اعتراض مردم انگلستان به نژادپرستی
هزاران انگلیسی معترض به نژاپرستی و قتل شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس سفید پوست این کشور روز یکشنبه در چندین شهر انگلیس دست به تظاهرات زدند و مجسمه یکی از بردهداران ثروتمند قرن 17 را پایین کشیدند.
اعتمادآنلاین| نیروهای پلیس لندن برای دومین روز پیامی با تظاهرکنندگان مقابل دفتر نخست وزیری و وزارت امور خارجه درگیر شده و تلاش کردند با استفاده از باتوم آنها را متفرق کنند.
معترضان با سردادن شعارهایی از جمله بوریس جانسون (نخست وزیر انگلیس) نژادپرست است" اعتراض و انزجار خود را از بیعدالتی سازمانیافته در دولت فریاد زدند.
آنها دیروز هم با نیروهای ضد شورش مقابل دفتر نخست وزیری درگیر شده تا پلیس ناگزیر شد برای متفرق کردن تظاهرکنندگان اسبی را به سمت آنها رها کند که باعث مجروح شدن تعدادی از معترضین شد.
از سویی جمعیت کثیری از تظاهرکنندگان مقابل سفارت آمریکا در لندن تجمع کرده تا خشم خود را علیه بیرحمیهای پلیس این کشور در ماجرای قتل جورج فلوید ابراز کنند. شرکت کنندگان شانه به شانه یکدیگر شعارنوشتههایی را علیه ترامپ و سیاستهای نژادپرستانه او حمل کرده و خواستار برکناری او از قدرت شدند.
«رنگ پوست جرم نیست»، «ترامپ برو گمشو» و «درود بر جورج فلوید» بعضی از شعارهایی بود که معترضان مقابل سفارت آمریکا فریاد میزدند.
هم زمان معترضان در شهرهای دیگر انگلیس از جمله منچستر، ادینبرو، گلاسکو، بریستول، نوریچ، کاونتری، دربی و کولچستر دست به تظاهرات مشابهی زدهاند. تظاهر کنندگان انگلیسی امروز در اقدامی نمادین که مانند بمب خبر ساز شد، مجسمه «ادوارد کلستون»، یکی از بردهداران ثروتمند قرن 17 را در شهر «بریستول» سرنگون کرده و به آب انداختند.
پریتی پتل وزیر کشور انگلیس با صدور بیانیهای اقدام تظاهر کنندگان در این رابطه را خشونتآمیز و غیر قابل قبول خواند. وی هشدار داد که برگزاری تظاهرات در میانه بحران کرونا غیر قانونی و به سود منافع بهداشتی نیست.
در همین حال پلیس منطقه اون و سامرست هم اعلام کرد افرادی که مجسمه « ادوارد کلستون » را سرنگون کردند تحت پیگرد قرار خواهند گرفت. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس هم در توئیتی خاطر نشان کرد، مختلفان مجازات خواهند شد.
این در حالیست که برخی چهرههای مطرح حزب مخالف دولت انگلیس از اقدام تظاهرکنندگان حمایت کرده و خواستار مقابله با نژادپرستی شدهاند.
صادق خان شهردار لندن در یادداشتی برای نشریه دیلی میل نوشت؛ دولت «میتواند و باید اقدامات بیشتری برای رسیدگی به نابرابریهای نژادی در جامعه انجام دهد»
وی افزود: «در این چالش نیز همانند دیگر چالشهای بزرگ و نظاممند، تنها نخستوزیر میتواند تغییری واقعی ایجاد کند»
شهردار آسیاییتبار لندن نوشت، در زندانهای انگلیس، نسبت به آمریکا عدم تناسب بیشتری میان زندانیان سیاهپوست و سفیدپوست دیده میشود.
خان خاطرنشان کرد هنگامی که جوانتر بود بهخاطر طبقه اجتماعی و رنگ پوستش نمیتوانست در لندن کار پیدا کند.
وی همچنین در پیامی توئیتری نوشت: «شهروندان لندن با هر سن، نژاد و قومیتی به میلیونها نفر در سراسر جهان پیوسته و به شکل مسالمتآمیز در کنار یکدیگر قرار گرفتند. من نیز در کنار شما میایستم. قتل بیرحمانه جورج فلوید باید به تغییری فوری و ماندگار در همه جای جهان منتج شود»
جورج فلوید هفتم خرداد ماه در حالی که فریاد میزد «زانویت را بردار، نمیتوانم نفس بکشم» بدست پلیس سفیدپوست شهر مینیاپولیس ایالت مینهسوتا آمریکا به قتل رسید. این مساله باعث گسترش موج نارضایتی از تبعیض نژادی و نابرابری در سراسر این کشور و جهان شد.
رسانهها، گستردگی این اعتراضات را با تظاهراتی مقایسه میکنند که در سال 1968 در پی ترور «مارتین لوترکینگ» رخ داد با این تفاوت که اکثر کارشناسان معتقدند این اعتراضات وسعت بیشتری یافته است.
دیدگاه تان را بنویسید