کد خبر: 323008
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۰ ۱۲:۱۹:۵۷
| |

ادعای الجزیره:

کانال‌هایی برای ارتباط بین آمریکا و ایران باز شده است

به موازات افزایش تنش‌ها در تنگه هرمز بین ایران از یک سو و آمریکا و بریتانیا از سوی دیگر، عملا کانال‌های تماس بین دو طرف گشوده شده و این بدان معناست که هر دو طرف تلاش می‌کنند فتیله این بحران را بکشند تا مانع از شعله‌ور شدن جنگی بزرگ شوند.

کانال‌هایی برای ارتباط بین آمریکا و ایران باز شده است
کد خبر: 323008
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۰ ۱۲:۱۹:۵۷

اعتمادآنلاین| سیدأحمد الخضر در الجزیره نوشت: به موازات افزایش تنش‌ها در تنگه هرمز بین ایران از یک سو و آمریکا و بریتانیا از سوی دیگر، عملا کانال‌های تماس بین دو طرف گشوده شده و این بدان معناست که هر دو طرف تلاش می کنند فتیله این بحران را بکشند تا مانع از شعله‌ور شدن جنگی بزرگ شوند.

در ادامه این مطلب آمده است: در مسیر آبی که مثلث نفت خام جهان از آن عبور می کند، ایران قدرت خود در فلج کردن دریانوردی و حتی تعطیل کردن آن را نشان داده است.

در همین راستا، روز جمعه سپاه ایران بر دو نفت کش بریتانیایی مسلط شد، که یکی از آنها را آزاد کرد و دیگری را به سمت یکی از بنادر خود هدایت کرد.

توقیف این دو نفت کش باعث برانگیخته شدن خشم واشنگتن و لندن شد. در ادامه، وزیر خارجه انگلیس جرمی، هانت، تصریح کرد که کشورش در حال بررسی راه حل مناسب برای این اقدام ایران است.

حرف و عمل

به نظر می رسد پاسخ حساب‌شده و قدرتمند، تاکتیک ایران برای تعامل با دشمنان است؛ چرا که دو عملیات مذکور، طبق تعهدات تهران در مورد دادن پاسخ محکم به توقیف نفت کش ایرانی توسط انگلیسی ها صورت گرفت.

این در حالی است که در ایالات متحده، ترامپ به هشدار دادن به نظام ایران ادامه داده و می گوید: ایران در یک ورطه گرفتار شده و اقتصاد ان رو به فروپاشی است. علاوه بر اینکه طی دو روز گذشته، ترامپ بارها تاکید کرده است که نیروهای امریکایی در خلیج فارس یک پهپاد ایرانی را ساقط کرده اند. این در حالی است که تهران با قاطعیت و با استناد به ویدیوی منتشر شده توسط سپاه، کذب ادعای ترامپ را اثبات کرده است.

اما افزایش تنش‌ها در تنگه هرمز، با تلاش هایی همزمان شده است که در واشنگتن، لندن و نیویورک، با هدف آتش بس صورت می گیرد و دیگر گزارشها، حاکی از گشودن کانالهایی برای برقراری ارتباط بین دولت ترامپ و نظام ایران است.

در همین رابطه، ترامپ تصریح کرده است که با درخواست سناتور راند پل، برای ایفای نقشی از سوی او در پرونده ایران موافقت کرده و هر درخواست دیگری از طرف اعضای کنگره برای دخالت در بحران با تهران را نیز می پذیرد.

در این میان، وزیر خارجه ایران، محمدجواد ظریف که در نیویورک حضور داشت، از دیدار خود با برخی اعضای کنگره، که نمایندگان ملت آمریکا و نه دولت ترامپ هستند، پرده برداشته است.

راه‌حل دیپلماتیک

لندن هم مانند واشنگتن، از تمایل خود برای اتش بس سخن می گوید و در این راستا، وزیر خارجه بریتانیا تاکید کرده است که کشورش به دنبال گزینه های نظامی علیه ایران نیست و تنها به راه دیپلماتیک برای حل بحرانها فکر می کند.

منبع: انتخاب

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها