کد خبر: 323176
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۱ ۰۶:۲۰:۰۰
| |

ظریف:

جنگ در جریان است/ آمریکا نباید به جنگ اقتصادی افتخار کند

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی سیاست‌های آمریکا در منطقه را زیر سوال برد.

جنگ در جریان است/ آمریکا نباید به جنگ اقتصادی افتخار کند
کد خبر: 323176
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۱ ۰۶:۲۰:۰۰

اعتمادآنلاین| «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» تأکید کرد که واشنگتن عامل ناامنی در خلیج فارس است و این ایران است که عامل حفظ امنیت در این منطقه بوده است.

او در این گفتگو با اشاره به هم‌مرزی ایران با خلیج فارس و تنگه هرمز، گفت: «این آب‌ها خط حیاتی ما هستند و امنیت آن‌ها برای ما فوق‌العاده مهم است.»

ظریف افزود: «این ایالات متحده است که دخالت کرده و تلاش می‌کند این آب‌ها را برای ایران ناامن کند. شما نمی‌توانید آب‌ها را برای یک کشور ناامن کنید و برای دیگران امن.»

وزیرخارجه ایران درباره وقوع حادثه در منطقه نیز گفت: «در چنین پهنه کوچکی از آب، وقتی شما این حجم عظیم از کشتی‌های خارجی را داشته باشید، حادثه رخ می‌دهد. 1988 را به یاد دارید، زمانی که یک کشتی ایالات متحده یک هواپیمای مسافربری ایرانی را ساقط کرد و جان 290 مسافر را گرفت. بنابراین، در چنین شرایطی، احتمال حادثه و حتی فاجعه وجود دارد.»

ظریف درباره وقوع جنگ گفت: «نمی‌توانید احتمال یک فاجعه را نادیده بگیرید، اما همه باید برای اجتناب از جنگ تلاش کنیم. الان یک جنگ در جریان است، یک جنگ اقتصادی علیه مردم ایران که جمعیت غیرنظامی هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور ترامپ به صورت رسمی گفته است که درگیر جنگ نظامی نیست، بلکه این یک جنگ اقتصادی است. جنگ اقتصادی چیزی نیست که به آن افتخار کنید. چراکه در یک جنگ نظامی، غیرنظامیان ممکن است خسارت جانبی باشند، اما در جنگ اقتصادی، غیرنظامیان هدف اصلی هستند.»

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا اثرگذاری تحریم‌های یکجانبه آمریکا، او را متعجب نکرده، گفت: «اینکه ایالات متحده می‌تواند بازیگران مهم بازار بین‌المللی را ارعاب کند، نه فقط برای ایران، بلکه برای جامعه بین‌الملل مایه تأسف است.»

او با تأکید بر اینکه این تحریم‌ها «ضد قوانین بین‌المللی» و همچنین خلاف «منافع» آمریکاست، گفت: «ما به فروش نفت خود ادامه خواهیم داد. راه‌هایی برای بهبود وضعیت خواهیم یافت، همانطور که دیده‌اید بازار ارز ما بعد از یکسال فراز و فرود، اکنون به ثبات رسیده و رو به بهبود است.»

ظریف همچنین اقدامات ترامپ علیه ایران را تلاشی برای از بین بردن «میراث» دولت سابق آمریکا توصیف کرد و گفت: «آن‌ها دارند از قدرت دلار بیش از حد استفاده می‌کنند و نهایتاً، این برای آن‌ها هزینه خواهد داشت.»

او در پاسخ به این سوال که آیا ایران در ماه‌های آینده می‌تواند به چین و هند نفت بفروشد، گفت: «ما به فروش نفت ادامه خواهیم داد، اینکه به چه کسی و چطور، جز اسرار حکومتی خواهد بود، چراکه در غیراین صورت ایالات متحده خواهد رفت و از این کار جلوگیری خواهد کرد. اما ما به فروش نفت ادامه خواهیم داد. بازار بین‌المللی نفت، بدون نفت ما دوام نمی‌آورد.»

ظریف با بیان اینکه موضوع مهم، محدودیت‌های ایجادشده برای هیأت ایرانی مستقر در نیویورک است و نه خودش، گفت: «من فقط برای چند روز اینجا هستم. سه ساختمان، جاهایی هستند که من معمولاً آنجا هستیم. اینجا، مقر هیأت‌مان و سازمان ملل متحد. من کار دیگری در نیویورک ندارم. برای گشت و گذار اینجا نمی‌آیم، آن زمان که اینجا در ایالات متحده دانشجو بودم، به اندازه کافی گشت و گذار کرده‌ام.»

او افزود: «اما محدودیت‌هایی که علیه اعضای هیأت ما اعمال کرده‌اند، غیرانسانی است. فرزندان آن‌ها نمی‌توانند به مدرسه بروند، این غیرقابل قبول است. اقامت آن‌ها، به محله‌ایغیردیپلماتیک محدود شده است. این موارد بی‌سابقه و بر خلاف توافقنامه میزبانی [از سازمان ملل] است. ایالات متحده پذیرفت که افتخار میزبانی از سازمان ملل را داشته باشد و این مسئله با تعهدات و الزاماتی همراه است.»

او درباره اعلام آمادگی «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا برای گفت‌وگو با تلویزیون ایران، گفت خبرنگاران ایرانی زیادی آماده مصاحبه با او هستند، مشروط بر اینکه او بپذیرد با همان شرایطی مصاحبه کند که او برای مصاحبه با رسانه‌های آمریکایی پذیرفته است.

منبع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها