کد خبر: 319612
|
۱۳۹۸/۰۴/۱۸ ۱۲:۴۶:۱۶
| |

الجزیره:

آیا آمریکا در مورد ایران سیاست «لبه پرتگاه» را در پیش گرفته است؟

الجزیره نوشت: متیو برودسکی، مشاور گروه صلح در دولت دونالد ترامپ در گفتگو با الجزیره، اقدام ایران در مورد کاهش تعهداتش به بند‌های توافق هسته‌ای و افزایش غنی‌سازی اورانیوم را رفتار این کشور از زمان پیروزی انقلاب دانست.

آیا آمریکا در مورد ایران سیاست «لبه پرتگاه» را در پیش گرفته است؟
کد خبر: 319612
|
۱۳۹۸/۰۴/۱۸ ۱۲:۴۶:۱۶

اعتمادآنلاین| در ادامه این مطلب آمده است: وی افزود: صحبت در این مورد که تهران با این اقدام قصد پاسخ دادن به عقب‌نشینی آمریکا از برجام را دارد، خلاف منطق است؛ چرا که دولت ترامپ تنها به دنبال مذاکره دوباره در مورد توافق هسته‌ای است تا بتواند رفتار ایران در منطقه و موشک‌های بالستیکش را کنترل کند.

برودسکی تصریح کرد که تهران به دنبال آن است تا به این شکل به اروپایی‌ها فشار وارد کند، تا این دولت‌ها نیز به نوبه خود به آمریکا فشار وارد کرده و به استثنا‌های بیشتری در مورد تحریم ایران دست یابند.

اما محمدصالح صدقیان، پژوهشگر ایرانی تاکید می‌کند که آمریکا شروع کننده تنش بود، به این دلیل که از توافق هسته‌ای خارج شده و تحریم‌های شدیدی را علیه این کشور إعمال کرد. علاوه بر اینکه جامعه بین الملل را مجبور به عدم تعامل با تهران در زمینه نفت و دیگر طرح‌های اقتصادی می‌کند.

پیام واضح

او معتقد است که در نتیجه گام دوم ایران در راستای غنی سازی بیشتر اورانیوم، تنش‌ها بین دو طرف تشدید می‌شود، اما این کشور به سطح ساخت بمب نمی‌رسد؛ به این دلیل که استراتژی دفاعی‌اش متکی بر این سلاح نیست و تنها به دنبال داشتن یک تکنولوژی هسته‌ای عالی است.

صدقیان مکالمه اخیر بین روحانی و مکرون را باعث ایجاد جوّ سیاسی خشنود کننده‌ای دانست؛ بویژه آنکه تهران این گفتگو را مفید دانسته و از تحولاتی در پرونده سخن گفت که براساس آن، پیشنهاد پیوستن آمریکا به 4+1 به شزط لغو تحریم‌ها علیه ایران را داد.

این در حالی است که حسین جمال، نویسنده و تحلیلگر کویتی معتقد است که ایران توانست پیام واضحی را ارسال کند، که براساس آن، سیاست لبه پرتگاهی که دولت آمریکا با کره شمالی و چین در پیش گرفته، در مورد ایران پیروز نمی‌شود؛ چرا که ایرانی‌ها در مذاکرات بین المللی «هوشمندانه» عمل می‌کنند.

جمال، خاطر نشان کرد که دولت آمریکا اکنون در حال ورود به فضای انتخابات آینده است و قصد ورود به جنگی با ایران را ندارد، اما شدیدترین فشار‌ها را بر این کشور وارد می‌آورد، امور در حدود فشار‌های متبادل باقی ماند و هرگز به مرحله شعله ور شدن جنگ نمی‌رسد. وی تاکید کرد که اعراب، همسایگان ایران هستند و از جنگ‌های منطقه متضرر می‌شوند؛ از این رو، با وجود هیاهو‌های رسانه‌ای، عرب‌ها در رابطه متشنج بین ایران و آمریکا، در کنار هیچ یک از دو طرف نمی‌ایستند و حتی به همراه روسیه، چین و اتحادیه اروپا به دنبال میانجی گری هستند.

منبع: انتخاب

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها