استاندار مرکزی:
اصلاح نظام یارانه ها، از مهمترین برنامه های اجرایی کشور در سال ۱۴۰۱ است
استاندار مرکزی گفت: یکی از مهمترین برنامه هایی که در سال ۱۴۰۱ در کشور اجرا شد، اصلاح نظام یارانه هاست.
استاندار مرکزی گفت: یکی از مهمترین برنامه هایی که در سال ۱۴۰۱ در کشور اجرا شد، اصلاح نظام یارانه هاست.
به گزارش ایسنا، فرزاد مخلص الائمه روز چهارشنبه ۱۸ خرداد در مراسم تجلیل از قهرمانان تولید بخش کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: در اسفندماه سال گذشته، رییس جمهوری سند تحول دولت مردمی را در ۲۴۴ صفحه، ۹ فصل و ۳۷ موضوع بخشی و فرابخشی از جمله کشاورزی و آب و ... به تمامی دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد، در این سند ۱۳۴ چالش بررسی شده که ۴ چالش مربوط به بخش کشاورزی است.
وی افزود: به گفته رئیس جمهور اجرای این سند نیازمند همت دولتمردان و همراهی مردم است به همین سبب باید همه اجزای جامعه نسبت به جزئیات این سند اشراف داشته باشند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در این سند ۱۰ چرخش تحول آفرین نامبرده شده که انتظار می رود در پایان اجرای این سند که یک افق سه ساله است، ۱۰۲۳ برنامه برای تحول، ساماندهی شود. این سند تعریف افق زمانی را بطور کامل جابجا کرده، به طوری که لازم است ۲۳۷ اقدام تا پایان ۱۴۰۱ بطور کوتاه مدت، ۶۲۸ اقدام در بازه زمانی میان مدت تا پایان سال ۱۴۰۲ و ۲۳۶ اقدام نیز در بازه زمانی بلند مدت تا پایان دولت سیزدهم ساماندهی شود.
مخلص الائمه اضافه کرد: در این سند برنامه های اجرایی با قید مسئول اجرا و مسئول همراه و افق زمانی آورده شده، لذا تقاضای ما از دست اندرکاران اجرایی و دولتی این است که کانون ها و دفاتر پایش و اجرای این سند را در برش استانی راه اندازی کنند که البته راه اندازی شده و استان نیز باید متناظر با وظایف خود اقدامات لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: اولویت اول دولت، اجرای برنامه های این سند است اما موانع و مسائلی به عنوان چالش و مشکل در این مسیر وجود دارد که بخشی از این مسائل در چارچوب مسائل استان قابل رصد و حل است و نیاز به رفع آنها در سطح ملی نیست، لذا از مسئولین مربوطه در سطح استان تقاضا می شود در جهت پیگیری این مسائل گام بردارند و در صورت نیاز از سوی استاندار، اختیاراتی تفویض خواهد شد.
وی اضافه کرد: پرداخت یارانه در اقتصادهای ملی به ۳ روش پرداخت به تولید کننده، پرداخت به مصرف کننده و پرداخت به زنجیره تولید تا مصرف انجام می شود.
مخلص الائمه تصریح کرد: هشت میلیارد دلار ارز ۴۲ هزار ریالی سال گذشته برای واردات و تامین کالاهای اساسی اختصاص یافت که این منابع مالی در پنج ماه نخست سال هزینه شد ولی با وجود اختصاص این منابع مالی روزانه شاهد افزایش قیمتها بودیم.
استاندار مرکزی افزود: ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ارز توسط دولت سیزدهم با قیمت ۴۲ هزار ریال، طی سال گذشته برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم تامین و هزینه شد، همچنین ۷۲ میلیارد دلار ارز ۴۲ هزار ریالی از سال ۹۷ تا کنون برای تامین کالاهای اساسی تامین و هزینه شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سایر کشورها یا به بخش تولید یارانه داده می شود یا این یارانه به حد فاصل زنجیره تولید تا مصرف اختصاص می یابد در صورتی که در ایران این یارانه در اختیار واردکنندگان و دلالان قرار میگرفت.
استاندار مرکزی گفت: ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار ارز امسال برای ادامه اختصاص ارز ۴۲ هزار ریالی برای تامین کالاهای اساسی کشور نیاز بود که این مهم برای هیچ دولتی امکان پذیر نبود.
استاندار مرکزی با بیان اینکه امروز اتصال نانوایی های اراک، ساوه و زرندیه به پایانه های فروش سیستمی نان آغاز می شود و اینکه در حال حاضر در ۱۳ استان این طرح به صورت آزمایشی آغاز شده و استان مرکزی چهاردهمین استان در این رابطه است، بیان کرد: نصب ۸۰۰ پوز نانوایی در شهرستان های اراک و ساوه و زرندیه از امروز به ۳ روز در سطح استان مرکزی آغاز می شود، در این سیستم یارانه به میانه زنجیره تولید تا مصرف(نانوا) پرداخت می شود.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: بخش کشاورزی یک زنجیره است و با وظایفی که اخیرا به عهده سازمان قرار گرفت این زنجیره تشدید شد. اگر حلقه های زنجیره تقویت شوند تمام زنجیره تقویت خواهد شد.
وی افزود: تجاری سازی و عرضه محصولات در بازارهای هدف یکی از اهدافی است که سازمان این مهم را پیگیری می کند، همچنین در حوزه صنایع تبدیلی نیز مواردی مورد توجه قرار دارد که این مهم نیز باید به عنوان یک حلقه تاثیرگذار این زنجیره دنبال شود.
صفری بیان کرد: افزایش بهره وری، حمایت هدفمند از توسعه کشت های گلخانه ای، اصلاح الگوی کشت، ساماندهی اراضی کشاورزی و توسعه کشت قراردادی از دیگر اهدافی در حال پیگیری است.
در این آیین از قهرمانان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی تقدیر شد.
دیدگاه تان را بنویسید