انتقاد مقامات آمریکایی از اقدام اسرائیل در واگذاری بنادرش به چین
یک روزنامه اسرائیلی از کنترل چین بر بنادر این رژیم انتقاد کرد. یک شرکت چینی مناقصه طرح 25 ساله توسعه بندر حیفا را به دست آورد.
اعتمادآنلاین| روزنامه هاآرتص در مقالهای درباره خطرات احتمالی ناشی از کنترل چین بر بندر حیفا، بزرگترین بندر بینالمللی اسرائیل برای امنیت داخلی اسرائیل نوشت.
این روزنامه از تصمیم برای انتقال مدیریت بندر حیفا به چین که بدون مشارکت شورای امنیت ملی یا ناوگان دریایی اتخاذ شد، ابراز تاسف کرد و نوشت، آنگونه که به نظر میرسد، هیچ کسی در اسرائیل به پیامدهای استراتژیک این مساله فکر نمیکند.
سرمایهگذاری چین در بنادر اسرائیل روابط و مشارکت استراتژیک اسرائیل و آمریکا را تهدید میکند و میتواند تاثیر منفی بر منافع آمریکا در دریای مدیترانه و جایگاه اسرائیل به عنوان پایگاه نظامی و استراتژیک ناوگان دریایی آمریکا بگذارد.
در ادامه این مقاله به نقل از تحلیلگر سیاسی هاآرتص آمده است، یکی از مسؤولان آمریکایی که در کنفرانسی درباره مسایل امنیتی اسرائیل و منطقه دریای مدیترانه در کنار مسؤولان پیشین وزارت دفاع و یگان دریایی آمریکا حضور داشت، گفت: آیا این امکان وجود دارد که ناوگان ششم دریایی آمریکا در سایه کنترل چین بر بنادر اسرائیل همچنان بندر حیفا را بندر خانگی خود بداند؟
این تحلیلگر افزود: مسؤولان آمریکایی که در کنفرانس حضور داشتند، بر این باورند که اسرائیل زمانی که کلیدهای بندر حیفا را به چین داد، عقل خود را از دست داد، آنها بر این باورند، اگر چین وارد میدان شود، ناوگان دریایی اسرائیل هرگز نخواهد توانست به روابط مستحکمی که با ناوگان ششم دریایی دارد، تکیه کند.
وی در ادامه بر اهمیت تقویت روابط اسرائیل با آمریکا تاکید کرد، به ویژه که آمریکاییها با از دست دادن شرق دریای مدیترانه بیشتر توجه خود را معطوف دریای چین جنوبی و خلیج فارس میکنند.
این تحلیلگر هاآرتص نوشت، اسرائیل باید راهکاری برای مطالعه و بررسی سرمایهگذاریهای چین تعیین کند که تضمین کند این سرمایهگذاریها خطری برای منافع امنیتی اسرائیل ندارند.
هاآرتص در پایان به نقشآفرینی چین در دیگر پروژههای بزرگ زیرساختها در اسرائیل از جمله تونلهای الکرمل در حیفا و مترو در تلآویو اشاره کرد و نوشت، با برنده شدن یک شرکت چینی دیگر در مناقصه ساخت بندری جدید در اسدود، در صورتی که مسالهای منافع پکن در منطقه را تهدید کند، چین در حوزه نظامی و فراهم کردن ابزارهای فشار احتمالی در طول سالها نفوذ بیشتری در اسرائیل مییابد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید