خبرنگاران در افغانستان امنیت جانی ندارند
معاون دوم رئیسجمهوری افغانستان گفت: دولت کابل و نهادهای امنیتی توانایی جلوگیری خشونتها علیه خبرنگاران و رسانههای کشور را ندارند.
اعتمادآنلاین| «محمد سرور دانش» معاون دوم رئیسجمهوری افغانستان گفت: خبرنگاران و رسانههای کشور با چالشهای امنیتی و اقتصادی روبرو هستند و در شرایط کنونی تهدیدات به حدی بالا است که حتی دولت و نهادهای امنیتی نیز نمیتوانند از خشونتهای احتمالی علیه خبرنگاران جلوگیری کنند.
دانش در نشست معرفی طرح اطلاعرسانی دولت کابل گفت: آزادی بیان بنیاد تمام ارزشها است، حمایت از آزادی بیان و ارزشهای حقوق بشری تصمیم جدی دولت است و آزادی بیان و رسانهها نباید مورد معامله قرار بگیرند.
معاون رئیسجمهوری افغانستان همچنین عنوان کرد: حکومت افغانستان از تداوم کار رسانههای آزاد در کشور حمایت میکند و باید تداوم کار این رسانهها تضمین شود.
سرور دانش افزود: قانون حق دسترسی به اطلاعات کشور بهترین قانون در سطح جهان شناخته می شود و کمیته مشترک میان نهادهای حامی خبرنگاران و حکومت مسئولیت دارد تا از حقوق خبرنگاران حمایت کند.
بر اساس گزارشها، در حال حاضر بیش از یک هزار و 700 رسانه شامل رادیو، تلویزیون و نشریه در سراسر افغانستان فعالیت دارند اما با این وجود هنوز افغانستان از جمله خطرناکترین امکان دنیا برای فعالان رسانه محسوب می شود.
به گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران، در سال 2018 تعداد خبرنگاران کشته شده حین وظیفه نسبت به سال قبل از آن با افزایش دو برابری همراه بود و بیشترین آمار کشته میان خبرنگاران در افغانستان به ثبت رسیده است.
بر اساس این گزارش، از اول ژانویه تا 14 دسامبر سال 2018، 53 خبرنگار در حین وظیفه در سراسر جهان کشته شدند که در این بین 34 تن از روی عمد به قتل رسیدهاند.
طبق گزارش سالانه کمیته حمایت از خبرنگاران، تعداد 13 خبرنگار در کشور افغانستان، 9 تن در سوریه و پنجتن در کشور هند در حین وظیفه در این مدت به قتل رسیدهاند که از سال 2011 تاکنون این آمار بسیار بیسابقه است.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید