کد خبر: 345028
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۴ ۱۵:۴۵:۲۹
| |

سرگئی لاوروف:

روسیه به تعهدات خود درباره عدم انجام آزمایشات هسته‌ای پایبند است

وزیر خارجه روسیه گفت، این کشور بعد از تصویب پیمان ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای در سال 2000، تاکنون حتی یک آزمایش هسته‌ای انجام نداده و به تعهدات خویش در قبال این توافقنامه بین‌المللی کاملاً پایبند بوده و خواهد ماند.

روسیه به تعهدات خود درباره عدم انجام آزمایشات هسته‌ای پایبند است
کد خبر: 345028
|
۱۳۹۸/۰۷/۰۴ ۱۵:۴۵:۲۹

اعتمادآنلاین| وزیر خارجه روسیه گفت، این کشور بعد از تصویب پیمان ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای در سال 2000، تاکنون حتی یک آزمایش هسته‌ای انجام نداده و به تعهدات خویش در قبال این توافقنامه بین‌المللی کاملاً پایبند بوده و خواهد ماند.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در سخنرانی خویش در یازدهمین کنفرانس مربوط به ترویج اجرای توافقنامه مربوط به ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، اعلام کرد که این کشور پس از پیوستن به این توافق نامه بین‌المللی، هیچ نوع آزمایش هسته‌ای جدیدی انجام نداده و همچنان به تعهدات خویش در چارچوب آن پایبند مانده و خواهد ماند.

لاوروف گفت: «روسیه از سال 1991 توقف انجام آزمایشات هسته‌ای را رعایت کرده و در طول این مدت حتی یک انفجار هسته‌ای انجام نداده و قصد دارد در آینده نیز این توقف را رعایت کند و مسلماً ضرورت چنین خط مشی باید از سوی سایر قدرت‌های هسته‌ای جهان هم درک شود.»

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که این کشور بعد از تصویب پیمان منع جامع آزمایشات هسته‌ای در سال 2000، کاملاً به تعهدات خود در این زمینه عمل کرده است و معتقد است که این توافقنامه بین‌المللی هیچ جایگزینی نداشته و نمی‌تواند داشته باشد.

وی گفت: «خودداری آمریکا از تصویب پیمان ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای دورنمای تبدیل شدن آن به یک سند معتبر بین المللی را از بین برده است. ضمن اینکه ایالات متحده تلاش می کند تا سایر کشورها را به عدم رعایت پیمان متهم کند تا این اقدام خود را منطقی جلوه دهد.

لاوروف تاکید کرد که روسیه نگرانی جدی درباره خط مشی کلی آمریکا در برخورد با مکانیسم‌های بین المللی موثر و توافقات در عرصه کنترل تسلیحات و عدم گسترش هسته‌ای دارد و معتقد است که چنین خط مشی منجر به هرج و مرج و غیر قابل پیش‌بینی بودن وضعیت در عرصه هسته‌ای جهان می‌شود.

لازم به یادآوری است که پیمان مربوط به ممنوعیت جامع آزمایشات هسته‌ای در ماه سپتامبر سال 1996 در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید. این پیمان آزمایش هر نوع مهمات هسته‌ای و همچنین استفاده از انفجارهای هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز را ممنوع کرده است. این ممنوعیت در همه عرصه ها، شامل جو زمین، فضا، زیرآب و زیرزمین اعمال می‌شود و کاملاً جامع و گسترده است.

در حال حاضر این توافقنامه بین المللی از سوی 166 کشور جهان به تصویب رسیده ولی برخی کشورها، از جمله آمریکا، چین، ایران، مصر و اسرائیل هنوز آن را تصویب نکرده‌اند. سه کشور هند، پاکستان و کره شمالی نیز بطور کلی این سند بین المللی را امضاء نکرده‌اند.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها