کد خبر: 614046
|
۱۴۰۲/۰۳/۰۱ ۲۰:۳۰:۴۹
| |

روزنامه دنیای اقتصاد مطرح کرد:

تدوین برنامه‌های پنج ساله توسعه در صورت عدم اصلاحات اقتصادی و سیاسی بی‌فایده است

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: آنچه به روشنی می‌توان فهمید آن است که درصورت تداوم وضعیت موجود، دولت به‌طور کلی مجال کار چندانی نخواهند داشت و بیشترین عملکرد آنها حفظ وضع موجود خواهد شد.

تدوین برنامه‌های پنج ساله توسعه در صورت عدم اصلاحات اقتصادی و سیاسی بی‌فایده است
کد خبر: 614046
|
۱۴۰۲/۰۳/۰۱ ۲۰:۳۰:۴۹

روزنامه دنیای اقتصاد با طرح این سوال که «فایده برای هفتم چیست» تاکید کرده که در صورت تدوام وضعیت موجود این برنامه فایده‌ای ندارد و محقق نخواهد شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، سال‌هاست که برنامه‌های پنج‌ساله توسعه نوشته و تصویب می‌شود. بخش بزرگی از بدنه دیوان‌سالاری کشور مشغول نوشتن پیش‌نویس آن می‌شوند. ساعت‌های متمادی از وقت کمیسیون‌های مجلس صرف ارزیابی و تایید آن می‌شود و نهایتا مجلس آن را به تصویب می‌رساند. هر از چندگاهی بابت میزان تحقق اهداف برنامه نامه‌نگاری‌هایی صورت می‌گیرد. تمام این فرآیندها و زمان‌هایی که صرف می‌شود می‌تواند معنادار باشد، اگر رفتار حکومت سازگار با برنامه باشد؛ اما وقتی به دلایل مختلف عملکردها ربطی به برنامه‌ها ندارد، صرف چنین وقت و انرژی‌ای محل سوال می‌شود.

این روزنامه در ادامه نوشته است: آنچه به روشنی می‌توان فهمید آن است که درصورت تداوم وضعیت موجود، دولت به‌طور کلی مجال کار چندانی نخواهند داشت و بیشترین عملکرد آنها حفظ وضع موجود خواهد شد. در چه صورت برنامه هفتم می‌تواند معنادار باشد؟ طراحان برنامه باید بدون رودربایستی با مسوولان، الزامات هر مسیر را بیان کنند و نقاط ضروری برای اصلاح یا عقب‌نشینی را مشخص کنند. سیاست و اقتصاد نیازمند تغییر است و این چیزی است که همه روی آن اتفاق‌نظر دارند؛ اما چگونگی تغییر و نقشه راه تغییر امری مورد اختلاف است. اگر برنامه هفتم توسعه نقشه راه منسجمی برای تحقق چنین تغییری عرضه کند و نیروهای سیاسی موجود در حاکمیت با آن همدل شوند، می‌توان امید داشت که برنامه هفتم سند سیاستی ارزشمندی شود که راهنمای عمل قلمداد شود؛ اما اگر بخواهد سندی مثل برنامه‌های توسعه سابق باشد، رغبتی بر نخواهد انگیخت و نه تنها جامعه بلکه صاحب‌نظران بی‌تفاوت از آن خواهند گذشت.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها