کد خبر: 376379
|
۱۳۹۸/۱۰/۱۹ ۱۷:۰۳:۱۸
| |

رسانه‌های روس:

ایران با اجتناب از جنگ به برتری راهبردی مقابل آمریکا دست یافت

به‌عقیده کارشناسان، دونالد ترامپ ترجیح داد به حمله انتقام‌جویانه ایران به پایگاه‌های آمریکا در عراق پاسخ نظامی ندهد و خود را درگیر جنگی نکند که منافعش در مبارزات انتخاباتی را به خطر اندازد و اکنون ایران به "برتری راهبردی" مقابل آمریکا دست یافت.

ایران با اجتناب از جنگ به برتری راهبردی مقابل آمریکا دست یافت
کد خبر: 376379
|
۱۳۹۸/۱۰/۱۹ ۱۷:۰۳:۱۸

اعتمادآنلاین| ‌ "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا با عقب‌نشینی از مواضع جنگ افروزانه قبلی خود، به هموطنان خود و جهانیان اطمینان داد که واشنگتن با روش‌های نظامی به حملات موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکایی در خاک عراق پاسخ نخواهد داد و قصد افزایش تنش و درگیری نظامی با ایران را ندارد، ولی وعده داده که تحریم‌های جدید و شدیداللحنی در انتظار تهران خواهد بود.

وی معتقد است که اکنون دست واشنگتن باز شده، زیرا رشد اقتصادی آمریکا در سه سال گذشته و سایر دستاوردهای دوران ریاست جمهوری وی "فرصت‌های مطلوب" جدیدی را در خاورمیانه ایجاد کرده است. ترامپ در عین حال از ناتو خواست تا در روند اوضاع خاورمیانه نقش فعال‌تری داشته باشد. همچنین از اتحادیه اروپا، روسیه و چین درخواست کرد تا از توافق هسته‌ای با ایران خارج شوند.

روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو در تحلیلی نوشته است: حمله موشکی شب چهارشنبه ایران به دو پایگاه نظامی آمریکا در خاک عراق، در واقع پاسخ تلافی‌جویانه به ترور سردار "قاسم سلیمانی" (یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) بود که در تاریخ 3 ژانویه (13 دی ماه) بر اثر حمله هوایی ارتش آمریکا به محوطه فرودگاه بین‌المللی پایتخت عراق، به شهادت رسید. سردار سلیمانی در عرصه سیاست خاورمیانه به‌عنوان یک چهره نمادین در مبارزه با گروه‌های تروریستی تلقی شده و داخل ایران هم یک قهرمان ملی بود که نقش زیادی در موفقیت‌های نظامی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی داشته و سیاست ایجاد اتحاد منطقه‌ای بین کشورهای شیعه در منطقه را دنبال می‌کرد.

بلافاصله پس از ترور این شخصیت نظامی، مقامات ایرانی اعلام کردند که آمریکا باید به اقدام جنایتکارانه خود پاسخ بدهد و انتقام سردار سلیمانی گرفته خواهد شد.

حمله هوایی آمریکا به فرودگاه بغداد و ترور یک مقام نظامی بلندپایه ایرانی، رسماً از سوی وزارت امور خارجه روسیه، چین، عراق و سوریه محکوم شد.

طبق اطلاعات رسانه‌های گروهی ایران، در نتیجه حمله موشکی به پایگاه‌های نظامی آمریکا چندین نفر کشته شده‌اند. این در حالی است که، آمریکایی‌ها این مسئله را تکذیب کرده و گفته‌‌اند این حملات قربانی نداشته است.

منابع خبری در وزارت دفاع روسیه و ایستگاه‌های رادار نیروهای هوایی روسیه در سوریه، بلافاصله پس از شلیک موشک‌های ایرانی، آنها را کشف کردند و آمادگی داشتند تا در صورت بروز خطر برای مواضع نظامی روسیه، سیستم‌های دفاع ضدهوایی آنها را دفع کنند که چنین ضرورتی به‌وجود نیامد.

"اسکات تیلور" کارشناس نظامی کانادایی، سردبیر و ناشر مجله تخصصی «Esprit de corps» در مصاحبه با خبرگزاری «تاس» و تفسیر اظهارات دونالد ترامپ درباره ایران، چنین ابراز عقیده کرده است که ایران موفق شد با اجتناب از یک جنگ تمام‌عیار، در روابط با آمریکا، به یک برتری راهبردی دست یابد.

وی گفت: «من اعتقاد ندارم که ایران تاکنون هم قصد جنگ گسترده‌ای با آمریکا داشته باشد، زیرا برتری نظامی بیش از حد آمریکایی‌ها چنین درگیری را به فاجعه تبدیل می‌کند، ولی پاسخ محدود به ترور ژنرال، ایرانیان را به یک برتری راهبردی نسبت به ایالات متحده رسانده است، چرا که دولت عراق قبلاً خواستار خروج آمریکا و سایر کشورهای عضو ائتلاف بین‌المللی از قلمروی خود شده و اکنون دیر یا زود واشنگتن باید به این خواسته بغداد تن در دهد و این مسئله یک پیروزی برای تهران محسوب می‌شود.»

این کارشناس کانادایی معتقد است که این دو حادثه، نفوذ آمریکا در خاورمیانه را کاهش داده است و باعث افزایش نفوذ ایران در منطقه می‌شود.

"بوریس دالگوف" کارشناس ارشد مرکز تحقیقات عربی و اسلامی در روسیه نیز به این خبرگزاری گفته است، سخنان دونالد ترامپ دقیقاً در این جهتگیری بود تا وخامت اوضاع در منطقه را کاهش دهد و از بروز درگیری نظامی با ایران جلوگیری کند.

وی افزود: «اگر اوضاع به‌سمت درگیری نظامی کشیده می‌شد، بدون تردید پای متحدین آمریکا در منطقه ــ اسرائیل و عربستان سعودی ــ نیز به آن کشیده، و منجر به گسترش تنش و قربانیان بیشتری می‌شد.»

به‌عقیده این کارشناس، یک عامل بازدارنده دیگر در تصمیم‌گیری مقامات واشنگتن این واقعیت است که متحدین اروپایی آمریکا از اقدامات متجاوزانه این کشور در منطقه خاورمیانه حمایت نمی‌کنند.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها