کد خبر: 643114
|
۱۴۰۲/۰۹/۱۲ ۲۲:۵۵:۰۰
| |

کنایه به کم‌‌سوادی دولت؛ می‌دانید فرق بین طناب و کش چیست؟ فشار به بانک‌ها برای پرداخت وام مسکن یعنی تورم ۵۰درصدی

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: منابع اقتصاد مثل کش نیست، بلکه مثل طناب است! مقصود آنکه اگر قرار باشد منابع محدود بانک‌ها صرف وام ساخت مسکن شود، قطعا نمی‌تواند صرف تامین سرمایه در گردش و ایجاد واحدهای تولیدی و توسعه زیرساخت‌ها شود!

کنایه به کم‌‌سوادی دولت؛ می‌دانید فرق بین طناب و کش چیست؟ فشار به بانک‌ها برای پرداخت وام مسکن یعنی تورم ۵۰درصدی
کد خبر: 643114
|
۱۴۰۲/۰۹/۱۲ ۲۲:۵۵:۰۰

 روزنامه دنیای اقتصاد به دولت که معتقد است عدم تحقق وعده ساخت ۴ میلیون مسکن به دلیل عدم همکاری بانک‌ها بوده است پاسخ داد.

به گزارش دنیای اقتصاد، با گذشت دو سال از شروع دولت، نیمی از وعده ساخت چهار میلیون مسکن هم اجرایی نشده است. متولیان امر برای توجیه این امر نبود تامین مالی را علت اصلی برمی‌شمارند و می‌گویند نظام بانکی تسهیلات خود را به اندازه کافی به این امر اختصاص نداده و در نتیجه کار ساخت انبوه مسکن پیش نرفته است. در نتیجه شیوه تنبیه شدید بانک‌ها از طریق اعمال جریمه متناسب با تسهیلاتی که پرداخت‌نشده مطرح شده است و بانک‌ها تحت فشار به این امر کشانده می‌شوند که باید بخش بیشتری از منابع خود را به تسهیلات مسکن اختصاص دهند.

این روزنامه یادآور شده است: اولین درسی است که در اولین جلسات اقتصاد مقدماتی به دانشجویان مقطع کارشناسی آموخته می‌شود و آن این است که منابع کمیاب است و اگر به امری اختصاص یافت، نمی‌تواند همزمان به امر دیگری اختصاص یابد. به تعبیر دیگر منابع مثل طناب است که اگر از یک سمت کشیده شود، طبعا نمی‌تواند به سمت دیگر کشیده شود؛ اما کش کالایی است که از هر سمت کشیده می‌شود؛ ولی منابع اقتصاد مثل کش نیست، بلکه مثل طناب است! مقصود آنکه اگر قرار باشد منابع محدود بانک‌ها صرف وام ساخت مسکن شود، قطعا نمی‌تواند صرف تامین سرمایه در گردش و ایجاد واحدهای تولیدی و توسعه زیرساخت‌ها شود!

دنیای اقتصاد تاکید کرده است: شاید گفته شود که می‌شود به جای کم‌کردن تسهیلات موجود از بانک‌ها بخواهیم که وام بیشتری دهند؛ زیرا خرج این کار تنها فشار دادن چند دکمه روی کیبورد بانک‌هاست نه بیشتر. اگرچه گرفتن تصمیم و اجرای اعطای تسهیلات بیشتر کار بسیار ساده‌ای است، اما پیامد آن رشد شدید تورم است. آیا سیاستگذار حاضر است تورم بالای ۵۰ درصد را پذیرا شود؟

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها