الجزیره بررسی کرد:
اعلام آمادگی عمان برای میانجیگری میان ایران و انگلیس در بحران نفتکشها
مایکل بینیون، نویسنده و روزنامهنگار، معتقد است که آمریکا در هر صورت از موضعگیری شدید بریتانیا علیه ایران، استفاده میکند اما لندن قصد برخورد نظامی ندارد؛ از این رو، بحران نفتکشها باید از راه دیپلماتیک حل شود.
اعتمادآنلاین| مایکل بینیون، نویسنده و روزنامهنگار، معتقد است که آمریکا در هر صورت از موضعگیری شدید بریتانیا علیه ایران، استفاده میکند اما لندن قصد برخورد نظامی ندارد؛ از این رو، بحران نفتکشها باید از راه دیپلماتیک حل شود.
در ادامه این مطلب آمده است: بینیون علت توقیف نفت کش ایرانی را انتقال نفت به سمت سوریه ای می داند، که تحت تحریم اقتصادی اروپا قرار دارد. وی تاکید می کند که بریتانیا هرگز وارد جنگ بین آمریکا و ایران نخواهد شد.
بینیون از بریتانیا میخواهد از حضور خود در شورای امنیت برای باقی ماندن توافق هستهای استفاده کند؛ چرا که ایران خود را تحت فشار میبیند و برای پاسخ دادن به فشارهای مذکور، راهی جز توقیف نفتکشها ندارد.
از سوی دیگر، عبدالله باعبود، متخصص مسائل خلیج فارس و خاورمیانه معتقد است که پادشاهی عمان به دنبال تامین امنیت منطقه و بویژه، تنگه هرمز است، تا به این شکل، عبور و مرور آسان نفتکش های دولتهای مختلف؛ تضمین شود؛ چرا که مسقط از در گرفتن جنگ منطقه ای نگران است.
او تاکید می کند که آسیاب جنگ در منطقه خلیج فارس در حال چرخیدن است؛ از این رو، مسقط سیاست مذاکره را در پیش گرفته است و از روابط خود برای متوقف کردن تنشها و تلاش برای تحکیم منطق عقل، بهره میگیرد؛ به این دلیل که منطقه به یک مذاکره فراگیر برای کنار گذاشتن درگیریها و تقویت امنیت و استقرار، نیاز دارد.
اما در مورد گزینههای ایران، باعبود بر این عقیده است که تهران دو گزینه مقابله نظامی یا راهحل دیپلماتیک را پیش روی خود دارد؛ به همین جهت، عمان تلاش می کند زمینه گفتگو را برای کاستن از تنشها، فراهم کند.
باعبود تاکید می کند که ایران تلاش میکند از محاصره اقتصادی خارج شود. در ادامه، او راهحل نظامی را بعید می داند؛ چرا که دولتهای خلیج فارس بیش از همه تحت تاثیر این جنگ قرار میگیرند و آمریکا تمایلی به شعله ور شدن جنگ با ایران ندارد.
منبع: انتخاب
دیدگاه تان را بنویسید