ضرغامی:
44 هزار فعال صنایع دستی بیمه هستند/ 299 رشته از 460 رشته صنایع دستی در ایران فعال است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه همچنین ۴۴ هزار از فعالان صنایع دستی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، گفت: از ۴۶۰ رشته صنایع دستی در جهان ۲۹۹ رشته در ایران موجود بوده و در بالاترین سطح خود قرار دارد.
عزت الله ضرغامی عصر امروز در حاشیه سفر به غرب استان، در بازدید از طرحهای نیمهکاره گردشگری این منطقه ضمن تبریک روز جهانی صنایع دستی، اظهار کرد: صنعت فرش یکی از مصادیق بارز صنایع دستی است که در سالهای اخیر با مجوزات قانونی این صنعت به حوزه صمت منتقل شد البته اخیرا گفتوگوهایی برای بازگشت صنعت فرش به خانه اصلی خودش صورت گرفت که نیاز به بررسی دارد تا تصمیم نهایی اخذ شود.
به گزارش فارس، وی از صنایع دستی بهعنوان نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و افزود: صنایع دستی باعث افتخار ماست، غیر از مسئله هویت صنایع دستی یک هنر صنعتی است، از ۴۶۰ رشته صنایع دستی در جهان ۲۹۹ رشته در ایران در بالاترین سطح خود قرار دارد.
ضرغامی تصریح کرد: میتوانم با جرات بگوییم که صنایع دستی کشور ما در دنیا نمره اول را دارد، صنایع دستی غیر از مباحث هنری و هویتی نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد، نقطه بارز اقتصاد مقاومتی صنایع دستی است تحریم و وابستگی ندارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر لزوم برنامهریزی درست برای حل مشکل فعالان حوزه صنایع دستی اعلام کرد: حدود ۵۲۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی شناسایی شدند و فعال هستند، بیش از ۵۰۰ نفر فعال دیگر در صنایع دستی وجود دارد که در سامانه نبودند و شناسایی شدند، اخیرا ما کلا مجوزها را منتفی کردیم، ۲۶۶ رشته فقط در سامانه وارد شده و فقط اعلام میکنند که میخواهند مجوز کسب کنند که حاکی از یک نگاه تحولی برای رونق صنایع دستی دارد.
این مسوول خاطرنشان کرد: تحول در تولید صنایع دستی در اولویت ماست، صنایع دستی باید کاربردی شده و در سبد خرید مردم قرار بگیرد، تحول در زیباییشناسی و جذابیتهای بصری برایمان اهمیت دارد، تاکنون برندسازی و بستهبندی ما ضعیف و عرضه اصلا مدیریت شده نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: ما در زمینه مبادی عرضه اقدامات جدی کردیم. تمام محیط امامزادههای کشور در خدمت بازارچههای صنایع دستی ما هستند. همچنین با تعاونیها وارد گفتوگو شدیم.
ضرغامی درخصوص مشکل بیمه گفت: ۴۴ هزار از فعالان صنایع دستی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند حدود ۳ هزار نفر دیگر به عناوین دیگر با درصدهای متفاوتی بیمه شدند، اما این مقدار شایسته جمهوری اسلامی ما نیست. طی گفتوگو با شخص رییس جمهور ایشان نیز پیگیر حل مشکل بیمه صنایع دستی هستند، البته اگر حوزه صنایع دستی سودآور شود، مسئله بیمه هم خود به خود حل میشود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: امروز صنایع دستی بیمار است باید دستش را گرفت که اگر از جایش بلند شود خیلی از بیماران دیگر را شفا میدهد اقتصاد را میتواند درمان کند پس همه دستگاهها باید کمک کنند،در وزارتخانه تقویت ارتباطات بینبخشی بیش از پیش مورد توجه است.
این مسئول خاطرنشان کرد: بخش زیادی از بازدیدها در اکوتوریسم و جاذبههای طبیعی است، گردش کردن جزو ماموریتهای ماست، حتما برای بازدید از جاذبههای کمبدیل مازندران وقت زیادی باید بگذاریم.
وی در پایان اظهار کرد: در سفر رئیس جمهور از غرب مازندران و فرودگاه رامسر بازدید داشتم و دستور تجهیز فرودگاه به امکانات فنی و تجهیزات ناوبری به دستگاههای مربوطه منتقل شد، ترابری هوایی یکی از مهمترین مسائل در گردشگری هوایی است که نیاز به اعتبار بیشتری دارد.
دیدگاه تان را بنویسید