کد خبر: 552393
|
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ ۱۶:۴۹:۴۴
| |

فیروزآبادی:

باید برای خودکفایی درحوزه اقتصاد دیجیتال تلاش کنیم

دبیر شورایعالی فضای مجازی کشور گفت: باید در حوزه اقتصاد دیجیتال تلاش کنیم تا به خودکفایی دست پیدا کنیم و همه خدمات و کالاهایی که امکان عرضه داخلی در کشور دارند بخش قابل توجهی از نیاز های کشور را تامین کنند.

باید برای خودکفایی درحوزه اقتصاد دیجیتال تلاش کنیم
کد خبر: 552393
|
۱۴۰۱/۰۲/۲۸ ۱۶:۴۹:۴۴

سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار زیرساخت ها با بیان این مطلب افزود: در عصر جدید اتکا به یک بازیگر تعیین کننده همچون دولت ها و صرفا قوانین و مقررات برای اداره حوزه هایی مانند آی سی تی به اتمام رسیده و اشکال دیگری همچون توصیه ها و تشکیل کنسرسیوم های رفع موانع برای بازار و طراحی رویه ها در کشورها مورد تاکید است.

به گزارش فارس، به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، وی با اشاره به این که توصیه ها معمولا از مراجع مهمی همچون دولتی، علمی و بخش خصوصی منتشر می شود، اظهار داشت: در کشور نیاز فوری به توصیه ها در حوزه های شبکه، خدمات ابری، پردازش و دیتاسنترها احساس می شود. همچنین ائتلافی از شرکت ها برای استاندارد گذاری و قاعده گذاری در این حوزه ها باید صورت گیرد.

فیروزآبادی درخصوص نقش کنسرسیوم ها در تعیین مسیر علم و بازار اقتصادی، تاکید کرد: همگرایی بازار و علم، بازار و فناوری و صنعت با شکل گیری کنسرسیوم ها اتفاق می افتد که البته در برخی مواقع ناهماهنگی در علم و صنعت در تمامی کشورها در بیان برخی دستاوردها و تحقق شعارها صورت می گیرد که این اتفاق در جهان فراگیر است.

وی با بیان این که در مرکز ملی فضای مجازی در برخی از حوزه ها اطلاعات مستندی از وضعیت کشور برای سیاست گذاری در دسترس نیست، تصریح کرد: این یک مشکل اساسی است که تلاش کردیم در اواخر دولت قبل نسبت به رفع آن اقدام کنیم که امیدواریم با ادامه آن در دولت فعلی بتوانیم به وضعیت کشور در این حوزه سامان دهیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی درخصوص وضعیت خدمات ابری با تاکید بر مصوبه سال 96 شورای عالی فضای مجازی در این حوزه به عنوان 4 خدمت اصلی و پایه شبکه ملی اطلاعات گفت: در کشور بسیاری به دنبال راه اندازی دیتاسنتر بدون بررسی اصول اولیه و امنیت هستند که باید در این حوزه برای ایجاد خدماتی همچون خدمات ابری تلاش و همکاری تمامی فعالان این حوزه اتفاق بیفتد.

وی همچنین با اشاره به کنترل حوزه اقتصاددیجیتال و وضعیت واردات سخت افزار های مبتنی بر میکروالکترونیک افزود: متاسفانه این صنعت سرمایه بر است و انتظار داریم تا برای حل این مشکل نیز بخش خصوصی و اصناف مرتبط همکاری کنند. شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی نیز با نگاه مثبت به دنبال این است تا شرکت های مبتنی بر دیجیتال و خدمات بتوانند وارد فرابورس و بازار سرمایه شوند تا بتوانیم با تلاش همه جانبه و همگرایی ملی نسبت به رفع خلاء زنجیره ای در این حوزه اقدام کنیم و در جهت اقتصاد ملی گام برداریم.

فیروزآبادی با بیان این که اولویت بندی به دلیل محدودیت سرمایه مورد تاکید قرار دارد، گفت: نیروی انسانی مناسبی در این حوزه در کشور فعال است و باید بتوانیم تخصیص سرمایه را به نحو مناسب برایشان مدیریت کنیم تا هم در حوزه های نرم افزار و هم سخت افزار اهداف محقق شود.

وی اعلام کرد: ممنوعیت خرید برخی از سخت افزارهای خارجی در دستگاه های دولتی پیشتر ابلاغ شده که خوشبختانه توانستیم با وجود بسیاری از مخالفت ها به خودکفایی قابل قبولی در برخی از زمینه های آن دست یابیم و این در حالی است که بسیاری از کشورهای دیگر نیز در حال ورود به این حوزه هستند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها