کد خبر: 566595
|
۱۴۰۱/۰۵/۱۰ ۱۷:۴۳:۵۱
| |

رئیس جهاد کشاورزی فارس:

رقم عجیب خسارت بارش‌های اخیر به بخش کشاورزی/ کدام شهرستان بیشترین خسارت را دید

به گفته رئیس جهادکشاورزی فارس، برآوردهای انجام شده تا یکشنبه نهم مرداد ماه نشان می‌دهد که سامانه مونسون و بارندگی‌ها و سیلاب بیش از ۲۸۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان آسیب زده است.

رقم عجیب خسارت بارش‌های اخیر به بخش کشاورزی/ کدام شهرستان بیشترین خسارت را دید
کد خبر: 566595
|
۱۴۰۱/۰۵/۱۰ ۱۷:۴۳:۵۱

مجتبی دهقان‌پور دوشنبه ۱۰ مرداد در نشست مشترک ستاد بحران بخش کشاورزی فارس و کمیته بحران شهرستان‌های این استان که به منظور بررسی وضعیت خسارت‌های بارش‌های اخیر برگزار شد، با تاکید بر اینکه نتایج حاصل از این جلسه به وزارت جهاد کشاورزی منعکس خواهد شد، گفت: امیدوار هستیم در کمکی که خواهد شد، فارس به صورت یک استان خاص مورد توجه و عنایت قرار بگیرد. 

به گزارش ایسنا، او با اشاره به اینکه بیشتر از ۱۰ درصد تولیدات کشاورزی کشور اعم از تولیدات باغی، زراعی، دام، طیور و آبزیان و شیلات متعلق به فارس است و مقام دوم تولیدات کشاورزی کشور را داریم، افزود: استان فارس نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد، به همین دلیل آسیبی هم که به کشاورزان و تولیدکنندگان عزیزمان در این بخش وارد می شود باید به نحوی مورد حمایت و جبران باشد. 

دهقان‌پور با بیان اینکه همکاران در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها مثل گذشته در زمان بروز بحران‌ها در عرصه حضور داشته‌اند، تصریح کرد: خسارت‌ها در حوزه ‌های زراعت، باغبانی، دام و طیور، امور فنی و زیربنایی و عشایر و نهایتا در حوزه‌ منابع طبیعی و آبخیزداری احصا و برآوردهای اولیه انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه تا یکشنبه نهم مرداد ماه میزان خسارت‌های وارده به بیش از ۲۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است، اظهار کرد: این گزارش ها به وزارت جهاد کشاورزی و از طریق استانداری به وزارت کشور ارسال شده  و استاندار محترم در این خصوص با وزیر کشور رایزنی کرده است. 

او به ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی برای تعدادی از روئسای سازمان‌های جهاد کشاورزی استان های درگیر سیل به عنوان نماینده تام الاختیار نیز اشاره و ابراز کرد: حوزه اختیارات محوله در زمینه  خرید تضمینی محصولات کشاورزی، حمایت از دام و طیور و تامین نهاده های آن و مجموعه اقداماتی که برای حمایت از سیل زدگان به شمار می آید، است. 

بیشترین میزان خسارت سیل در شهرستان استهبان است

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: بیشترین خسارت‌های ناشی از سیل اخیر در شهرستان استهبان است به دلیل خسارتی که برای ترشیدگی و ریزش میوه در انجیرستان‌های دیم اتفاق افتاده و کمترین میزان هم در شهرستان لار است.

جعفر صبوری پور تصریح کرد: بر اساس گزارش سامانه هواشناسی تا ساعت  ۷:۳۰ نهم مرداد ماه شهرستان ممسنی بیشترین بارش را با ۱۱۱ میلی متر و شهرستان لامرد با کمتر از یک میلی متر کمترین بارندگی را داشت.

او با اشاره به اینکه میزان خسارت به تفکیک حوزه‌های خسارت دیده و ۳۲ شهرستان درگیر سیل مشخص شده است و فرمانداران نیز میزان خسارت‌ها را تائید کرده‌اند یا در حال تائید هستند، افزود: تا کنون بخش زراعت حجم خسارت بالغ بر ۷۳۳ میلیارد تومان و بخش باغبانی خسارت ۱۴۰۶ میلیارد تومانی متحمل شده است.

صبوری پور با بیان اینکه در حوزه‌ تولیدات دامی ۴۱ میلیارد تومان، در حوزه‌ فنی و زیربنایی بیش از ۴۷۱ میلیارد تومان، مرتع دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و پروژه های آبخیزداری ۱۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان خسارت برآورد شده است، افزود: برای ایل راههای عشایری نیز  ۱۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خسارت ارزیابی می‌شود. 

به گفته او؛ میزان خسارت‌های اعلام شده بر اساس گزارش هایی است که تا کنون دریافت و جمع بندی شده است.

صبوری پور با اشاره به اینکه پیش از بروز بحران یک سری اقدامات پیش آگاهی و اطلاع رسانی برای پیشگیری یا کاهش خسارت‌های سیل در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار داشته است، عنوان کرد: تاکید بر آمادگی نیروهای سازمان و لغو مرخصی و ماموریت‌ها، اطلاع رسانی به شکل مصاحبه‌های تلویزیونی و رادیویی و ارسال پیامک‌ها و توصیه‌های فنی و ترویجی از جمله اقدامات بود. 

او با بیان اینکه برخی اقدامات محلی اضطراری به کمک ستادهای بحران شهرستانی و فرمانداران باید پیگیری کنیم، اظهار کرد: بعضی از مزارع و باغ ها درگیر آب گرفتگی هستند که اینها باید تخلیه شوند؛ با پیگیری های محلی قابل انجام است تا در واقع خسارت را کمتر کرد. انتظار داریم در کمیته‌های بحران شهرستان‌ها با مدیریت و فرماندهی فرمانداران محترم اتفاق بیفتد.

صبوری پور به اهمیت لایروبی کانال های آبرسانی عمومی و اصلاح سیستم‌های آبیاری به دلیل ضرورت تامین آب بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: در اولین فرصت کانال های آبرسانی لایروبی و سیستم‌های آبیاری ترمیم شوند تا مشکل آب برای مزارع و باغات وجود نداشته باشد،  بعضا قنواتی هستند که باکمترین اعتبار می‌شود به شکل اضطراری مشکلات آن را رفع کرد، این‌ها در واقع در سطح محلی می‌شود پیگیری و حل کرد. 

تمدید تسهیلات خسارت دیده گان سیل منوط به مصوبه مجلس

مدیر شعب بانک کشاورزی استان فارس گفت: تمدید تسهیلات خسارت دیده گان سیل اخیر با توجه به اینکه بار مالی دارد باید پس از مصوبه مجلس شورای اسلامی و ابلاغ دولت محترم انجام شود. 

محمد حسن رزاق منش با اشاره به اینکه اعتبارات  "بند خ" در سه سال اخیر در جریان است و با توجه به اینکه استان فارس، استان پهناور کشاورزی است و بالاترین حجم جذب این اعتبارات را دارد، افزود: تا این لحظه برای بالغ بر ۵۹ هزار و ۷۹۸ فقره انجام شده اما هنوز  ۲۲ هزار نفر استان فارسی هستند که مشمول  یارانه "بند خ"  می‌شوند.

او با بیان اینکه مشمولین یارانه "بند خ" در صورت مراجعه به بانک می توانند تسهیلات گذشته خود را تمدید کنند، تصریح کرد: از فرمانداران و مدیران جهاد کشاورزی شهرستان ها  خواهش می کنم با شعب ما همکاری نزدیک داشته باشند و افراد مذکور را به بانک راهنمایی کنند. 

رزاق منش با تاکید براینکه در صورت تحقق برنامه مذکور هم معوقات بانکی تعیین تکلیف می شود و هم یارانه "بند خ" جذب  شود، تشریح کرد: با این اقدام می توانیم از اعتبارات سر جمع کشوری استفاده بیشتری داشته باشیم.

او به موضوع پرداخت بهای گندم کشاورزان استان فارس نیز گریزی زد و بیان کرد: تا کنون۴۷ هزار میلیارد ریال برای بهای گندم پرداخت شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها