معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه:
«آمریکا» تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی است
«غلامحسین دهقانی» معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه گفت: وضعیت آمریکا بهعنوان تنها کشور دارنده سلاحهای شیمیایی در جهان، تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی است.
اعتمادآنلاین| غلامحسین دهقانی، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه در بیست و چهارمین نشست کنفرانس سالانه اعضای کنوانسیون سلاحهای شیمیایی، در سخنرانی خود ضمن یادآوری سی و دومین سالگرد حملات شیمیایی رژیم صدام علیه غیرنظامیان کشورمان در سردشت و بیست و دومین سالگرد لازمالاجرا شدن کنوانسیون بینالمللی سلاحهای شیمیایی، کمک های بینالمللی به قربانیان حملات شیمیایی را ناچیز دانست و در این زمینه تحریمهای یک جانبه آمریکا را غیرانسانی و شرمآور خواند.
او با بیان اینکه تحریمهایی که در مسیر تهیه دارو و دیگر نیازهای ضروری پزشکی قربانیان سلاحهای شیمیایی ایجاد مشکل کرده است، افزود: از جامعه بینالمللی میخواهیم تا با این تحریمها که تروریسم اقتصادی به شمار آمده و نقض آشکار کنوانسیون بینالمللی منع سلاحهای شیمیایی است، مقابله کنند.
معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه همچنین خواهان تلاشهای هر چه بیشتر کشورهای عضو سازمان برای کمک به مصدومین شیمیایی از محل صندوق کمک های داوطلبانه به قربانیان شیمیایی شد.
دهقانی بر ضرورت مقابله اعضای با اقدامات آمریکا در جلوگیری از انتقال مواد و تجهیزات شیمیایی از جمله مواد اولیه دارویی به کشورهای عضو به عنوان جنایت علیه بشریت، تاکید کرد.
او ضمن یادآوری این امر که وضعیت آمریکا به عنوان تنها کشور دارنده سلاحهای شیمیایی در جهان، تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی است، خواهان انهدام هرچه سریع تر این سلاح ها و نظارت هر چه بیشتر سازمان منع سلاحهای شیمیایی بر روند امحای سلاحهای شیمیایی آمریکا قبل از ضربالاجل تعیینشده شد.
معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه همچنین ضمن تاکید بر جهانشمولی کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی و اهمیت این امر، امتناع لجوجانه رژیم صهیونیستی در الحاق به کنوانسیون مذکور را مانع اصلی تحقق جهان شمولی کنوانسیون مذکور عنوان کرد و ضمن یادآوری این امر که رژیم صهیونیستی دارای ذخایر فراوان سلاحهای کشتار جمعی است، خواهان انجام تمامی اقدامات لازم از سوی کشورهای عضو برای وادار کردن این رژیم جهت پیوستن به کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی شد.
دهقانی ضمن تاکید بر اهمیت جایگاه کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان آخرین کشور قربانی کاربرد وسیع این گونه سلاحها در قرن بیستم، بر ضرورت رعایت اصل اجماع در تصمیمگیریهای سازمان تاکید کرد و از رویه جدید دول غربی مبنی بر سیاسی کردن موضوعات مربوط به سازمان تخصصی منع سلاحهای شیمیایی و سوءاستفاده از سازمان، انتقاد کرد و آن را برای آینده سازمان و اجرای موثر کنوانسیون بسیار مخرب توصیف کرد.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید