کد خبر: 347461
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۱ ۰۹:۵۴:۲۹
| |

ونزوئلا نگران از مداخله خارجی، به شورای امنیت متوسل شد

ونزوئلا از شورای امنیت خواسته است تا تایید کند که آمریکا و 10 کشور دیگر هیچ حقی برای توسل به "پیمان کمک متقابل بین آمریکایی" و استفاده از قوه قهریه علیه این کشور آمریکای لاتین ندارند.

ونزوئلا نگران از مداخله خارجی، به شورای امنیت متوسل شد
کد خبر: 347461
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۱ ۰۹:۵۴:۲۹

اعتمادآنلاین| ونزوئلا از شورای امنیت خواسته است تا تایید کند که آمریکا و 10 کشور دیگر هیچ حقی برای توسل به "پیمان کمک متقابل بین آمریکایی" و استفاده از قوه قهریه علیه این کشور آمریکای لاتین ندارند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ساموئل مونکادا، سفیر ونزوئلا در سازمان ملل متحد چهارشنبه در نامه‌ای به شورای امنیت تاکید کرد این پیمان سال 1947 به عنوان "ابزاری" برای اجرای محاصره دریایی استفاده می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در تاریخ اول اوت تهدید کرده بود.

او به تصمیم 11 سپتامبر 11 کشور قاره آمریکا شامل آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، السالوادور، ایالات متحده، گوآتمالا، هائیتی، هندوراس، پاراگوئه و جمهوری دومینیکن برای تشکیل جلسه‌ای با محوریت این پیمان و بررسی وضعیت کنونی در ونزوئلا و "تاثیر مخربی" که "تهدیدی برای صلح و امنیت این نیمکره" می‌شود، اشاره کرد.

ساموئل مونکادا تاکید کرد، هیچ تهدید منطقه‌ای از سوی ونزوئلا وجود ندارد. او گفت، هدف اصلی آمریکا و دیگر کشورها در تهدید به استفاده از نیرو برای سرنگون کردن دولت مشروع و قانونی نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا است. ایالات متحده و حدود 50 کشور دیگر خوان گوآیدو، رئیس مجلس ملی ونزوئلا را به عنوان "رئیس‌جمهوری موقت" به رسمیت می‌شناسند.

به گفته سفیر ونزوئلا در سازمان ملل متحد، مفاد این پیمان بین آمریکایی که کشورش سال 2013 از آن خارج شد، تصریح می‌کند این منشور سازمان باید مقدم شمرده شود و استفاده یا تهدید به توسل به قوه قهریه باید با مجوز شورای امنیت باشد.

او افزود: جمهوری بولیواری ونزوئلا خود را دوستدار و ضامن صلح نشان داده است. بنابراین، ما نسبت به هرگونه تخاصم برنامه‌ریزی شده که نقش این منشور سازمان ملل باشد و گزندی برای اختیارات و مسوولیت‌های شواری امنیت به حساب آید، هشدار می‌دهیم.

سفیر ونزوئلا تاکید کرد: به همین دلیل، ما از شورای امنیت درخواست داریم تا اختیار خودش در صورت دستکاری غیرقانونی این پیمان بین آمریکایی را دوباره تایید کند تا دستاویزی برای استفاده از نیرو علیه ونزوئلا نباشد؛ آن هم در شرایطی که کشور ما دیگر عضو آن نیست. شورای امنیت همچنین باید آشکارا اذعان کند که ونزوئلا هیچ تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی نیست.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها