الجزیره:
بوریس جانسون برای حل بحران نفتکشها چه گزینههایی در نظر دارد؟
نمیتوان با قاطعیت در مورد تمایل بریتانیا برای بحرانیتر کردن رابطه خود با تهران، صحبت کرد؛ بلکه باید گفت دولت جدید انگلیس، در مرحله آزمون و خطا و بررسی گامهای خود است؛ علاوه بر اینکه کانالهای مذاکره بین تهران و لندن برای حل بحران به شکل دوستانه وجود دارد.
اعتمادآنلاین| الجزیره نوشت: وزیر خارجه جدید بریتانیا، دومنیک راب، ایران را به پیروی از قوانین بینالمللی و آزاد کردن نفتکش انگلیسی فراخوانده و تاکید کرد که کشورش هرگز درصدد تبادل نفتکشها با ایران نیست.
در ادامه این مطلب آمده است: به دنبال این اظهارات وزیر خارجه بریتانیا، که احتمال حل بحران بین لندن و تهران را از بین می برد، یک پژوهشگر متخصص مطالعات ایرانی، معتقد است که سیاست دولت جدید انگلیس، به رهبری بوریس جانسون، تبعیت از سیاست رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ است.
او میافزاید: جانسون به دنبال نزدیکی به ترامپی است که وعده معامله تجاری بزرگی را به انگلیس داده است؛ از این رو، جانسون به دنبال ابزاری برای خروج سریع از بحران است.
او ضمن حمایت از تهدیدات ایران در مورد کاهش پایبندی اش به برخی بندهای برجام، تصریح میکند که قانون بینالمللی از بریتانیا میخواهد به تعهدات خود در سایه توافق هستهای با ایران و حمایت از عملیات فروش نفت، احترام بگذارد؛ اما لندن با توقیف نفتکش ایرانی، از قانون بینالمللی و توافق هستهای تجاوز کرده است.
از سوی دیگر، روکسان فارمانفارمایان، استاد مسائل خاورمیانه، معتقد است که قوانین اتحادیه اروپا، قابل تطبیق بر انگلیس نیست. این تحلیلگر، موقعیتی که جانسون در آن قرار گرفته است را دشوار ارزیابی میکند؛ چرا که او مجبور است بین تبعیت از سیاست ترامپ در قبال ایران، که موضعی مورد انتقاد اروپاست یا التزام به موضع اتحادیه اروپا، برای تامین امنیت دریانوردی در تنگه هرمز، یکی را انتخاب کند.
اما عبدالله باعبود، متخصص مسائل خلیج فارس و خاورمیانه، از وجود توافق بین دولت جدید بریتانیا و دولت ترامپ، صحبت میکند، که براساس آن، انگلیس، به استفاده از شیوه تنشزایی و سپس، کاستن از شدت آن، متکی است.
او معتقد است که نمیتوان با قاطعیت در مورد تمایل بریتانیا برای بحرانیتر کردن رابطه خود با تهران، صحبت کرد؛ بلکه باید گفت دولت جدید انگلیس، در مرحله ازمون و خطا و بررسی گامهای خود است؛ علاوه بر اینکه کانالهای مذاکره بین تهران و لندن برای حل بحران به شکل دوستانه، وجود دارد.
در مورد موضع ایران در زمان حاضر، باعبود معتقد است که این کشور در شرایط دشواری قرار گرفته است، که آن را مجبور به پذیرش تحریمهای آمریکا میکند؛ با این حال، ایران برای رهایی از این تحریمها، تلاش میکند؛ همین مساله است که خطر شعلهور شدن جنگ در منطقه را همچنان پابرجا نگاه میدارد.
منبع: انتخاب
دیدگاه تان را بنویسید