اتحادیههای مجارستان در اعتراض به تغییرات قانون کار تجمع کردند
رهبران اتحادیهها و سندیکاهای مجارستان در تجمعی خواستار برگزاری اعتصاب و اعتراضات سراسری در تاریخ 19 ژانویه 2019 (29 دی) شدند تا با تغییرات قانون کار که آنها آن را «قانون بردهداری» و مضر برای کارگران و کارمندان میدانند، مخالفت کنند.
اعتمادآنلاین| جمعیتی متشکل از دستکم 10 هزار تن مقابل ساختمان پارلمان مجارستان، گرد هم آمدند تا علیه قانونی که در دسامبر سال 2018 میلادی تصویب شد، اعتراض کنند؛ قانونی که به کارفرمایان اجازه میدهد سالانه از کارمندان خود درخواست 400 ساعت اضافه کار داشته باشند.
لاشلو کورداش، رییس فدراسیون اتحادیه تجارت مجارستان، گفت: این اتحادیهها خواستار لغو «قانون بردهداری»، افزایش دستمزد، افزایش حقوق کارگران و یک سیستم انعطافپذیرتر در خصوص بازنشستگی هستند. آنها قصد دارند تا این درخواستهای خود را به ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان ارائه دهند و اگر دولت از مذاکره امتناع کرد، این اتحادیهها دست به اعتصاب خواهند زد.
کورداش افزود: دولت ما را رها کرده است. کشور باید در زمان و تاریخ اعلامشده دست به اعتصاب بزند.
این در حالی است که استوان هولیک، سخنگوی دولت مجارستان بار دیگر مدعی شد که «جورج سوروس: حامی مالی این اعتراضات است اما به شکایت ویژه معترضان اشارهای نکرد.
هولیک گفت: مجارستان مورد حمله قرار گرفته است، چرا که مقابل تمامی سیاستهای حامی مهاجرت ایستاده، به علاوه بر اینکه مجارستان متحدان بیشتر و بیشتری در این موضوع دارد.
اوربان در آوریل سال 2018 میلادی برای سومین بار متوالی یک دوره چهارساله نخستوزیری را به دست آورد؛ آن هم با کمپینی که به طور ویژه بر موضع ضدمهاجرت متمرکز بود.
سیاستمداران از تمامی احزاب اصلی اپوزیسیون و همچنین گروههای مدنی و دانشجویان در این راه پیمایی که در دو هفته آخر سال 2018 میلادی آغاز شد، شرکت داشتند. در این راهپیمایی معترضان حرکت خود را از میدان «قهرمانان» به طرف ساختمان پارلمان آغاز کردند.
برناردت شل، یکی از قانونگذاران مستقل مجارستان، گفت: جهان نمیتواند متعلق به پوپولیستها باشد و مجارستان نمیتواند متعلق به ویکتور اوربان باشد.
سابا مولنار، از ائتلاف اپوزیسیون دموکراتیک، گفت: اگرچه این اعتراض بر اصلاح قانون کار متمرکز بود، اما این اعتراض بیانگر نارضایتی گسترده نسبت به بسیاری از سیاستهای دولت بوده است.
وی افزود: ما علیه یکی از قوانین اوربان بهپا نخاستهایم، بلکه ما علیه بسیاری از قوانین این دولت سرکوبگر دست به اعتراض زدیم. ما به قیام خود ادامه خواهیم داد تا اینکه دولت اوربان را که از اساس فاسد است، سرنگون کنیم.
احزاب اپوزیسیون مجارستان امضاهایی را جمعآوری میکنند تا اوربان را تحت فشار قرار دهند تا این کشور را به عضویت دفتر جدید پیگرد قانونی اتحادیه اروپا که فساد را هدف میگیرد، درآورد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید