کد خبر: 254647
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۵ ۱۴:۱۱:۰۰
| |

افزایش سانسور در پاکستان صدای خبرنگاران را درآورد

خبرنگاران پاکستانی منتقد حاکمان نظامی مستبد کشورشان که در مبارزه برای آزادی مطبوعات مورد ضرب‌و‌شتم قرار گرفته و به زندان انداخته شده‌اند، می‌گویند اکنون تشکیلات نظامی امنیتی این کشور اقدام به تشدید سانسور علیه آنها به شیوه‌ای ظریف‌تر کرده است.

افزایش سانسور در پاکستان صدای خبرنگاران را درآورد
کد خبر: 254647
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۵ ۱۴:۱۱:۰۰

اعتمادآنلاین| خبرنگاران و حامیان آزادی مطبوعات در پاکستان می‌گویند رهبران ارتش و سازمان اطلاعات قدرتمند آن در پاکستان اخیرا فشارها را بر رسانه‌ها به منظور مقابله با پوشش‌های خبری التهاب‌آمیز تشدید کرده‌اند. در عین حال دولت منتخب جدید پاکستان اقدام به کاهش بودجه‌ تبلیغات کرده و به این ترتیب یک منبع درآمد مهم روزنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی خصوصی را محدود ساخته است.

قاضی صباح‌الدین یک روزنامه‌نگار کهنه‌کار پاکستانی که شاهد دوره‌های متوالی حکومت نظامیان دراین کشور بوده اظهار کرد که سانسورگری عصر امروز در پاکستان برترین نوعی است که تاکنون وجود داشته است.

او درباره‌ ارتش گفت: امروز ما نمی‌دانیم چه چیزی آنها را اذیت خواهد کرد. ما مجبور هستیم دست به خودسانسوری بزنیم و این بدترین نوع سانسور محسوب می‌شود چرا که از روی ترس انجام می‌شود.

اخیرا گزارش شد که چند وب‌سایت در پاکستان از جمله وب‌سایت اردو زبان رسانه‌ صدای آمریکا بعد از گزارش درباره‌ یک جنبش قبیله‌ای معتقد عملیات‌های ارتش در مناطق نزدیک مرز افغانستان فیلتر شدند. رادیو مشعل وابسته به رسانه رادیو اروپای آزاد نیز متوقف شد.

سیریل آلمیدا یک خبرنگار بعد از آنکه مصاحبه‌ای با نواز شریف نخست وزیر سابق پاکستان، منتشر کرد که در آن وی ارتش پاکستان را متهم به کمک به شبه نظامیان عامل حملات تروریستی 2008 بمبئی کرده بود به خیانت متهم شد.

مقام‌های پاکستان در عین حال با شبکه‌های اجتماعی نیز مقابله می‌کنند و اخیرا از توییتر تقاضا کردند که حسابهایی را معلق کند و هزاران درخواست برای فیس بوک فرستادند تا به دلایل مختلف اعم از انتقاد از ارتش تا تحریک نفرت و توهین به اسلام با برخی از کاربران مقابله کند.

طاها صدیقی یک وبلاگ‌نویس و خبرنگار منتقد نیروهای امنیتی پاکستان که در تبعید در فرانسه زندگی می‌کند، اوایل سال جاری میلادی مورد سوء‌قصد در پاکستان قرار گرفت و بعدا سازمان اطلاعات ارتش پاکستان را عامل این سوء قصد دانست.

او گفت: توییتر در عرض 72 ساعت دو بار حساب او را معلق ساخته و به او گفته که علت این اتفاق محتوایی در نقض قوانین پاکستان بوده بدون آن که توضیح بیشتر بدهد.

یک خبرنگار دیگر به نام مطیع‌الله جان از سوی ارتش به عنوان یک عنصر ضد کشور به خاطر انتقاد از قوه قضاییه و ارتش بر چسب زده شد. او بیشتر ارتش پاکستان را به تلاش سیستماتیک برای اعمال کنترل تحت لوای یک دولت منتخب دموکراتیک کرده بود. یک‌سری قوانین جدید نیز در پاکستان که رسانه‌های چاپی و اینترنتی را با محدودیت مواجه کرده، صدای حامیان آزادی مطبوعات را درآورده چرا که آنها نگرانند که سانسورگری حتی بیش از پیش تشریح شود.

با این حال فواد چودر، وزیر اطلاع‌رسانی پاکستان مدعی شد پاکستان آزادترین رسانه‌های ممکن جهان را دارد و رسانه‌های قدرتمند آن از دولت و حتی سازمان‌ها و ارتش به خواست خود انتقاد می‌کنند. اما تحریک نفرت تنها حوزه‌ای است که ما به آن ورود می‌کنیم.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها