سفیر ایران در سازمان ملل:
سازوکار مالی اروپا به خودی خود کمکی به ایران نمیکند
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در گفتگویی اعلام کرد که ایجاد سازوکار مالی اروپا بدون انتقال پول هیچ کمکی به مشکلات ایران نمیکند.
اعتمادآنلاین| مجید تختروانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در گفتگویی با فرید زکریا، مجری برنامه تفسیری سی.ان.ان آمریکا اعلام کرد: گفتگوها و تهدیدات دو مقوله منحصراً جدا از یکدیگر هستند. ما با کسی گفتگو شروع نخواهیم کرد که تلاش میکند شما را بترساند و تحریمها را علیه شما اعمال کند. ارعاب و اجبار با گفتگو همخوانی ندارد. تا زمانی که تهدیدات وجود دارد، ایران هیچ گونه گفتگو یا پیشنهاد گفتگو را به عنوان یک پیشنهاد واقعی و سازنده تلقی نخواهد کرد.
به گفته مجید تختروانچی، نخستین کاری که آمریکا باید انجام دهد این است که به پای میز مذاکره بازگردد.
در همین ارتباط سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: آمریکاییها میز مذاکره را ترک کردند در حالیکه سایر اعضای جامعه بینالمللی درباره موضوع هستهای در حال گفتگو با ایران بودند. ناگهان آمریکا تصمیم گرفت از برجام خارج شود. کل مشکل و آشفتگی که ما در اطراف خود شاهدش هستیم به علت تصمیم آمریکا به خروج از توافقنامه هستهای است. شما وضعیت الان را با اوایل سال 2018 مقایسه کنید یعنی قبل از آنکه رئیس جمهور ترامپ از توافقنامه هستهای خارج شود. وضعیت آن موقع را با امروز مقایسه کنید. این وضعیت کاملاً متفاوت است. پس همه چیز با تصمیم آمریکا شروع شد برای اینکه اوضاع به حالت عادی بازگردد این تصمیم باید لغو شود.
تختروانچی در این گفتگو همچنین عبور ایران از محدودیت اورانیوم غنیشده را نقض توافقنامه ندانست و در این ارتباط اعلام کرد: در توافقنامه هستهای پاراگرافهای مشخصی وجود دارد که به ایران اجازه میدهد برخی تعهدات را انجام ندهد. کاری که ما کرده ایم دقیقاً براساس پاراگراف 26 و پاراگراف 36 توافقنامه هستهای است که به ایران اجازه میدهد در صورت خروج آمریکا از توافقنامه هستهای، تعهدات خود را کاهش دهیم. ما برای مرحله نخست دو تعهد را مشخص کردیم. در ده روز آینده اگر هیچ اتفاقی رخ ندهد ما وارد مرحله دوم خواهیم شد و تا کنون هم عناصر مرحله دوم را اعلام کردیم.
سفیر ایران در سازمان ملل همچنین با انتقاد از ساز و کار مالی اروپا برای داد و ستد با ایران، موسوم به اینستکس گفت: آنها کُند عمل کردند. بیش از یکسال طول کشید که آنها چنین ساز و کاری را ایجاد کنند. ایجاد این سازوکار خوب است اما کافی نیست. آنها باید شتاب کنند و در این ساز و کار پول تزریق کنند؛ در غیر این صورت این سازوکار هیچ کمکی نخواهد کرد چون ایجاد این ساز و کار مالی به خودی خود چیزی نیست که بتواند مشکلات ما را رفع کند.
تختروانچی همچنین با رد اتهامات مرتبط با دست داشتن ایران در حادثه نفتکشها عنوان کرد: این ادعا حتی مورد حمایت برخی از کشورهای منطقه- که از همپیمانان نزدیک آمریکا هم هستند- قرار نگرفته است. آنها چگونه میتوانند ادعا کنند که این اتهامات درست است.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید