«اعتمادآنلاین» بررسی میکند:
آیا دیاب از چالش پارلمان لبنان عبور خواهد کرد؟
بر اساس روال قانونی موجود در لبنان، حسان دیاب بعد از تشکیل کابینه و اعلام برنامههای خود، باید رأی اعتماد مجلس ملی لبنان را هم دریافت کند تا پس از آن عملاً نخستوزیر لبنان شود و سکان امور این کشور را تحت فشار چند لایه داخلی، منطقهای و بینالمللی در دست گیرد.
اعتمادآنلاین| سید عماد حسینی - بررسی اعلامیه وزارت دولت حسان دیاب، که آن را دولت «مقابله با چالشها» نام گذاشته، در مجلس لبنان از روز سهشنبه آغاز شده و امروز (چهارشنبه) هم ادامه خواهد داشت.
بر اساس روال قانونی موجود در لبنان، حسان دیاب بعد از تشکیل کابینه و اعلام برنامههای خود، باید رأی اعتماد مجلس ملی لبنان را هم دریافت کند تا پس از آن عملاً نخستوزیر لبنان شود و سکان امور این کشور را تحت فشار چند لایه داخلی، منطقهای و بینالمللی در دست گیرد.
روشن نیست که دولت مقابله با چالشها تا چه حد و با چه توانی قادر خواهد بود از چالش احزاب قدرتمند لبنان- دستکم به لحاظ مالی و رسانهای- عبور کند و با کمترین آسیب خود را به کاخ نخستوزیری یا سرای حکومتی بیروت برساند، اما به هر روی به اعتقاد کارشناسان، گرفتن رأی اعتماد در سایه وجود اکثریت پارلمانی حامی دیاب به رهبری حزبالله و طرفداران رئیسجمهور میشل عون امری حتمی است و مساله عدم رأی اعتماد او فقط به مسائل حاشیهای همچون از حد نصاب انداختن پارلمان از طریق حضور نیافتن نمایندگان در پارلمان یا مسائل مشابه آن مربوط خواهد بود.
از سویی تحلیل رسانههای لبنانی حکایت از آن دارد که شمار نمایندگان جنبشهای امل و حزبالله به همراه جریان ملیگرای آزاد و متحدان مستقل آن در مجلس دستکم 69 تن است و این ائتلاف قادر خواهد بود این تعداد نماینده را زیر سقف پارلمان گرد آورد، در حالی که گفته میشود حضور نمایندگان جریان مستقبل، سوسیالیست ترقیخواه و کتائب (حریری، جنبلاط و جعجع) در این برنامه در هالهای از ابهام باقی مانده است.
هرچند طرفداران رئیس کابینه مواضع کاملاً شفافی دارند، مخالفان او همچنان مواضع دوپهلویی نسبت به همراهی یا مخالفت با او اتخاذ میکنند.
درباره اینکه چند نفر از اعضای این جریانها خود را به میدان النجمه بیروت- که مقر مجلس لبنان در آن واقع است- میرسانند، حرف و حدیثهای زیادی وجود دارد، در حالی که گفته میشود نه تنها اعضای جریانهای مخالف بلکه حتی مسئولان کشورهای حوزه جنوبی خلیجفارس نیز همچنان منتظرند تا دولت آمریکا مواضع شفاف و نهایی خود را در قبال حسان دیاب مشخص کند.
طبق خبرهای رسیده از بیروت، احتمالاً جلسه مجلس لبنان برای دادن رأی اعتماد به کابینه حسان دیاب به جای 2 روز در یک روز خلاصه خواهد شد، در حالی که شنیدههای اعتمادآنلاین حاکی از آن است که حزبالله، جنبش امل و دیگر متحدان برای مذاکره با طرفهای مخالف دیاب، به منظور متقاعد کردن آنها در دقیقه 90، کمیتهای تشکیل دادهاند.
با این حال رسانههای لبنانی تاکید دارند جریان مخالف به جای شنیدن نظرات نمایندگان حامی کابینه، به رخدادهای بیرون اتاقهای نشست دل بسته و مواضعش را به موضع واشینگتن و برخی از پایتختهای عربی منوط کرده است.
با این اوصاف، به نظر میرسد برخی از کشورهای جنوبی خلیجفارس امروز به جای اینکه جزئی از راهحل بحران لبنان باشند، خود به پارهای از مشکلات این کشور تبدیل شدهاند.
دیدگاه تان را بنویسید