آخرین تحولات خاورمیانه:
اعلام دشمنی رسمی عربستان با ترکیه/ ارجاع پرونده حادثه فجیره به شورای امنیت با متهم کردن ایران/ واکنش شدید روسیه به تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
آمادهباش ارتش سوریه با عبور تانکهای اسراییلی از خط آلفا در جولان، ارجاع پرونده حادثه فجیره به شورای امنیت با متهم کردن ایران، اعلام دشمنی رسمی عربستان با ترکیه، اجرای توافقنامه همکاری دفاعی امارات و آمریکا و اظهارات جدید ترامپ در مورد مذاکره با ایران از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بودهاند.
اعتمادآنلاین| «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه به شدت از لحن «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران علیه تهران انتقاد کرد.
او اعلام کرد: رفتار خصمانه آمریکا در دنیا از هر مرزی که میتوان تصور کرد، فراتر رفته است. منطقهای پس از منطقه دیگر و کشوری پس از کشور دیگر و ملتی پس از ملت دیگر از این رفتار رنج میبرد.
شایان ذکر است که برایان هوک مدعی شد: اگر ما مورد حمله قرار گیریم، ما قول دادهایم که پاسخگو باشیم، ما با نیروی نظامی پاسخ میدهیم. ما موقعیت نیروهای خود را در منطقه عوض کردهایم. ما فکر میکنیم که این تغییر موقعیت، تأثیر بازدارندهای بر محاسبات احتمالی نادرست ایران دارد.
«برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هشدار داد: کسانی که بخواهند مکانیزم محدودیتهای علیه ایران را دور بزنند، بلافاصله تحریم خواهند شد.
آماده باش ارتش سوریه با عبور تانکهای اسراییلی از خط آلفا در جولان
تانکهای رژیم صهیونیستی با عبور از خط «آلفا» در جولان اشغالی سوریه وارد منطقه عاری از سلاح و منطقه حائل بین نیروهای سوریه و نظامیان رژیم صهیونیستی شدند. نظامیان رژیم صهیونیستی نوار مرزی بین دو بخش جولان دقیقاً در منطقه غرب روستای «جباتا الخشب» نقض کردند».
منطقه عاری از سلاح، در سال 1974 از سوی سازمان ملل متحد به منظور جدا کردن نیروهای سوریه از نظامیان رژیم صهیونیستی ایجاد شد. در این منطقه نیروهای آندوف (نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد) مستقر هستند.
منبع خبری گزارش دادند که منطقه مذکور برای سالها تحت اشغال گروه تروریستی جبهه النصره (شاخه سوری القاعده) و سایر گروههای ترووریستی و تکفیری مورد حمایت رژیم صهیونیستی قرار داشت.
ارتش سوریه سال میلادی گذشته طی عملیاتی گسترده توانست جنوب این کشور و سه استانی را که در اشغال گروه های تروریستی بود، آزاد کند. این استانها درعا، سویداء و قنیطره بود.
نیروهای آندوف همزمان با تحرکات صهیونیستها برای ممانعت از هرگونه درگیری بین ارتش سوریه و نیروهای رژیم صیونیستی، به سمت منطقه حائل حرکت کردهاند.
بر اساس این گزارش، نیروهای ارتش سوریه در آمادگی بالایی قرار دارند و برای مقابله با هر حادثه ناگهانی، تجهیزات نظامی جدیدی به جولان ارسال کرده است.
تانکهای رژیم صهیونیستی نیز ابتدای ماه میلادی گذشته (آوریل) با عبور از خط آلفا وارد منطقه عاری از سلاح جولان اشغالی سوریه شده بودند.
ارتش سوریه نیز به محض تحرکات ارتش رژیم صهیونیستی فروا حالت آمادهباش کامل برای نیروهای خود که در منطقه حضور دارند، صادر کرد.
منبعی امنیتی در این ارتباط گفتند که منطقهای که نیروهای اسرائیلی وارد آن شدهاند، عاری از سلاح است و تحت سیطره نیروهای آندروف و داخل خط قرمز است.
جولان اشغالی سوریه بخشی از استان «القنیطره» سوریه است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال 1967 این منطقه را اشغال و در سال 1982 آن را ضمیمه خود کرد؛ جامعه بینالملل هرگز این اقدام را بهرسمیت نشناخته است. رژیم صهیونیستی در این جنگ علاوه بر جولان اشغالی سوریه، شبه جزیره سینای مصر، کرانه باختری رود اردن و نوار غزه را نیز اشغال کرد.
ارجاع پرونده حادثه فجیره به شورای امنیت با متهم کردن ایران
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه بار دیگر ایران را عامل انفجارهای اخیر در چند نفتکش در نزدیکی بندر «فجیره» امارات عربی متحده معرفی کرد و گفت واشنگتن به زودی مدارک نقش ایران در این حادثه را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه میکند.
بولتون که به امارات سفر کرده، گفت این «مدارک و مستندات» هفته آینده به شورای امنیت تحویل داده میشود.
او با بیان اینکه «تهدید ایران» ادامه دارد، گفت: «نمیپذیریم که ایران واشنگتن و متحدانش را تهدید کند.»
بولتون که سالهاست یکی از سخنرانهای ثابت گردهماییهای گروهک تروریستی منافقین است و حتی به این گروهک وعده داده بود سال 2019 در تهران سخنرانی کند، در مورد سیاست واشنگتن در قبال جمهوری اسلامی ایران گفت: «ما به دنبال تغییر نظام ایران نیستیم.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا هم این هفته گفت ایران با رهبران کنونی خود میتواند «کشوری فوقالعاده» باشد و واشنگتن خواهان تغییر نظام سیاسی ایران نیست.
بولتون امروز در بخش دیگری از صحبتهایش مدعی شد که تصمیم آمریکا برای اعزام نیروهای نظامی به منطقه خلیج فارس، توانست در برابر ایران «بازدارندگی» ایجاد کند و ایران را به عقبنشینی واداشت.
ادعای نقشآفرینی ایران در حادثه فجیره در حالی مطرح میشود که همین «برایان هوک» نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور ایران گفت هنوز نمیتواند در این مورد اظهار نظر قطعی داشته باشد و منتظر است تا نتیجه تحقیقات امارات در این مورد روشن شود.
اعلام دشمنی رسمی عربستان با ترکیه
«عجلان العجلان» رئیس اتاق بازرگانی ریاض، دولت کنونی ترکیه به رهبری رجب طیب اردوغان را دشمن عربستان و مقامات آن خواند.
او افزود: سخنرانیها، مواضع و هجمههای سازماندهیشده دولت ترکیه ضدعربستان برای همه آشکار شده است. من امروز به صراحت می گویم که دولت کنونی ترکیه به رهبری اردوغان دشمن عربستان و مقامات و ملت آن است.
العجلان تاکید کرد: هر گونه سرمایهگذاری یا گردشگری عربستان در ترکیه به مثابه حمایت از این دشمن است.
شایان ذکر است که روابط ریاض و آنکارا به دنبال قتل «جمال خاشقچی» روزنامهنگار منتقد رژیم سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه به دست عوامل «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، بحرانی است.
اجرای توافقنامه همکاری دفاعی امارات و آمریکا
امارات متحده عربی و آمریکا، در بیانیهای مشترک از آغاز اجرای توافقنامه همکاری دفاعی میان دو کشور، که اوایل سال جاری میلادی امضا شد، خبر دادند و تأکید کردند که این توافقنامه باعث تقویت هماهنگی نظامی میان دو کشور میشود و مشارکت قدرتمند نظامی، سیاسی و اقتصادی طرفین را در این برهه حساس، بیش از پیش تقویت میکند.
این بیانیه افزود: «ایالات متحده و امارات متحده عربی عمیقا علاقهمند به ترویج رونق و ثبات در منطقه هستند. این توافقنامه، با ترویج همکاری نزدیک تر در زمینه مسائل امنیتی و دفاعی و حمایت از تلاشهای هر دو کشور برای حفظ امنیت منطقه خلیجفارس را ترویج می کند.»
همزمان با اعلام اجرای این توافقنامه، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی رئیسجمهوری آمریکا در امارات حضور دارد. او، روز گذشته با «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی دیدار و گفتوگو کرد. جزئیات بیشتری از موضوعات مطرح شده در نشست دو طرف، مخابره نشده ولی احتمالا محتوای سخنان در ارتباط با افزایش تنشها در منطقه خلیجفارس و بهخصوص در رابطه با ایران است.
ترامپ: میخواهم با ایران کنار بیایم
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه بار دیگر ادعا کرد که ایران به «کشوری ضعیف» بدل شده و خواهان توافق با آمریکاست.رئیسجمهور آمریکا که در محوطه کاخ سفید در جمع گروهی از خبرنگاران صحبت میکرد، ابتدا در حال صحبت در مورد جنگ تجاری با چین بود که بحث را به سوی ایران برد و مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران خواهان توافق با آمریکاست.
او گفت: «به خاطر تعرفههای ما، چین در حال تبدیل شدن به کشوری ضعیفتر شده است، درست مانند ایران که بسیار ضعیف شده است و ایران هم خواهان توافق است.»
او در ادامه صحبتهایش به بحث روابط با روسیه و گزارش «رابرت مولر» در مورد مداخله ادعایی مسکو در انتخابات سال 2016 آمریکا پرداخت و باز هم بحث را به سوی ایران برد. او داشتن رابطه خوب با رقبا از جمله روسیه و چین را خوب توصیف کرد و گفت: «من میخواهم با همه کنار بیایم، حتی میخواهم با ایران هم کنار بیایم، ایران میخواهد صحبت کند و اگر ایران میخواهد گفتوگو کند، من حاضرم.»
ترامپ پیش از این در جریان سفر به توکیو پایتخت ژاپن هم در اظهاراتی مشابه گفته بود که ایران با رهبران کنونی خود میتواند «کشوری فوقالعاده» باشد و او حاضر است با ایران مذاکره کند.
منبع: تابناک
دیدگاه تان را بنویسید