کد خبر: 672184
|
۱۴۰۳/۰۶/۰۱ ۱۷:۳۰:۰۴
| |

پاسخ ایران خودرو به گزارشی درباره لاتاری قرعه‌کشی خودرو + عکس

ایران خودرو به گزارشی درباره لاتاری قرعه‌کشی خودرو واکنش نشان داد.

پاسخ ایران خودرو به گزارشی درباره لاتاری قرعه‌کشی خودرو + عکس
کد خبر: 672184
|
۱۴۰۳/۰۶/۰۱ ۱۷:۳۰:۰۴

در پی درج گزارشی درباره قرعه‌کشی جدید محصولات ایران خودرو و بلوکه شدن منابع مالی هنگفت در بانک‌ها به نام حساب وکالتی، روابط عمومی ایران خودرو پاسخی به دفتر روزنامه ارسال کرده که عینا منتشر می‌شود: 
سرکار خانم علویون
مدیر مسوول محترم سایت اعتمادآنلاین
با سلام و احترام
پیرو درج مطلبی در آن روزنامه محترم و سایت خبری اعتمادآنلاین در روز شنبه 27 مرداد 1403 تحت عنوان «لاتاری جدید ایران‌ خودرو؛ بلوکه شدن 12 میلیارد دلار در بانک‌ها!» توجه به چند نکته ذیل حائز اهمیت است که مقتضی است دستور فرمایید مطابق قانون مطبوعات و با هدف تنویر افکار عمومی، عینا در همان صفحه و ستون درج شود: 
1- روش قرعه‌کشی برای فروش خودروها بنا بر دلایل متعدد از جمله چند برابر بودن تعداد متقاضیان خرید خودرو نسبت به ظرفیت فروش این شرکت، مشکلات ایجاد شده برای وب‌سایت فروش در روش قبلی (ثبت‌نام بر اساس زمان مراجعه به سایت) و همچنین مصوبات نهادهای قانونی، انتخاب و به این شرکت ابلاغ شده و ایران‌ خودرو صرفا مجری مصوبات قانونی است. 2- تا روز 27 مردادماه (زمان تنظیم خبر از سوی آن پایگاه خبری)، یک و نیم میلیون نفر در سایت فروش ایران‌ خودرو ثبت درخواست کردند و رقم سه میلیون نفر که متاسفانه مبنای تنظیم این مطلب قرار گرفته است، به هیچ روی صحت ندارد. 3- مطابق قانون، پنجاه درصد از ظرفیت فروش خودرو به طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و 20 درصد نیز به دارندگان خودروهای فرسوده اختصاص یافته است. با توجه به اینکه دو گروه فوق‌الذکر نیازی به وکالتی کردن حساب و بلوکه وجه ندارند، تا روز شنبه 27 مردادماه، 725 هزار نفر با حساب وکالتی و بلوکه وجه در حساب مشتری نزد بانک، به سایت فروش این شرکت مراجعه کرده‌اند. با یک حساب سرانگشتی، مبالغ بلوکه ‌شده نزد بانک‌ها بالغ بر حدود 166 همت خواهد بود (نه 700 همت) و معادل ارزی آن حدود دو میلیارد و 850 میلیون دلار بوده و بنابراین رقم 12 میلیارد دلار ذکر شده در این مطلب، کاملا عاری از حقیقت است. ضمنا بلوکه وجه متقاضیان در بانک‌ها که بخشی از آن توسط خود بانک تحت عنوان تسهیلات و بخش دیگری نیز بعضا از محل موجودی قبلی همان حساب‌ها تامین شده، حائز ارتباط و منفعتی برای این شرکت نیست. 4- برخلاف ادعای مطلب یاد شده، قیمت محصولات ایران‌ خودرو در بازار آزاد دوبرابر نرخ فروش کارخانه نیست و این موضوع در بخش دیگری از مطلب مبنی بر اینکه سود حاصل از فروش محصولات طرح اخیر، 26 تا 47 درصد است نیز تایید شده و این تناقض، گویای شتاب‌زدگی در تنظیم، تایید و انتشار آن مطلب است. 5- در بخش دیگری از مطلب مذکور با اشاره به روش قرعه‌کشی آمده است: «مشخص نیست سود و رانت به وجود آمده از آن به جیب چه کسانی می‌رود». با انبوه اطلاعاتی که در سالیان اخیر در جامعه منتشر شده، واضح و مبرهن است که اختلاف نرخ کارخانه و بازار که به دلیل قیمت‌گذاری تکلیفی ایجاد شده است، بیش از همه، خودروسازان و میلیون‌ها سهام‌دار این شرکت‌ها را متضرر ساخته و متاسفانه سود ناشی از آن، به محل‌هایی غیر از تولید هدایت شده است. 6- زیان انباشته ایران‌خودرو مطابق صورت‌های مالی رسمی منتهی به سال1402 که بخش عمده آن ناشی از قیمت‌گذاری دستوری است، 110 همت بوده، در حالی که آن رسانه محترم، این رقم را 250 تا 300 هزار میلیارد تومان عنوان کرده که بدین وسیله تکذیب می‌شود. در پایان تاکید می‌شود، آن‌گونه که از نام رسانه تحت مدیریت جناب عالی برمی‌آید، «اعتماد» مخاطب شرط نخست فعالیت رسانه‌ای آن پایگاه خبری است و امیدواریم این موضوع کمافی‌السابق سرلوحه فعالیت‌های آن رسانه وزین قرار گیرد. با تشکر

 

DA0B09D2-CEE7-43B1-88B0-16147A147E43

 

3A55E240-FC67-4565-92C0-C7DF017198C4

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها