نقش جنگندههای F22 در جنگ احتمالی ایران و آمریکا چه خواهد بود؟
نیروی هوایی آمریکا تعداد کل F22های اعزامشده را اعلام نکرده است اما یک تصویر دقیق حداقل پنج هواپیمای جنگنده را در پایگاه نشان میدهد.
اعتمادآنلاین| مأموریت احتمالی F22 رپتورها در صورت جنگ تمامعیار با ایران، هدف قرار دادن راکتهای موشکی زمین به هوا، به ویژه سیستم S-300، بهترین سیستم دفاع هوایی ایران است.
در روز 27 ژوئن 2019 نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا جنگندههای F-22 رپتورز را به پایگاه هوایی العدید قطر رساند. این رپتورها برای اولین بار است که برای دفاع از نیروهای آمریکایی و منافع آن در منطقه تحت نظارت و مسئولیت فرماندهی مرکزی ایالات متحده، به قطر اعزام میشوند.
نیروی هوایی آمریکا تعداد کل F22های اعزام شده را اعلام نکرده است، اما یک تصویر دقیق حداقل پنج هواپیمای جنگنده را در پایگاه نشان میدهد.
این اقدام در خصوص اعزام F22 یک هفته پس از آن صورت گرفته که یک موشک زمین به هوا (SAM) ایران، یک هواپیمای بدون سرنشین Triton MQ-4C را در تنگه هرمز ساقط کرد. ایران گفته که هواپیمای بدون سرنشین در فضای هوایی اش بود، اما واشنگتن ادعا میکند که در آبهای بین المللی بوده است.
پیتر لایتون، افسر سابق نیروی هوایی سلطنتی استرالیا (RAAF) که در حال حاضر تحلیلگر دفاعی موسسه آسیا گریفیث است، به CNN گفته که ماموریت احتمالی F22 در صورت وقوع جنگ کامل با ایران، انهدام سایتهای موشکی زمین به هوا، به ویژه سیستم S-300، بهترین دفاع هوایی ایران است.
لایتون گفته: سایتهای S300 اولین هدف در اولین موج حمله برای ایجاد فضای هوایی برای حملات بعدی توسط سایر هواپیماهای آسیب پذیرتر آمریکایی خواهند بود.
کارل شوستر، مدیر پیشین عملیات در مرکز اطلاعات مشترک فرماندهی آمریکا در اقیانوس آرام، گفته که حضور F-22ها یک مانع قوی برای هر گونه افزایش بیشتر تنشها توسط ایران است. او گفته: این اقدام به این معنی است که آمریکا قصد دارد چیزی را متوقف کند و نه آنکه چیزی را آغاز کند.
هواپیمای F22 Raptor از جدیدترین نسل هواپیماهای جنگنده برای نیروی هوایی آمریکا محسوب میشود که وظیفه اصلی آن برتری هوایی است. این جنگنده از جنگندههایی به شمار میآید که میتواند بدون شناسایی شدن در منطقه دشمن به نبرد پرداخته و پیروز از میدان جنگ بیرون آید. این جنگنده پیشرفته، دارای سیستم استتار راداری است و کلیه طراحی اجزای آن بر این اصل بنا نهاده شده است، به طوری که در طراحی بدنه آن، هر گونه سطح ناهموار که باعث برگشت بازتاب امواج راداری میشود، حذف گشته و به سطحهایی بدون شکستگی تبدیل گشته اند و حتی ورودیهای هوای موتورها هم بر اساس اصل استتار طراحی شدهاند.
هواپیمای F22 Raptor برای جلوگیری از بازتاب امواج توسط سطحهای ناصاف موشکها و یا جنگ افزارهای دیگر، آنها را در جایگاههایی ویژه نگهداری کرده و تنها در زمان شلیک، این جنگ افزارها پدیدار شده، به سرعت از جایگاه داخلی خارج شده و پوشش آن دوباره به حالت اول باز میگردد. ویژگی پنهان کاری و رادارگریزی (Stealth) کمک زیادی به بقا و ادامهی نبرد F22 Raptor میکند و باعث میشود تا دشمن نتواند اطلاعات مهمی از انجام عملیات توسط این جنگنده بدست بیاورد.
انهدام MQ-4C تنها آخرین مورد از سری تحریکات بین آمریکا و ایران بود. ایالات متحده همچنین ایران را متهم به انفجار دو تانکر نفتی در نزدیکی تنگه هرمز که یکی از مهمترین راههای حمل و نقل مهم استراتژیک جهان است و همچنین خرابکاری در چهار کشتی تجاری در ساحل امارات متحده عربی کرده است. ایران به طور قطعی مسئولیت حملات به این کشتیها را رد کرد.
واشنگتن در حال حاضر حدود 2000 سرباز، یک ناو گروه حملات هوایی و بمب افکنهای B52 را به منطقه اعزام کرده است. F-22 رپتورها آخرین بروزرسانیهایی هستند که در این طرح ایجاد شده است.
جنگنده دو موتوره F-22 را میتوان برای ماموریت هوا به هوا یا هوا به زمین پیکربندی کرد. در حالت اول (هوا به هوا)، این جنگنده بهترین برنده هوایی در زرادخانه ایالات متحده است. در حالت دوم (هوا به زمین)، با سرعت و قابلیت رادارگریزی خود، یک پلت فرم اصلی برای حملات دقیق هوایی به اهداف دشمن است.
ترکیبی از خفا، یکپارچه ناوبری هوایی و سرعت مافوق صوت، به طور قابل توجهی از ترکیب کارآمد سامانههای موشکی سطح به هوا را کاهش میدهد و توانایی دشمن را برای ردیابی و تعقیب F22 کاهش میدهد. قطر در قمست جنوبی خلیج فارس مقابل ایران واقع شده است و پایگاه هوایی العدید در حال حاضر بیش از 11000 پرسنل آمریکایی، یعنی بزرگترین تمرکز نیروهای ایالات متحده در خاورمیانه را دارد.
منبع: آزادی
دیدگاه تان را بنویسید