کد خبر: 311398
|
۱۳۹۸/۰۳/۲۰ ۱۴:۰۹:۰۰
| |

مهاجرت‌های غیرقانونی به اروپا از مسیر ترکیه

با وجود توافق ترکیه و اتحادیه اروپا، تلاش مهاجران برای ورود به کشورهای اروپایی به امید زندگی بهتر از مسیر مدیترانه و دریای اژه همچنان ادامه دارد و گارد ساحلی یونان می‌گوید، تنها ظرف دو روز 234 پناهجو را از ترکیه به جزایر این کشور رسانده‌اند.

مهاجرت‌های غیرقانونی به اروپا از مسیر ترکیه
کد خبر: 311398
|
۱۳۹۸/۰۳/۲۰ ۱۴:۰۹:۰۰

اعتمادآنلاین| کارکنان مرکز نظارت مرزی اتحادیه اروپا (فرونتکس) توانسته‌اند 118 مهاجر را از آب‌های نزدیک به جزایر لسبوس و آگاتونیسی بیرون بکشند. گارد ساحلی فرونتکس 116 مهاجر دیگر را نیز در شمال بندر الکساندروپولیس نجات داده است و مراکز ثبت نام جزایر یونان نیز مملو از پناهجویان گزارش می‌شود.

سواحل ترکیه در دریای مدیترانه و به خصوص دریای اژه مابین ترکیه و یونان از جمله معابر دریایی انتقال پناهجویان و از محل‌های عبور غیرمجاز و پرمخاطره مهاجران به سمت اروپا و یونان محسوب می‌شود.


انتقال مهاجران به سمت اروپا در مسیرهای دریایی با استفاده از قایق‌ها و تجهیزات غیراستاندارد انجام می‌شود.

بر اساس قرارداد بین ترکیه و اتحادیه اروپا که در سال 2016 میلادی به امضا رسیده، مقرر شد که ترکیه مانع مهاجرت پناهجویان به سمت اروپا شود.
کمیسیون اتحادیه اروپا اواخر اسفند 96، پیشنهاد بسته جدیدی برای حمایت از پناهجویان به مبلغ سه میلیارد یورو را به ترکیه ارائه کرد که پرداخت این بسته حمایتی در جلسه ماه میلادی گذشته سران اتحادیه اروپا به تصویب رسید.


اتحادیه اروپا پیش از این و در سال 2016 ارائه بسته حمایتی سه میلیارد یورویی را به ترکیه تصویب کرده بود که بنا به اعلام مقامات ترکیه، تاکنون تنها 850 میلیون یورو از این مبلغ پرداخت شده است.

بر اساس توافق ترکیه و اتحادیه اروپا باید همه کسانی که به صورت غیرقانونی از ترکیه به جزایر یونانی می‌رسند، باز گردانده شوند و در مقابل نیز اتحادیه اروپا به ازای هر پناهجوی عودت داده شده، یک پناهجوی قانونی سوری را بپذیرد و به آنکارا برای سر و سامان دادن به وضع پناهجویان کمک مالی کند.

ترکیه با این توافق، مشوق‌هایی چون احیای مذاکرات بر سر عضویت آتی در اتحادیه اروپا و سه میلیارد یورو بودجه گرفت، اما از مدتی پیش روشن شده که توافق عملاً اجرا نمی‌شود. آخرین آمار کمیساریای پناهجویان سازمان ملل این مدعا را ثابت می‌کند. از زمانی که پیمان مربوطه به جریان افتاده، تنها 1843 پناهجو به ترکیه برگردانده شده‌اند که در میان آنها 341 سوری وجود دارد.

در زمان اوج بحران پناهجویی در سال 2015، روزهایی بود که 7 هزار جنگ زده و آواره از طریق ترکیه خود را به جزایر یونان می‌رساندند.

اوایل ژانویه 2019 سازمان امدادرسانی اکسفام در گزارشی اعلام کرد که شرایط زندگی پناهجویان در جزایر یونانی وخیم است و بعضی از آنها در سوز سرما در بین گل و لای زندگی می‌کنند.

این سازمان تاکید کرده بود که ساکنان اردوگاه موریا در جزیره لسبوس، به طور ویژه تحت شرایط سخت و ناامن قرار دارند.اکسفام از دولت یونان خواسته بود به جای برگرداندن این مهاجران و پناهجویان به ترکیه، به نیازهای انسانی آنها توجه کند.

طبق تعریف سازمان جهانی مهاجرت (IOM)، مهاجر به کسی اطلاق می‌شود که محل زندگی خود را به هر دلیلی، خواسته یا ناخواسته ترک کرده است، اما پناهجو کسی است که از جنگ یا پیگرد ناشی از اعتقادات سیاسی، دینی یا قومی گریخته باشد.

بر این اساس، همه پناهجویان مهاجر تلقی می‌شوند اما همه مهاجران پناهجو به شمار نمی‌آیند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها