کد خبر: 413891
|
۱۳۹۹/۰۴/۰۲ ۱۰:۱۴:۱۵
| |

مجسمه روزولت از موزه تاریخی نیویورک برچیده خواهد شد

به دنبال اعتراض‌های ضدنژادپرستی در آمریکا، شهردار نیویورک به عنوان یکی از حامیان جنبش «جان سیاهان اهمیت دارد»، به دنبال آن است تا مجسمه «تئودور روزولت» بیست و ششمین رئیس جمهوری آمریکا که نمادی از نژادپرستی را القا می کند از در ورودی موزه تاریخ طبیعی این شهر برچیند.

مجسمه روزولت از موزه تاریخی نیویورک برچیده خواهد شد
کد خبر: 413891
|
۱۳۹۹/۰۴/۰۲ ۱۰:۱۴:۱۵

اعتمادآنلاین| خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه از مبدا نیویورک با انتشار این خبر گزارش داد: پس از سال ها اعتراض و با توجه به تحولات اخیر در آمریکا، «بیل دبلاسیو» (Bill de Blasio) شهردار نیویورک اعلام کرد که مجسمه «تئودور روزولت» که نمادی از توسعه استعمار و تبعیض نژادی را القا می کند از محل ورودی موزه تاریخ طبیعی این شهر برچیده خواهد شد.

این مجسمه که از جنس برنز بوده و از سال 1940 میلادی در محل ورودی به موزه تاریخ طبیعی آمریکا نصب شده است، تئودور روزولت درحالی سوابر بر اسب است که پیکره یک سرخ پوست و یک سیاهپوست آفریقایی، پیاده در طرفین آن قرار گرفته اند.

بنابراین گزارش دبلاسیو این مجسمه را یک نمادی «مشکل زا» توصیف کرد.

شهردار نیویورک درباره برچیده شدن این مجسمه در بیانیه ای اعلام کرد: از موزه تاریخ طبیعی آمریکا خواسته شده تا این مجسمه را از این مکان برچیند، چراکه مجسمه تئودور روزولت با این وضعیت، بطور صریحی سیاهپوستان و سرخپوستان را مردمی رام شدنی و شهروندانی درجه دوم ترسیم می کند.

این بیانیه درادامه می افزاید: با توجه به شرایط کنونی برچیده شدن این مجسمه از این مکان، تصمیمی درست و به موقع است.

تاکنون شمار زیادی از مجسمه هایی که نماد برده داری و استعمارگری است به دنبال خیزش جدید برعلیه نژاد پرستی در آمریکا که با قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست به دست پلیس سفید پوست شهر «مینیاپولیس» در پنجم خرداد جرقه آن زده شد، سرنگون گردید، حتی مجمسه هایی نیز دراین زمینه در انگلیس نیز به زیر و به رودخانه افکنده شد.

معترضان شهر «بریستول» در جنوب انگلیس درهفته های گذشته و در همبستگی با اعتراض های سراسری در آمریکا تحت عنوان جنبش «جان سیاهان اهمیت دارد» اقدام به زیر کشیدن مجسمه «ادوارد کولستون» (Edward Colston) بردهدار انگلیسی کرده و پس از غلطاندن آن در خیابان های این شهر آن را به رودخانه افکندند.

در آمریکا نیز بخصوص در ایالت های جنوبی از جمله شهر سانفرانسیسکو واقع در ایالت کالیفرنیا شاهد به زیر کشیدن شماری از مجسمه های مربوط به دوران برده داری و استعمار در این کشور از سوی معترضان بوده است.

چندین مجسمه نیز به دستور فرماندار ایالت کارولینای شمالی از محلشان برداشته شدند تا زد و خوردی میان معترضان و هواداران برتری نژادی ایجاد نشود.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها