کد خبر: 222168
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۶ ۱۱:۰۶:۰۰
| |

قانون «کشور یهود» شبیه به قوانین نورنبرگ نازی است

بیش از 80 سال بعد از اینکه آلمان نازی قوانین نژادی نورنبرگ را تصویب کرد، قانونگذاران اسرائیلی به نفع قانون «کشور یهود» رای دادند. آنها با این کار اساسا برتری یهودیان را تبدیل به قانون کردند که شبیه به قانون طبقه‌بندی قومی شهروندان آلمان در دوره نازی است.

قانون «کشور یهود» شبیه به قوانین نورنبرگ نازی است
کد خبر: 222168
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۶ ۱۱:۰۶:۰۰

اعتمادآنلاین| "قانون کشور یهود" اسرائیل در اولین بند می‌گوید: "تحقق حق تعیین سرنوشت ملی در "کشور اسرائیل" منحصر به مردم یهود است". به عبارت دیگر 1.7 میلیون شهروند عرب اسرائیل، ساکنان بومی که به هنگام اشغال بخش‌هایی از فلسطین در 1948 در خانه‌هایشان ماندند، بدون استقلال یا دولت باقی مانده و تا ابد تحت کنترل یهودیان اسرائیلی خواهند بود.

به شکلی مشابه اولین مورد از قوانین نورنبرگ، قانون شهروندی رایش، شهروندی را یک امتیاز انحصاری برای مردم "آلمان یا اقوام خونی" تلقی کرده است. مابقی مردم بدون حق شهروندی به عنوان زیردستان دولت طبقه‌بندی شدند.

از آنجا که هیچ روش علمی درست برای متمایز کردن آلمانی‌های یهودی از مابقی جامعه آلمان وجود نداشت، قانونگذاران نیاکان مردم را بررسی کردند تا یهودی بودن آنها را تعیین کنند. هرکسی که سه یا چهار جد یهودی داشت، صرف نظر از اینکه خود این فرد خودش را یهودی بشناسد و یا متعلق به یک جامعه مذهبی یهودی باشد یا نباشد به عنوان یهودی تعریف شد.

چنین روندی برای شهروندان فلسطینی بومی اسرائیل نیاز نخواهد شد چون از زمان تاسیس رژیم جعلی اسرائیل در 1948 اسرائیل پروتکل‌هایی به کار گرفت تا تضمین کند غیریهودیان وارد جریان اصلی جامعه یهودی نشوند. این ما را به دومین "قانون نورنبرگ: قانون برای حمایت از خون آلمانی و شرافت آلمانی" می‌رساند که هدفش جلوگیری از ترکیب شدن خون آریایی بوده و به عنوان "تخریب نژادی" معرفی شده بود.

قانون جدید کشور شدن اسرائیل ممکن است به "تخریب نژادی اشاره نداشته باشد اما در اسرائیل یکسری قوانین مقابله با ازدواج‌های قومی وجود دارند که به عنوان قوانین حمایت از ارزش‌های سنتی ارائه شده‌اند."

براساس این قوانین ازدواج تنها از سوی مقام‌های مذهبی به اجرا درمی‌آید و اجرای ازدواج‌های یهودیان تنها باید از سوی خاخام‌های ارتدوکس صورت بگیرد. به این ترتیب ازدواج بین مذهبی در داخل اسرائیل به شدت توسط قانون ممنوع شده است.

دومین بند قانون کشور شدن اسرائیل درباره سمبل‌های ملی می‌گوید، پرچم کشور همان پرچم سفید با دو نوار آبی در نزدیکی لبه‌ها و ستاره آبی داوود در مرکز است.

دو روز بعد از آنکه این قانون تصویب شد، نیروهای نظامی اسرائیل یک پسربچه فلسطینی را به خاطر حمل پرچم فلسطین در نزدیکی مسجدالاقصی در قدس اشغالی دستگیر کردند.

قانون پرچم رایش که رنگ‌های مشکی، قرمز و سفید را به عنوان رنگ‌های ملی آلمان تعین کرده بود و همین‌طور پرچم صلیب شکسته به عنوان پرچم ملی جدید تعیین شد، بخشی از قوانین نورنبرگ محسوب می‌شد.

سومین بند قانون جدید کشور شدن اسرائیل بر ادعای غیرقانونی اسرائیل بر کل شهر قدس به عنوان پایتختش تاکید کرده که این از رسمیت بین‌المللی برخوردار نیست با این حال این قانون جدید مرزهای کشور را تعریف نکرده و اسرائیل را تبدیل به اولین به اصطلاح کشور در جهان بدون مرزهای اعلام شده، می‌کند.

این تعجب آور نیست چون اسرائیل خودش را به عنوان یک "کشور" دائما درحال گسترش از طریق شهرک سازی نشان داده است.

این در حالی است که پذیرش دولت اسرائیل در 1948 در سازمان ملل براساس ادعاهای آنها در مناطق داخل خط آتش‌بس 1948 بوده که شامل قدس و هیچ بخش دیگری از کرانه باختری نمی‌شود.

رسانه‌های غربی می‌بایست دست از "مناقشه برانگیز" خواندن قانون کشور شدن اسرائیل بردارند چون درحقیقت این قانون بدترین انگیزه‌های انسانی را تبدیل به قانون کرده که مشابه آن در زمان آلمان نازی و یا حذف سرخ پوستان در آمریکا و دیگر لحظات ناگوار تاریخ انسان دیده شده است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها