کد خبر: 390386
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۳ ۰۹:۲۵:۴۹
| |

در میان خوشحالی بارزانی از انصراف علاوی

مقتدی صدر: عراق تا کی می‌خواهد اسیر جماعت فاسد باشد

انصراف محمد توفیق علاوی از تشکیل دولت جدید خشم جریان مقتدی صدر را در پی داشته است. او در توییتر به کنایه نوشت، آیا عشق به عراق تو (علاوی) را بر آن داشت که عقب‌نشینی کنی.

مقتدی صدر: عراق تا کی می‌خواهد اسیر جماعت فاسد باشد
کد خبر: 390386
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۳ ۰۹:۲۵:۴۹

اعتمادآنلاین| به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، انصراف محمد توفیق علاوی، نخست‌وزیری که برای تشکیل دولت موقت مکلف شده بود، خشم مقتدی صدر، رهبر جریان صدر و حامی برجسته ائتلاف سائرون را در پی داشت چراکه صدر، علاوی را با همکاری ائتلاف الفتح به ریاست هادی العامری مامور تشکیل کابینه کرده بود و اصرار داشت به او و دولتش رای اعتماد داده شود.

او به برگزاری تحصن‌ها مقابل دروازه‌های منطقه به شدت محافظت شده الخضرا (سبز) در صورتیکه دولت علاوی رای اعتماد نگیرد، اشاره کرده بود.

روز گذشته (دوشنبه) مقتدی صدر در توییتی در واکنش به انصراف محمد علاوی نوشت: عشق عراق به تو القا کرد که عقب‌نشینی کنی و به خاطر عراق خدا به تو خیر دهد.

صدر ادامه داد: تا کی کسانی که دوستدار سهمیه‌ بندی هستند، غافل می‌مانند آنها منافع کشور را در نظر نمی‌گیرند با منابع مردم بازی می‌کنند تا کی عراق اسیر جماعت فاسد خواهد بود تا کی در دستان اندک شماری خواهد بود که با سرنوتش بازی می‌کنند. گمراهان عشق به وطن همان بندگان شهوت‌ها هستند.

مقتدی صدر خاطرنشان کرد: من از فاسدان تا روز قیامت تبری می‌جویم من از کسانی که به خدا عصیان کردند مبرا هستم آنها اسیران شهوات و امیال و لذتجویی‌هایشان هستند.

ائتلاف سائرون نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد، انصراف محمد توفیق علاوی از تشکیل دولت به دلیل فشارهای سیاسی علیه او در راستای اجرای طرح‌هایی مشخص برخلاف وعده‌ای که برای تشکیل دولت داده بود صورت گرفت. وعده او مبنی بر این بود که دولتش بدور از تعهدات حزبی باشد تا خواسته‌های مردمی اجرا شوند و کشور را از بیراهه نجات دهد، در این تحولات شتابزده و با افزایش درخواست‌های مردمی که خواستار حقوق قانونی و مشروع خود هستند که هزاران قربانی و مجروح داده‌اند پارلمان ناتوان از تشکیل جلسه فوق‌العاده برای رای‌گیری درباره دولت بود که دلیل آن نیز صف‌بندی‌های سیاسی است که مانع از تشکیل جلسه پارلمان شد.

این ائتلاف افزود: فراکسیون پارلمانی سائرون موضع ثابت خود مبتنی بر داده‌های ملی و واقعیات دنبال می‌کند و بر لزوم تعیین فردی ملی‌گرا، مستقل که از آزادی عمل کامل بدون مداخله خارجی و داخلی برای تشکیل دولت برخوردار باشد، تاکید می‌کند.

این فراکسیون تاکید کرد: دولت باید به خواسته‌های مردمی پاسخ داده و ماموریت اصلی و ضروری خود را انجام دهد که در راس آن احیای سازمان‌های کشور خصوصا نهادهای امنیتی است همچنین باید همه پرونده‌های فساد را رو کرده و به بازخواست عاملان قتل تظاهرکنندگان مسالمت‌جو پرداخته و سلاح را منحصر به دولت کند و مقدمات انتخابات زودهنگام پارلمانی و آزاد را بدور از قدرت، پول و زور فراهم کند تا بیان‌کننده اراده همه ملت عراق باشد.

در این بیانیه همچنین آمده است، فراکسیون سائرون از همه فراکسیون‌های سیاسی می‌خواهد با روحیه مسؤولانه در این لحظات تاریخی تعامل کنند و منسجم باشند و در کنار ملت عراق بایستند و سهمیه‌بندی و سهم‌خواهی سیاسی را کنار بگذارند تا اسیر اختلافات سیاسی نشوند.

در ادامه این بیانیه آمده است، خفقان سیاسی که عراق در آن گیر افتاده نیاز به دریچه‌های صداقت و ایثار دارد تا کالبد کشور را احیا کند قبل از اینکه به سرنوشتی نامعلوم گرفتار شود در آن موقع است که کشور متحمل خسارات عظیم و زخم‌هایی عمیق می‌شود و تاریخ هرگز به مسببان این خرابی رحم نخواهد کرد.

اما کردها، مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان عراق روز گذشته از گروه‌های سیاسی کرد به دلیل وحدت‌شان در ازای ندادن رای اعتماد به دولت جدید عراق به رغم اختلاف نظرها تشکر کرد.

بارزانی در این پیام خطاب به افکار عمومی عراق و اقلیم کردستان گفت: دوست دارم از تمام گروه‌های سیاسی کردستان که وحدت داشتند و موضعی منسجم درخصوص ندادن رای اعتماد به دولت جدید اتخاذ کردند، تشکر و تقدیر کنم.

وی تصریح کرد: تجلی این موضع منسجم و دستاوردی تاریخی برای ملت کردستان جای تقدیر دارد.

به موازات آن بارزانی از تمام گروه‌های سیاسی عراق که با مواضع منطقی و صحیح خود مانع تعمیق و افزایش بحران‌ها در عراق و کشیده شدن کشور به سمت فاجعه‌ها شدند، تشکر کرد.

رئیس حزب دموکرات کردستان عراق گفت، این مواضع مبتنی بر اصول دموکراسی و رعایت خواسته‌های ملت عراق و اصلاح روند سیاسی است و عراق امروز مقابل مرحله جدیدی قرار دارد که فرصت تحقق خواسته‌های مشروع تظاهرکنندگان و ایجاد زمینه مناسب برای توافق ملی فراگیر و تضمین نزدیکی بین تمام گروه‌های سیاسی را فراهم می‌کند.

همچنین بشیر الحداد، معاون رئیس پارلمان عراق و عضو حزب دموکرات کردستان خواستار مذاکرات ملی فراگیر بین تمام گروه‌های سیاسی و فراکسیون‌ها و با مشارکت نمایندگانی از میادین تظاهرات‌ برای برون رفت از بحران تشکیل دولت عراق شد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها