کد خبر: 373106
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۷ ۱۴:۳۳:۵۲
| |

روزنامه ژاپنی: اعزام نیرو به خاورمیانه، تسلیم‌ شدن مقابل آمریکا است

یکی از روزنامه‌های پرتیراژ ژاپنی با بیان اینکه تصمیم اعزام نیروی نظامی به غرب آسیا، صرفا تسلیم شدن در برابر آمریکا است، نوشت به نظر می‌رسد هیچ قصدی برای فشار نظامی علیه ایران نیست.

روزنامه ژاپنی: اعزام نیرو به خاورمیانه، تسلیم‌ شدن مقابل آمریکا است
کد خبر: 373106
|
۱۳۹۸/۱۰/۰۷ ۱۴:۳۳:۵۲

اعتمادآنلاین| روزنامه «ماینیچی» چاپ ژاپن، در یادداشت سردبیری خود به انتقاد از تصمیم کابینه این کشور برای اعزام نیروی نظامی به آب‌های جنوبی ایران پرداخته و نوشت این تصمیم سوالات زیادی را برمی‌انگیزد.

این یادداشت که در وبگاه انگلیسی‌زبان ماینیچی منتشر شد، توضیح می‌دهد: «اگر قرار بود ژاپن در ائتلاف آمریکایی برای حفاظت از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز مشارکت کند که روابط دوستانه با ایران دیگر دوام پیدا نمی‌کرد. بنابر این، توکیو مسیر دیگری را با اعزام یک‌جانبه [نیروی نظامی] انتخاب کرد».

ماینیچی ضمن اشاره به اوضاع آرام تنگه هرمز و خلیج فارس از زمان ماه ژوئن (زمان وقوع سانحه برای یک نفتکش حامل نفت ژاپن) تا کنون، می‌پرسد: «پس چرا اکنون نیروهای دفاع از خود (ارتش ژاپن) اعزام می‌شوند؟... این [اقدام] صرفا تسلیم شدن در برابر [خواست] آمریکا بود».

این روزنامه با بیان اینکه بندی در دستور انتخاب وزارت دفاع ژاپن به عنوان مسئول اعزام نیروی نظامی به غرب آسیا جای سوال است، ادامه داد: «این بند درباره هشدار زودهنگام و عملیات‌های شناسایی است که نیروهای دفاع از خود معمولا در آب‌ها و حریم هوایی اطراف ژاپن انجام می‌دهند».

ماینیچی افزود: «اگر نیروهای اعزامی به خاورمیانه فقط می‌خواهند اطلاعاتی را برای مقاصد تحقیقاتی جمع‌آوری کنند، به راحتی می‌توان گفت که هیچ قصدی برای اعمال فشار نظامی بر ایران نیست. با این حال، مانند پایه‌های قانونی برای یک تصمیم سیاسی جدی جهت اعزام نیروی نظامی به خارج از کشور، ضعیف است. این [اقدام] بسیار نامتوازن است».

این روزنامه تعیین حد فاصل دریای عرب تا خلیج عمان (شمال اقیانوس هند) و عدم پوشش تنگه هرمز برای محدوده عملیاتی ناوشکن نیروهای اعزامی به منطقه را بخاطر ملاحظه‌ای که توکیو برای ایران داشته، توصیف کرده و نوشت: «احتمالا یک دلیل دومی نیز وجود دارد؛ و آن دور ماندن از آب‌های خطرناک و ارزیابی وضعیت [آن منطقه] است».

ماینیچی با بیان اینکه فقط یک ناوشکن (در نیروهای اعزامی به منطقه) نمی‌تواند کار چندانی در موقع حمله به نفتکش‌ها انجام دهد، تصریح کرد: «و حتی آن ناوشکن نیز تا ماه فوریه سال 2020 به منطقه نمی‌رسد. اگر توکیو خودش را [در قبال تنش‌ها در منطقه] بی‌طرف نشان دهد، باز هم فعالیت‌های نیروهای اعزامی به عنوان متحد آمریکا در نظر گرفته می‌شود».

در ادامه این یادداشت درباره اطلاعاتی که نیروهای ژاپنی قصد دارند از منطقه جمع‌آوری کنند، آمده است: «این اطلاعات، با نیروی دریایی آمریکا به اشتراک گذاشته می‌شود و به نظر می‌رسد که در واقع نیروهای ژاپنی با ائتلاف آمریکایی همکاری می‌کنند. هواپیماهای گشت P-3C نیز که به ماموریت ضد دزدی دریایی در خلیج عدن اعزام شدند، وظایف جدیدی دریافت خواهند کرد».

ماینیچی ضمن اشاره به اینکه دشمنان آمریکا احتمالا فعالیت‌های دریایی توکیو در غرب آسیا را با دستور کار واشنگتن یکسان می‌بینند، نوشت: «رویکرد دولت [ژاپن] در عدم ارزیابی مسئله و تصویب سریع آن در کابینه، مشکل‌زا است... این خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران بود که امنیت در تنگه هرمز را به یک معضل بدل کرد».

این روزنامه پرتیراژ ژاپنی در پایان تاکید کرد که اقدامات دیپلماتیک مسالمت‌آمیز باید برای کاهش تنش‌ها در منطقه غرب آسیا ادامه یابد.

دو ائتلاف دریایی اروپایی و آمریکایی در حالی در خلیج فارس شکل می‌گیرد که خروج ایالات متحده به ریاست «دونالد ترامپ» از توافق هسته‌ای با ایران و بازگرداندن تحریم‌های یکجانبه، به همراه برخی گمانه‌زنی‌ها مربوط به اعزام حدود 14000 نیروی آمریکایی به منطقه، تنش‌ها در خلیج فارس را به میزان کم‌سابقه‌ای افزایش داده است.

ژاپن، به عنوان یکی از متحدان آمریکا که روابط دوستانه‌ای با ایران دارد، اما تاکید کرده بدون پیوستن به ائتلاف آمریکا جهت محافظت از کشتی‌های خود به منطقه نیروی نظامی اعزام می‌کند.

روز گذشته بود که «سوگا یوشیهیده» سخنگو و دبیر کل کابینه ژاپن از تصویب طرح اعزام نیروی نظامی به آب‌های جنوبی ایران در کابینه این کشور خبر داد.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها