کد خبر: 419383
|
۱۳۹۹/۰۴/۲۵ ۱۲:۲۶:۲۳
| |

کاهش جمعیت زمین تا سال 2100

برآوردها نشان می‌دهد جمعیت جهان تا پایان قرن حاضر دو میلیارد کمتر از پیش بینی‌های سازمان ملل خواهد بود؛ کاهشی که پیامدهای اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای خواهد داشت.

کاهش جمعیت زمین تا سال 2100
کد خبر: 419383
|
۱۳۹۹/۰۴/۲۵ ۱۲:۲۶:۲۳

اعتمادآنلاین| فرانس 24 امروز در مطلبی نوشت: براساس یک مطالعه بزرگ که امروز چهارشنبه منتشر شد، زمین در سال 2100، میزبان هشت میلیارد و 800 میلیون نفر انسان خواهد بود که این میزان دو میلیارد کمتر از پیش بینی‌های سازمان ملل است و پیش بینی می‌شود قدرت‌های جدید جهانی جدید با کاهش نرخ باروری و کاهش جمعیت روبرو شوند.

یک تیم بین المللی از محققان هفته نامه پزشکی «لنست» اعلام کردند تا پایان قرن جاری، 183 کشور از 195 کشور جهان که مانع هجوم مهاجران می‌شوند زیر آستانه جایگزینی لازم برای حفظ سطح جمعیت خود قرار می‌گیرند.

در ادامه مطلب درج شده در این شبکه خبری، تا پایان قرن حاضر، جمعیت بیش از 20 کشور از جمله ژاپن، اسپانیا، ایتالیا، تایلند، پرتغال، کره جنوبی و لهستان دستکم به نصف کاهش می‌یابد و جمعیت چین که امروزه 1 میلیارد و 400 میلیون نفر است، در 80 سال آینده به 730 میلیون نفر کاهش می‌یابد.

این در حالی است که جمعیت کشورهای آفریقایی جنوب صحرای بزرگ آفریقا، سه برابر شده و به رقم سه میلیارد خواهد رسید. تنها در نیجریه در سال 2100 جمعیت کشور به 800 میلیون نفر می‌رسد و در رتبه دوم پس از هند با جمعیت 1 میلیارد و 100 میلیون نفر قرار می‌گیرد.

«کریستوفر موری» یکی از نویسندگان این مطلب و مدیر موسسه سنجش و ارزیابی سلامت (IHME) دانشگاه واشنگتن به خبرگزاری فرانسه گفت: این پیش بینی‌ها حاکی از اخبار خوش برای محیط زیست است، ضمن آنکه فشار کمتری بر سیستم‌های تولید مواد غذایی وارد می‌آید، کربن کمتری تولید و وارد جو می‌شود و فرصت اقتصادی قابل توجهی برای بخش‌هایی از کشورهای جنوب صحرای آفریقا به وجود می‌آید. با این حال، بسیاری از کشورهای دیگر خارج از قاره آفریقا شاهد کاهش نیروی کار و وارونگی هرم جمعیتی می‌شوند که این امر یامدهای منفی برای اقتصاد در پی خواهد داشت.

در این مطالعه، بهترین راه حل برای کشورهای پردرآمد برای حفظ سطح جمعیت و رشد اقتصادی، سیاست‌های انعطاف پذیر مهاجرتی و حمایت اجتماعی برای خانواده‌های خواهان فرزند است.

موری در عین حال هشدار داد: با وجود کاهش جمعیت، یک خطر بسیار واقعی وجود دارد و آن اینکه برخی کشورها ممکن است سیاست‌هایی را در نظر بگیرند که دسترسی به خدمات بهداشت باروری را محدود کند؛ اقدامی که بی‌تردید پیامدهای بالقوه ویرانگری در پی دارد.

866 میلیون نفر بالای 80 سال


با توجه به کاهش نرخ باروری و افزایش امید به زندگی، پیش بینی می‌شود تعداد کودکان زیر پنج سال بیش از 40 درصد کاهش یابد و از 681 میلیون نفر در سال 2017 به 401 میلیون در سال 2100 برسد.

در انتهای دیگر این طیف، دو میلیارد و 370 میلیون نفر یعنی بیش از یک چهارم جمعیت جهان تا آن زمان بیش از 65 سال سن دارند و افراد بالای 80 سال از حدود 140 میلیون نفر امروز به 866 میلیون نفر می‌رسند.

کاهش شدید تعداد و نسبت جمعیت کارگر در بسیاری از کشورها نیز چالش‌های بزرگی را ایجاد خواهد کرد.

«استین امیل ولست» Stein Emil Vollset، استاد موسسه سنجش و ارزیابی سلامت گفت: جوامع با جمعیت کم کارگری باید با چالش پرداخت‌های پایین مالیاتی دست و پنجه نرم کنند. به عنوان مثال، تعداد افراد در سن کار در چین از حدود 950 میلیون نفر امروز به کمی بیشتر از 350 میلیون نفر در سال 2100 می‌رسد که این رقم یعنی کاهش 62 درصدی نیروی کار. هرچند پیش بینی می‌شود این روند نزولی برای هند کمتر بوده و از 762 میلیون امروزی به 578 میلیون نفر تا پایان قرن 21 برسد. برعکس، در نیجریه، نیروی کار فعال از 86 میلیون نفر امروز به بیش از 450 میلیون نفر در سال 2100 خواهد رسید.

محققان پیش بینی می‌کنند که این تغییرات تکتونیکی تغدگرگونی‌های شگرفی در نظم اقتصادی به وجود می‌آورد.

دنیای چند قطبی جدید

محققان پیش بینی می‌کنند تا سال 2050، تولید ناخالص داخلی چین بر ایالات متحده غلبه کند، اما تا سال 2100 باردیگر به رتبه دوم سقوط می‌کنند.

تولید ناخالص داخلی هند افزایش می‌یابد و رتبه سوم جهان را از آن خود می‌کند و ژاپن، آلمان، فرانسه و انگلیس در بین 10 اقتصاد بزرگ جهان باقی خواهند ماند.

پیش بینی می‌شود برزیل از رده‌بندی هشتم امروز به سیزدهم و روسیه از جایگاه دهم به چهاردهم برسد. در عین حال قدرتهای تاریخی همچون ایتالیا و اسپانیا به ترتیب از 15 به 25 و 28 سقوط می‌کنند.

اندونزی احتمالا به دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل می‌شود و نیجریه که در حال حاضر رتبه 28 را دارد، 10 کشور برتر را شکست.

«ریچارد هورتون» از سردبیران نشریه لنست تاکید می‌کند: تا پایان قرن حاضر شاهد جهانی چند قطبی خواهیم بود و هند، نیجریه، چین و ایالات متحده قدرت‌های غالب خواهند بود.

موری همچنین در خصوص ارتباط میان تحصیلات زنان و نرخ باروری توضیح داد: هرچه زنان تحصیل کرده‌تر شوند و به خدمات بهداشت باروری دسترسی پیدا کنند، تصمیم می‌گیرند که به طور متوسط کمتر از 1. 5 کودک داشته باشند.

موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در سال 2007 و با همکاری بنیاد بیل و ملیندا گیتس تاسیس شد و خیلی زود به مرجعی جهانی در زمینه آمارهای بهداشتی و گزارش‌های سالانه در خصوص بیماری بدل شد.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها