گروههای فلسطینی:
دولت جدید را به رسمیت نمیشناسیم
گروههای مختلف فلسطینی اعلام کردند دولت جدید را به عنوان دولت وفاق ملی قبول ندارند و این اقدام منجر به افزایش اختلافات خواهد شد.
اعتمادآنلاین| «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان «محمد اشتیه» را مأمور به تشکیل دولت جدید تشکیلات خودگردان کرد، دولتی که بنا به تصمیم عباس بدون حضور حماس تشکیل میشود.
وبگاه «العرب» در پرداختی به این موضوع نوشت، محمود عباس یکی از سران جنبش فتح را مأمور به تشکیل دولت جدید کرد؛ اقدامی که نشان از موفقیت اعضای کمیته مرکزی فتح برای قانع کردن عباس در پذیرش شخصیتی از فتح برای این پست است، در حالی که عباس اخیرا به شخصیتی مستقل (برای بر عهده گرفتن نخستوزیری) تمایل داشت.
اشتیه پستهای متعدد مدیریتی در زمینه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در فلسطین را تجربه کرده است که مهمترین آن سردبیری روزنامه الشعب، استاد دانشگاه بیرزیت، رئیس شورای اقتصادی توسعه و بازسازی فلسطین (بکدار) و وزیر مسکن است. وی همچنین در سالهای 2009 و 2016 به عنوان عضو کمیته مرکزی جنبش آزادی بخش ملی فلسطین برگزیده شد. او در حال حاضر هم رئیس شورای امنای دانشگاه عربی آمریکایی، عضو شورای امنای دانشگاه قدس، عضو شورای امنای دانشگاه الاستقلال و رئیس شورای اداری «قری الاطفال» و رئیس بانک توسعه اسلامی و رئیس مرکز «جائزه مهندسی حسیب الصباغ و سعید خوری» است.
«محمود العالول» نائبرئیس جنبش فتح اعلام کرد، اشتیه برای تشکیل دولت جدید مشورتها با را آغاز و نتایج آن را به عباس ارائه خواهد داد. بر اساس این گزارش، تشکیل دولت مهلت دو هفتهای دارد و اگر در این مدت، دولت تشکیل نشود سه هفته دیگر به آن اختصاص خواهد یافت. تحلیلگران بعید میدانند دولت اشتیه از حمایت تمام اعضای ساف برخوردار شود زیرا دو گروه اصلی ساف یعنی «جبهه مردمی و دموکراتیک» از پیش اعلام کردهاند در این دولت مشارکت نخواهند داشت.
خبرگزاری «صفا» نزدیک به حماس گزارش داد، گروههای مختلف فلسطینی در واکنش به این اقدام اعلام کردهاند دولت جدید را به رسمیت نخواهند شناخت.
حماس
«فوزی برهوم» سخنگوی حماس اعلام کرد: عباس قصد دارد دولت جدید را بدون توافق ملی، بر اساس تکرویها و فرار از آشتی و وحدت ملی تشکیل دهد. ادامه تکرویها و طرد کردنها، نسخهای اجرایی برای جدا کردن کرانه باختری از نوار غزه و تقویت اختلافات است، حماس این دولت جداییطلبِ خارج از توافق ملی را به رسمیت نخواهد شناخت.
وی تأکید کرد: بهترین کار برای اصلاح وضعیت فلسطین، تشکیل دولت وحدت ملی و اجرای انتخابات فراگیر مجلس قانونگذاری، شورای ملی و ریاست تشکیلات خودگردان است.
جهاد اسلامی
«خضر حبیب» از اعضای ارشد جهاد اسلامی هم اعلام کرد: این اقدام یکجانبه نشاندهنده حالت استبدادی است که محمود عباس آن را تقویت کرده است.
جبهه دموکراتیک
«ارکان بدر» عضو دفتر سیاسی جبهه دموکراتیک تاکید کرد این جنبش بخشی از دولت مذکور نخواهد بود و اولویت باید اجرایی کردن تصمیمهای شورای مرکزی و ملی سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» باشد نه تشکیل دولتی حزبی.
جنبش «الاحرار»
جنبش «الاحرار» هم اعلام کرد: مأمور کردن محمد اشتیه به تشکیل دولت، ادامه تکروی و کودتا بر اجماع و توافق است. این اقدام، اختلافات و جدایی را تقویت میکند و تنها دولت عباس و فتح برای اجرایی کردن سیاستهایشان و تحقق جدایی میان غزه و کرانه باختری برای معامله قرن خواهد بود.
کمیتههای مقاومت
کمیتههای مقاومت اعلام کردند: اقدام عباس در تشکیل دولت بدون اجماعی ملی منجر به افزایش اختلافات خواهد شد.
جنبش مجاهدین
جنبش مجاهدین هم اعلام کرد: مامور کردن اشتیه به تشکیل دولت جدید در رامالله گامی به سمت تقویت اختلافات است. این جنبش در ادامه خواستار تشکیل دولت وحدت ملی با توافق همه گروههای فلسطینی شد.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید