دیپلماتهای اروپایی:
برخلاف گفتههای مایک پومپئو تحریمها علیه ایران برای تغییر رفتار نظام نیست بلکه براندازی است
یک دیپلمات اروپایی با بیان اینکه هدف آمریکا از تحریمها برخلاف گفتههای مایک پومپئو، تغییر رفتار نظام نیست بلکه براندازی است، ادامه داد: «اگر اعمال مجدد تحریمها به سقوط دولت در تهران منجر شود، ایران احتمالا وارد یک جنگ داخلی مانند آنچه در سوریه اتفاق افتاد خواهد شد یا تندروها به قدرت خواهند رسید.»
اعتمادآنلاین| همزمان با آمادگی دولت آمریکا برای از سرگیری تحریمهای یکجانبه علیه ایران، متحدان اروپایی این کشور نسبت به بیثباتی بیشتر در منطقه ابراز نگرانی کردهاند.
«آسوشیتدپرس» در گزارش خود با اشاره به خروج آمریکا از برجام به عنوان یکی از سوال برانگیزترین و تاثیرگزارترین تصمیمات سیاست خارجی دوران ریاست جمهوری ترامپ نوشت: «مایک پومپئو» روز یکشنبه از آغاز تحریمها علیه ایران و اجرای آنها تا زمانی که ایران به طور تغییر رفتار از خود نشان دهد، خبر داد. او تحریمها را اهرم مهمی در سیاست آمریکا در قبال ایران خواند و گفت: دولت برای اینکه ورای تحریمها را نگاه کند، گشودگی لازم را دارد؛ اما این مستلزم تغییر رفتار تهران است.
کشورهای اروپایی گفتهاند که به توافق هستهای پایبند خواهند ماند و این توافق را حافظ امنیت اروپا میدانند.
مقامهای دولت ترامپ معتقدند اعمال مجدد تحریمها علیه ایران و آغاز آن در روز دوشنبه اقدامی برای تغییر رفتار نظام ایران است. اما بسیاری از متحدان آمریکا در اروپا این تحریمها و ادبیات آمریکا را اسم رمز تغییر نظام در ایران میدانند.
به گفته دو دیپلمات اروپایی که از نزدیک با مذاکرات با دولت ترامپ بر سر اعمال مجدد تحریمها درگیر بودهاند، هدف دولت آمریکا از تحریمها، تغییر نظام در ایران است.
یک دیپلمات اروپایی با اشاره به نگرانیهای آمریکا نسبت به تغییر رفتار ایران به عنوان هدف تحریمها به این رسانه گفت: «مشکل اینجاست که قرار است چه اتفاقی در ادامه بیافتد؟»
وی ادامه داد: اگر اعمال مجدد تحریمها به سقوط دولت در تهران منجر شود، ایران احتمالا وارد یک جنگ داخلی مانند آنچه در سوریه اتفاق افتاد، خواهد شد یا تندروها به قدرت خواهند رسید.
بر اساس این گزارش، تعمیق بحرانهای اقتصادی در ایران میتواند به موج جدیدی از پناهجویان و مهاجران به اروپا نظیر آنچه در بحران سوریه رخ داد، بیانجامد.
یک دیپلمات اروپایی دیگر گفت که ما (اروپاییها) تعهد داریم که از اجرای برجام اطمینان کسب کرده و به تعهداتمان پایبند باشیم. اگر نتوانیم این تعهدات را برآورده کنیم، با این خطر روبه رو هستیم که ایران تصمیم بگیرد به محدودیتهایش پایبند نباشد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید