دولت نتوانست جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرد؟
هرچند دولت تلاش کرده تا بازار ارز را کنترل کند و با پلیسی کردن بازار شرایط را تحت کنترل خودش درآورد اما دلار تحت تاثیر این رفتار قرار نگرفت و افزایش قیمت پیدا کرد.
بازار ارز یک ماه پرنوسان را گذراند، ماهی که حتی با وجود پلیسی شدن بازار و اعمال چند تصمیم برای بازار، آنچنان نتوانست روند بازار را معکوس و قیمتها را کاهشی کند.
به گزارش خبرآنلاین، بررسی روند بازار ارز نشان میدهد که دلار طی یک ماه گذشته ۳ کانال جهش پیدا کرده و در نهایت به قیمت ۳۵ هزار و ۳۲۱ تومان رسیده است.
البته در این ماه، دلار آمریکا کانال ۳۶ هزار تومان را هم رد کرد و به مرز کانال ۳۷ هزار تومان رسید، اما پس از اعمال سیاستهای جدید ارزی، روند بازار تا حدی ریزشی شد، اما کاهش قیمتها به حدی نبود که قیمتها به روزهای پایانی مهرماه برگدد.
بنا به این گزارش، هر دلار آمریکا دیروز در بازار صاهد افت ۲۷۴ تومانی قیمت بود، اما مقایسه قیمتها حاکی از آن است که در طول یک ماه آبان هر دلار آمریکا با افزایش ۲ هزار و ۵۵۰ تومان روبهرو شد.
به عبارتی، در حالی که قیمت دلار در اولین روز آبان ماه ۳۲ هزار و ۸۱۵ تومان بود، حالا در بازار ۳۵ هزار و ۳۲۱ تومان قیمت دارد.
بازار چرا به سیاستهای ارزی بیحس است؟
بنا به این گزارش، بانک مرکزی در طول یک ماه گذشته تلاش کرد تا با انتشار اخباری مبنی بر فروش اوراق ارزی و تزریق سنگین ارز در بازار توافقی و پیشی گرفتن میزان عرضه از تقاضا ور عین حال فروش آنلاین ارز از صدافیهه، سیگنال کاهشی برای نرخ دلار ارسال کند.
اما تحلیلگران اقتصادی معتقدند دولت نمیتواند در درازمدت به این روند ادامه دهد، چراکه شرایط تورمی در اقتصاد کشور، تعیینکننده مسیر قیمتی در بازار ارز است.
به باور آنها، با وجود تورم ۴۰ درصدی در اقتصاد کشور، هر سیاستی هم دولت در بازار ارز اجرا کند، تورم آن را خنثی خواهد کرد.
دلار به چه سمتی میرود؟
در همین خصوص، کامران سلطانیزاده، دبیرکل کانون صرافان در گفتوگویی با اشاره به عدم توان پیشبینی قیمت دلار، گفته بود: به طور کلی قیمت دلار بر اساس فاکتورهای عرضه و تقاضا تعریف میشود. اگر تقاضای بیشتری در آینده وجود داشته باشد و عرضه افزایش نیابد، طبیعتا قیمت بالا میرود اما چنانچه عرضه زیادی داشته باشیم و تقاضا کم باشد، قیمت سقوط میکند.
به گفته او، از سویی دیگر تورمی به نام تورم سالیانه نیز در کشور وجود دارد که آن هم بر نرخ دلار و تمامی ارزها اثرگذار است. فاکتورهای اجتماعی، سیاسی و بینالملل مانند؛ تحریمها، روابط خارجی با کشورهای دیگر، کاهش صادرات و تبادلات مالی نیز تاثیر بسیاری دارد.
دبیرکل کانون صرافان یادآور شده بود: دلار ۳۲ هزار تومان بود و اکنون به قیمت ۳۵ هزار تومان رسیده است. یعنی تقریبا ۱۰ درصد در یکماه افزایش پیدا کرده است. این تغییر در مدت کوتاهی رخ داده است.
دیدگاه تان را بنویسید