احتمال بازگشت سوریه به اتحادیه عرب طی سال آتی
روزنامه گاردین نوشت: کشورهای عرب حوزه خلیجفارس خود را آماده بازگشت مجدد سوریه به اتحادیه عرب میکنند.
اعتمادآنلاین| روزنامه گاردین نوشت: 8 سال بعد از اقدام اتحادیه عرب در اخراج کردن سوریه از این بلوک منطقهای اکنون مجددا اعضای این اتحادیه در تدارک برای بازگشت دوباره سوریه در سال آینده میلادی به این اتحادیه هستند. برخی منابع میگویند احتمالا در مقطعی در سال آینده میلادی «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه برای بازپس گیری جایگاهش در میان رهبران جهان عرب مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
روزنامه گاردین نوشت: شانه به شانه شدن اسد با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و ژنرال عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر مرگ قطعی بهار عربی را رقم خواهد زد.
سوریه در سال 2011 از اتحادیه عرب اخراج شد و اعضای این اتحادیه به بهانه پاسخ وی به تظاهرات مخالفان این اقدام را انجام دادند. این در حالی است که در حال حاضر نوعی آب شدن یخ روابط در منطقه در جریان است و اخیرا عمر البشیر رئیس جمهور سودان تبدیل به اولین رهبر اتحادیه عرب شد که بعد از 8 سال به سوریه سفر میکند.
سفر وی به سوریه نشانهای از دست دوستی عربستان به سوریه تعبیر شد که در سالهای اخیر روابط تنگاتنگی با خارطوم دارد. رسانههای حامی دولت سوریه تصاویری از این دو رهبر را منتشر کردند که مشغول دست دادن ودست گذاشتن روی شانه یکدیگر به روی یک فرش قرمز پهن شده از درب جت روسیه منتقل کننده عمر البشر در دمشق هستند. آنها هشتگ زدند : اتفاقات بیشتری در راه است.
منابع دیپلماتیک به گاردین گفتند که یک اتفاق نظر فزاینده در میان 22 عضو اتحادیه عرب است مبنی بر این که سوریه باید مجددا به این ائتلاف کشورهای عربی پذیرش شود؛ هر چند که آمریکا به ریاض و قاهره فشار وارد میکند. فعلا برای این مساله درخواست رای گیری از سوی اعضا را مطرح نکنند.
گاردین نوشت: عربستان و امارات با استقبال دوباره از سوریه راهبردی جدید برای دور کردن بشار اسد از نفوذ تهران را در دست دارند و به او وعده عادی سازی روابط تجاری و کمک به بازسازی سوریه را دادند.
برآوردها نشان میدهد که برای بازسازی سوریه 400 میلیارد دلار بودجه نیاز است و سازمان ملل ظاهرا تا زمانی که بشار اسد وارد فرایند صلح مربوط به این سازمان نشود یک سکه هم به بشار اسد نخواهد داد.
توبیاس اشنایدر یک کارشناس در انستیتوی سیاست عمومی جهانی برلین گفت: رهبران عرب در خلیج فارس مدتهاست با ایده تداوم حیات سیاسی و قدرت بشار اسد کنار آمدند.
او تصریح کرد: بشار اسد تلاش خواهد کرد تا عملا تا جایی که بتواند از بلند پروازیهای قدرتهای منطقهای به نفع خودش بهرهبرداری کند و در این راستا اقدامات تدریجی به سمت عادی سازی روابط صورت خواهد داد بدون این که حیات خود را در یک رقابت منطقهای جدید به خطر بیندازد.
اوایل ماه جاری میلادی پارلمان عربی از تقاضاهای رسانههای مصری و خلیج فارس برای احیای جایگاه سوریه حمایت کردند و گمانه زنیهایی در خصوص بازگشایی سفارت امارات در دمشق مطرح شد. ناظران معتقدند که این اتفاق میتواند یک کانال نهان برای تلاشهای دیپلماتیک عربستان مهیا کند. یک منبع در دمشق گفت: اخیرا نظافتچیها و عوامل تعمیرات و بازسازی ساختمان و دیگر افراد به این ساختمان رفت و آمد داشتند؛ ساختمانی که در سال 2011 و بعد از قطع روابط سوریه با امارات تعطیل شد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید