یکی از مشکلات ایران هدررفت گاز است؛ در لولههای بزرگ گازی مقدار زیادی هدرسوزی وجود دارد
نرسی قربان گفت: یکی از مشکلات ایران هدررفت گاز است. در لولههای بزرگ گازی که گاز رفت و آمد میکند و لولههای تصفیه گاز، مقدار زیادی هدرسوزی وجود دارد. اگر این موارد را در کنار سایر ناترازیها قرار بدهیم و جلوی اتلاف منابع گرفته شود، ناترازی گاز کاهش مییابد.
روزنامه اعتماد با نرسی قربان، دکترای اقتصاد و متخصص مسائل انرژی انجام داده تا پاسخی برای این پرسش تدارک دیده شود که برای پشت سر گذاشتن ناترازی گاز چه مسائلی باید مدنظر قرار بگیرد؟
به گزارش اعتماد، بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید؛
- چند راه مهم برای رفع ناترازی گاز در کشورمان وجود دارد که بخش اصلی آن افزایش تولید است. در مورد سایر کشورها واردات گاز بیشتر و در مورد ایران، تولید و استخراج بیشتر گاز. دولت با افزایش ظرفیتهای تولید و سرمایهگذاریهای پایدار میتواند ظرفیتهای تولید را بالا ببرد. م
- متاسفانه طی سالهای اخیر نه تنها ظرفیتهای تولید گاز ایران افزایش نداشته، بلکه هر سال بین 5 تا 10درصد نیز این ظرفیتها با کاهش مواجه بوده است. بنابراین دولت و مردم در کنار هم باید اقداماتی را در دستور کار قرار دهند تا ناترازی گاز پشت سر گذاشته شود.
- در کشورهای توسعه یافته هم مردم در فصل زمستان لباسهای بیشتر میپوشند، درجه حرارت وسایل گرمایشی را چند درجه کاهش میدهند و نهایتا روی 20 تا 21 درجه سانتیگراد قرار میدهند. این روند هم در محیطهای عمومی و اداری و هم محیطهای خانگی مورد توجه قرار میگیرد. مردم ایران هم باید به این ضرورتها توجه کنند.
- یکی از مشکلات ایران هدررفت گاز است. در لولههای بزرگ گازی که گاز رفت و آمد میکند و لولههای تصفیه گاز، مقدار زیادی هدرسوزی وجود دارد. اگر این موارد را در کنار سایر ناترازیها قرار بدهیم و جلوی اتلاف منابع گرفته شود، ناترازی گاز کاهش مییابد.
- ایران چون بالاترین ذخایر گازی را پس از روسیه دارد، حتی روی خشکی هم میتواند اقدام به استحصال گاز کند. این روند به تکنولوژی خاصی هم نیاز ندارد. در نتیجه اگر میتوانست سرمایهگذاری خارجی را جلب کند ظرف 1الی 2سال میتواند تولید گاز را تا حد زیادی افزایش بدهد.
- مجموعه این ضرورتها در صورتی نتیجهبخش خواهد بود که مردم با راهبردهای دولت همراهی و مشارکت داشته باشند. الگوی مصرف گاز و سایر گونههای انرژی در ایران باید اصلاح شود. مردم هم با کاهش 1الی 2درجهای دمای وسایل گرمایشی خانههای خود از یک طرف و صرفهجویی در سایر گونههای مصرف برق میتوانند به دولت برای تامین گاز مورد نیاز کشور در وهله نخست و پس از آن در تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه یاری برسانند.
دیدگاه تان را بنویسید