هیل:
ونزوئلا روابط ترامپ-بولتون را محک میزند
تارنمای هیل عنوان کرد که با تشدید بحران در ونزوئلا، این بحران با توجه به حمایت جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا برای مداخله نظامی و سیاست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری برای خودداری از ورود به درگیریهای نظامی بیشتر، آزمونی برای محک زدن روابط این دو بشمار میآید.
اعتمادآنلاین| تارنمای آمریکایی هیل در گزارش امروز یکشنبه خود نوشت: بولتون این هفته این پیام را فرستاد که از مداخله نظامی در این کشور آمریکای جنوبی (ونزوئلا) برای سرنگونی «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری درگیرِ جنگ این کشور، حمایت می کند.
این اقدام می تواند چالشی برای ترامپ باشد که تاکنون نشان داده که ترجیح می دهد تعداد درگیری های نظامی کنونی را کاهش داده و از بروز درگیری های جدید اجتناب کند.
ترامپ با همین شعار وارد عرصه تبلیغات ریاست جمهوری شد. در حالی که ترامپ گفته است که همه گزینه ها درباره ونزوئلا روی میز است، بولتون به چهره ای تبدیل شده که علنا از هرگونه تلاش برای دخالت نظامی حمایت می کند. بولتون روز جمعه با «مایک پنس» زویر امور خارجه و «پاتریک شانون» سرپرست وزیر دفاع در پنتاگون دیدار کرد تا با آنها درباره اوضاع ونزوئلا گفت وگو کند.
هیل افزود: اما ترامپ از مدت ها قبل به وضوح اعلام کرده که مخالف ملت سازی(nation building) یا مداخله نظامی دراقصی نقاط جهان است و خواستار پایان دادن به جنگ افغانستان شده و صدها نیروی آمریکایی را از سوریه خارج کرده است.
در ادامه گزارش این تارنمای آمریکایی آمده است: این دو مکتب فکری درباره دخالت خارجی، اکنون و همزمان با مذاکرات در سطح مقامات عالیرتبه دولت آمریکا درباره اقدام این کشور در ونزوئلا جریان دارد.
پل دبلیو پوسنرپگ کارشناس مسائل ونزوئلا در دانشگاه کلارک آمریکا در مصاحبه با تارنمای هیل گفت: دولت، بسیار در این زمینه دچار اختلاف است. ترامپ، لفاظی های بولتون را دوست دارد اما فکر نمی کنم که علاقه ای به دخالت در امور ونزوئلا داشته باشد.
وی افزود: ترامپ قصد دارد مواضعی را اتخاذ کند که فکر می کند از لحاظ سیاسی به او در داخل کشورش کمک می کند. او قصد ندارد آغازکننده باشد.
به گفته «ویلیام لئوگراند» استاد دانشگاه آمریکا و متخصص در زمینه سیاست خارجی آمریکا در امور آمریکای لاتین گفت: بیشتر مسائلی که در کاخ سفید درباره ونزوئلا مطرح می شود الهام گرفته از تفکرات بولتون است. من فکر می کنم تردیدی وجود ندارد که بولتون هدایت چنین سیاستی را هم در انظار عمومی و حدس می زنم که در محافل خصوصی برعهده دارد. اندک چیزهایی که ترامپ درباره ونزوئلا گفته است به طور مستقیم راهکارهای بولتون هستند.
هیل نوشت: کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که ترامپ و مشاور امنیت ملی اش (بولتون) برای یک هدف مشترک تلاش می کنند.
«گرت مارکوس» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه ای خطاب به هیل اعلام کرد که بولتون «راهبرد رئیس جمهور در اعمال حداکثر فشار را به منظور دستیابی به انتقال مسالمت آمیز دموکراسی در ونزوئلا» اجرا می کند.
«خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا هفته پیش حامیان خود را به خیان ها فراخواند و از ارتش این کشور دعوت کرد مادورو را سرنگون کنند.
کاخ سفید، گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری موقت به رسمیت می شناسد و امیدوار است که اعتراضات در ونزوئلا به نقطه عطفی برای سرنگونی مادورو تبدیل شود که یکی از اهداف عالی سیاست خارجی دولت این کشور را تشکیل می دهد.
هیل، تلاش های گوایدو برای جلب حمایت فرماندهان ارشد نظامی ونزوئلا را شکست خورده خواند و افزود: همزمان با اعتراضات خیابانی سه شنبه هفته پیش در ونزوئلا، بولتون به خبرنگاران گفت، ما به عنوان هدف اصلی خواستار انتقال مسالمت آمیز قدرت هستیم اما باز هم می گویم همان طور که رئیس جمهوری هم گفته است همه گزینه ها روی میز است.
یک روز بعد پمپئو به شبکه فاکس بیزنس گفت که اگر اقدام نظامی نیاز باشد ایالات متحده آن را انجام خواهد داد.
شانون در پاسخ به این پرسش که آیا ناآرامی در ونزوئلا خطری امنیتی برای آمریکا محسوب می شود که ممکن است مجوز مداخله نظامی را صادر کند، گفت: «بستگی به شرایط دارد.»
لئو گراند استاد دانشگاه آمریکا در این زمینه گفت: این تهدیدها که مداخله نظامی هنوز روی میز است، بخشی از تبلیغات جنگ روانی بوده که ارتش ونزوئلا را هدف قرار می دهد.
«رایان بِرگ» کارشناس مسائل آمریکای لاتین در موسسه راست گرای اینترپرایز آمریکا نیز جلسه روز جمعه بولتون، مایک پنس و پاتریک شانون را تلاشی برای «کنترل دوباره اوضاع در ونزوئلا» توصیف کرد وگفت: مقام های دولت آمریکا روز سه شنبه (همزمان با تلاش ها برای کودتا در ونزوئلا) از خواب بیدار شدند و به این موضوع فکر کردند تصمیمی که درباره ونزوئلا داشتند آن طور که باید کار نکرده است.
این کارشناس کرد: تیم امنیت ملی تلاش می کند بار دیگر به تشکیلات حاکم در آمریکا درباره این مساله اطمینان دهد.
بِرگ گفت، اگر بولتون، پمپئو و شانون درباره هر مداخله ای که شامل استفاده از نیروهای نظامی است تصمیم گیری می کردند بسیار متعجب می شدم. ممکن است مذاکرات آنها برای بررسی گزینه هایی جهت انتقال کمک های انسان دوستانه بوده باشد.
«مایکل مک کارتی» استاد دانشگاه جورج واشنگتن؛ موضع کنونی مقامات دولتی آمریکا را با هدف کسب موفقیت برای ترامپ ارزیابی کرد و گفت ما اکنون درمنطقه خاکستری بین به صدا در آوردن زنگ هشدار و اقدام عملی هستیم و به نظر من، برای یک دوره قابل پیش بینی در این مقطع باقی خواهیم ماند.
هیل به نقل پوسنر کارشناس مسائل ونزوئلا نوشت: با این حال، انفعال بولتون را راضی نخواهد کرد حتی اگر به رویایی او با ترامپ منجر شود. بولتون احتمالا «دلیل دیگری برای دخالت نظامی پیدا خواهد کرد که اگر چنین اتفاقی رخ دهد ترامپ عقب نشینی خواهد کرد زیرا او می داند که این ایده ای است که در صورت تحقق، موفقیت آن کمتر از حد انتظار خواهد بود.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید