت لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهادههای دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاستهای جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیبپذیر» مخالفت کردند. نمایندگان معتقد بودند مجلس اجازه این کار را از طریق بودجه 1400 داشته و نیازی به قانونگذاری مجدد نیست.
تورم و نوسان قیمتها، به خصوص در حوزه کالاهای اساسی، کارشناسان و سیاستگذاران را به تغییر روند واداشته است. راهکار مسئولان حذف ارز 4200 تومانی است، اما ارز ترجیحی در کنار آشفتهبازار قیمتها نقطه اختلاف سیاستگذاران اقتصادی شده است.
عدهای چارهی کنترل قیمتها و تورم را توقف تخصیص ارز ترجیحی میدانند و عدهای دیگر تاکید دارند حذف آن میتواند موجب افزایش چند برابری قیمتها شود.
این اختلاف بیش از هر جای دیگر خود را در مجلس نشان داده و موافقان و مخالفان سفت و سخت خود را دارد. موافقان حذف ارز ترجیحی معتقدند که مردم این کالاها را بر اساس قیمت بازار میخرند، نه ارز 4200 تومانی و این روند تاثیری بر زندگی مردم ندارد چرا که نظارتی هم اعمال نمیشود. مخالفان اما تاکید دارند که حذف ارز ترجیحی افسار قیمتها را بیش از پیش پاره و از کنترل خارج میکند.
اما برای مشخص شدن سرنوشت حذف ارز 4200 تومانی و اثبات نظر موافقان یا مخالفان در دولت و مجلس باید منتظر تعیین تکلیف آن در روزهای آینده ماند.
دیدگاه تان را بنویسید