کد خبر: 236587
|
۱۳۹۷/۰۷/۱۳ ۱۴:۰۴:۰۰
| |

کمیته نروژی نوبل از میان ۳۳۱ کاندیدا اعلام کرد

نادیا مراد و دنیس موکویگی برندگان امسال نوبل صلح

کمیته نروژی نوبل از میان 331 کاندیدا، نادیا مراد، دختر ایزدی رها شده از دست داعش و دکتر دنیس موکویگی، از جمهوری دموکراتیک کنگو را به عنوان برندگان جایزه صلح نوبل سال جاری میلادی انتخاب کرد.

نادیا مراد و دنیس موکویگی برندگان امسال نوبل صلح
کد خبر: 236587
|
۱۳۹۷/۰۷/۱۳ ۱۴:۰۴:۰۰

اعتمادآنلاین| کمیته نروژی نوبل امروز (جمعه) این دو را به عنوان برنده این جایزه اعلام کرده است؛ دو نفری که برای پایان دادن به تجاوزات جنسی در جنگ تلاش زیادی کردند.؛ این دو به صورت مشترک به خاطر اقداماتشان در پایان دادن به خشونت جسنی به عنوان سلاح جنگی و درگیری های مسلحانه برنده این جایزه شدند.

این کمیته اعلام کرد: کمیته نروژی نوبل تصمیم گرفته است تا جایزه صلح سال 2018 را به دنیس موکویگی و نادیا مراد به دلیل تلاش‌هایشان در جهت خاتمه دادن به استفاده از خشونت جنسی به عنوان سلاحی در جنگ و درگیری‌های مسلحانه اعطا کند. این دو مشارکتی جدی و حساس در جلب توجه و مبارزه با این جنایات جنگی داشتند.

در ادامه این بیانیه آمده است: دنیس موکویگی زندگی خود را وقف دفاع از این قربانیان کرده و نادیا شاهد این خشونت‌ها بوده و از خشونت‌هایی که علیه خود وی و دیگران اعمال شده سخن می‌گوید.

نادیا مراد

داعش بعد از اشغال روستای کوجو بسیاری از اهالی و منجمله مادر و 6 برادر نادیا را به قتل رساند. نادیا بعد از کشته شدن مادر و 6 برادرش توسط داعش ربوده شد و در مدت اسارتش مورد انواع شکنجه و آزارها از جمله تجاوز جنسی قرار گرفت. نادیا توانست بعد از مدتی از چنگ داعش فرار کرده و خودش را به یک مکان امن برساند.

نادیا سپس به آلمان منتقل و تحت معالجه قرار گرفت. نادیا در اروپا در مصاحبه‌های تلویزیونی و ملاقات‌های دیپلماتیک بسیاری از جمله در شورای امنیت سازمان ملل شرکت کرد. نادیا خواستار آزادی ربوده شدگان ایزدی توسط داعش و حمایت از حقوق زنان و اطفال در تمامی نقاط جهان از هلند، سوئد، فرانسه، ایتالیا و ایالات متحده است.

وی در ژانویه 2016 نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد. او به این ترتیب به سمبلی از ظلمی که از طرف داعش به ایزدیان و بطور کلی مردم رفته بود تبدیل گردید.

دنیس موکویگی

یک پزشک اهل جمهوری دموکراتیک کنگو است. وی همچنین برنده جوایزی همچون جایزه اولاف پالمه، لژیون دونور (شوالیه)، جایزه ساخاروف، جایزه نوبل آلترناتیو، و جایزه سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر بوده و همچنین این جوایز به پاس تلاشش در کمک به زنان قربانی خشونت‌های جنسی دریافت کرده است. وی همچنین از کارشناسانی است که در عرصه درمان آسیب‌های ناشی از تجاوزات گروهی فعالیت دارد. این پزشک 63 ساله در گفت‌وگویی با خبرگزاری فرانسه "تجاوزهای گروهی" در جنگ و درگیری‌ها را به سلاح‌های کشتار جمعی تشبیه کرده است.

در میان 331 کاندیدای امسال صلح نوبل ، 216 شخص و 115 سازمان بودند که اسامی کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز دیده می شد.

این دومین باری بود که تعداد کاندیداهای دریافت جایزه صلح نوبل زیاد بود . اولین بار در سال 2016، تعداد کاندیداها 376 تن بود.

برنده جایزه صلح نوبل 2017، کمپین بین المللی نابودی تسلیحات اتمی موسوم به I CAN بود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها