کد خبر: 281406
|
۱۳۹۸/۰۱/۱۲ ۱۲:۰۸:۰۰
| |

ژاپن نام دوره جدید امپراتوری را اعلام کرد

دولت ژاپن نام عصر جدید امپراتوری این کشور را که از اول ماه مه سال جاری میلادی آغاز می‌شود، اعلام کرده است.

ژاپن نام دوره جدید امپراتوری را اعلام کرد
کد خبر: 281406
|
۱۳۹۸/۰۱/۱۲ ۱۲:۰۸:۰۰

اعتمادآنلاین| در آخرین روز ماه آوریل 2019 تنوآکیهیتو، امپراتور 85 ساله ژاپن کنار می‌رود و جای او را فرزندش، شاهزاده ناروهیتو می‌گیرد.

به گزارش شبکه خبری بی. بی. سی، دولت توکیو اعلام کرده که با آغاز امپراتوری ناروهیتونام عصر جدید به «ریوا» تغییر خواهد کرد. این اسم ترکیبی، ترجمه‌ای معادل «صلح فرخنده» یا «توازن منظم» است.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن معنی این اسم را تشریح کرد و گفت: برای نخستین بار برای نامگذاری دوره امپراتوری به جای تاریخ ادبیات چینی از اشعار ژاپنی استفاده شده است. «ریوا» از ترکیب دو واژه «ری» به معنی نظم و یا فرمان و «وا» به معنی صلح و یا توازن تشکیل شده است.

نامگذاری دوره‌های امپراتوری در ژاپن مدرن از سال 1868 آغاز شده و تاکنون چهار دوره داشته است. دوره‌های امپراتوری «گنگو» نام دارد که ریشه آن چینی است.

آغاز دوره امپراتوری در ژاپن یک مبدا تاریخی حساب و در کنار تقویم میلادی استفاده می‌شود. برای مثال اول ماه مه که دوره امپراتور بعدی آغاز می‌شود، مبدا جدید تقویم ژاپنی است و امسال «ریوا 1» نام خواهد گرفت.

دوره فعلی که با آغاز امپراتوری آکیهیتو از سال 1989 آغیاز شده، «هیسه‌ای» نام دارد که معنی‌اش «به دست آوردن صلح» است.

سال 2018، «هیسه‌ای 30» نام داشت که نشان‌دهنده سی‌امین سال سلطنت امپراتور آکیهیتو است. حدود سه سال پیش امپراتور آکیهیتو اعلام کرد که مایل است به دلیل وضعیت سلامت جسمانی در سال 2019 از مقام خود کنار رود.

این نخستین بار در بیش از 200 سال گذشته است که یک امپراتور ژاپنی کناره‎گیری می‌کند. امپراتور در ژاپن هیچ قدرت سیاسی ندارد و سمتی کاملاً تشریفاتی است. تحلیف رئیس دولت، اعلام رسمی قوانین جدید، و استقبال از مقامات حکومتی خارجی از جمله وظایف امپراتور است. مقام پادشاه ژاپن با مذهب شینتو پیوند دارد و امپراطور هنوز مراسم مذهبی را انجام می‌دهد.

حدود سه سال پیش طبق یک نظرسنجی اکثریت مردم ژاپن از تمایل امپراتور برای کناره‌گیری حمایت کرده و گفته بودند باید کناره‌گیری امپراتور در کشور قانونی شود.

در پی افزایش تمایل مردم برای کناره‌گیری امپراتور، دولت ژاپن اقدام به تصویب طرحی کرد که به امپراتور آکیهیتواجازه کناره‌گیری داد. اما این طرح صرفاً همین دفعه اجازه داده است تا امپراتور کناره‌گیری کند و به پسر او یا جانشینان بعدی اجازه کناره‌گیری نمی‌دهد.

امپراتور آکیهیتو پس از مرگ پدرش، هیروشیو، در سال 1989 به تخت سلطنت نشست.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها