«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
آیا برنامه تغییر چهره فیساپ خطرناک است؟
این روزها برنامهای به نام فیساپ در فضای مجازی همهگیر شده و مردم عکسهایی از پیری خود را با این برنامه ویرایش و منتشر میکنند. اما تردیدهایی وجود دارد که عکسهای بارگذاریشده آنها چه میشود و آیا فیساپ عکسها را در آرشیو خود نگه میدارد یا خیر؟
اعتمادآنلاین| مژده اصغرزاده- یکی از چالشهای جدیدی که در فضای مجازی به راه افتاده این است که ببینید وقتی پیر میشوید چه شکلی خواهید شد. برنامه فیساپ، که روسی است، در طول هفته گذشته جنجالی به پا کرده و توئیتر و اینستاگرام از هشتگ «چالش پیری» پر شده است.
همزمان با همهگیر شدن چالش پیری ابهامهایی درباره امنیت حریم شخصی کسانی که عکس خود را در برنامه فیساپ بارگذاری میکنند مطرح شد. جین وانگ، هکر معروف، در توئیتر نوشت وقتی کدهای این برنامه را بررسی میکرده هیچچیز مشکوکی پیدا نکرده ولی کاش گزینهای در این برنامه گنجانده میشد و کاربران میتوانستند عکسهایشان را از سرور پاک کنند.
برنامه فیساپ، روز چهارشنبه، در پاسخ به این نگرانیها اعلام کرد که بیشتر این عکسها بعد از دو روز از تاریخ بارگذاری کاربران، از سرورهایشان پاک شده است.
فیساپ در بیانیهای اعلام کرد: «بیشتر عکسها 48 ساعت از تاریخ بارگذاری پاک شدهاند. ما هر درخواستی از جانب کاربران را مبنی بر اینکه عکسشان را از سرورهایمان پاک کنیم قبول میکنیم. گروه پشتیبانی ما، این روزها، سرشان شلوغ شده ولی این درخواستها در اولویت کارشان است.»
فیساپ در این بیانیه گفت که بیشتر این عکسها در فضای ابری (cloud) پردازش میشوند اما عکسهایی که برای ویرایش در این برنامه بارگذاری نشدهاند به فضای ابری منتقل نمیشوند. مدیران فیساپ بیان کردند شاید بعضی از عکسهای بارگذاری شده برای اجرا در فضای ابری باقی بمانند. همچنین اعلام شد در این اپ تمام ویژگیها بدون ثبتنام در برنامه در دسترس هستند و هیچ دادهای فروخته یا به اشتراک گذاشته نشده است.
فیساپ اعلام کرد: «با وجود اینکه هسته R&D در روسیه است، هیچ دادهای از کاربر به روسیه منتقل نمیشود.»
این اولین بار نیست که کاربران فیساپ را زیر سوال بردند. در سال 2017 هم وقتی که فیلتر این برنامه برای گزینه «جذاب» عکس کاربران را با پوستی روشن تحویل میداد، مردم این کار فیساپ را نپسندیدند.
انبیسی با توئیت کردن یک نسخه رونوشت از نامه چاک شومر، سناتور نیویورک، گزارش داد که او از افبیآی و کمیسیون تجارت فدرال خواسته تا برنامه فیساپ را از لحاظ امنیت و حفظ حریم شخصی بررسی کنند.
شومر در این نامه نوشت: «کاربران برای اجرای این برنامه باید اجازه دسترسی کامل و قطعی به عکسها و دادههایشان بدهند». به گفته شومر شرایط حفظ حریم خصوصی این برنامه، حق استفاده یا انتشار هر محتوایی را که به اشتراک گذاشته شده حتی با اسم واقعی و بدون اطلاع به کاربران دارد.
او نوشت: «من نگرانیهای زیادی درباره حفاظت دادههای جمعآوری شده دارم. همچنین اینکه آیا کاربران آگاهی دارند چه کسی به این اطلاعات دسترسی دارد یا خیر.»
شومر در این نامه ذکر کرد که از آنجایی که خاستگاه برنامه فیساپ در روسیه است این سوال پیش میآید که از اطلاعات کاربران آمریکایی چطور استفاده خواهدشد. او گفت: «روسیه همچنان تهدید بزرگ ضداطلاعاتی محسوب میشود. من اعلام میکنم که افبیآی این اقدامات را زودتر انجام دهد تا خطر جمعآوری اطلاعات کمتر شود.»
دیدگاه تان را بنویسید