کد خبر: 420960
|
۱۳۹۹/۰۴/۳۱ ۱۶:۱۴:۳۸
| |

در جلسه دادگاه «عمر البشیر» به اتهام کودتای 1989 چه گذشت؟

دادگاه محاکمه «عمر البشیر» به اتهام کودتای 1989، امروز آغاز شد اما به درخواست وکلای این پرونده، به دلیل عدم رعایت فاصله‌گذاری به 11 آگوست آینده موکول شد.

در جلسه دادگاه «عمر البشیر» به اتهام کودتای 1989 چه گذشت؟
کد خبر: 420960
|
۱۳۹۹/۰۴/۳۱ ۱۶:۱۴:۳۸

اعتمادآنلاین| دادگاه محاکمه «عمر البشیر» رئیس‌جمهور برکنار شده سودان، امروز (سه‌شنبه - 21 ژوئیه)، به دلیل پرونده «کودتای 1989» در این کشور آغاز شد.

اتهام وی در این پرونده، قتل معترضان در جریان کودتای سال 1989 که به روی کار آمدن او منتهی شد، است امری که می‌تواند اشد مجازات اعدام را برای وی به همراه داشته باشد.

شبکه العربیه ضمن پوشش اخبار جلسه این دادگاه اعلام کرد: در این دادگاه که تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد، شماری از مقامات نظامی و غیر نظامی و برخی رهبران حزب «الموتمر الشعبی» (کنگره مردمی) که طی ده سال نخست ریاست‌جمهوری البشیر در کنار او فعالیت داشتند، نیز به عنوان متهم دارند که مهمترین آنها، «علی عثمان طه» معاون اول البشیر، «علی الحاج» دبیر کل حزب الموتمر الشعبی، «نافع علی نافع» معاون دیگر عمر البشیر و «ابراهیم السنوسی» هستند.

بر اساس این گزارش، در ابتدای جلسه این دادگاه، قاضی با قرائت نام متهمان از آنها خواست که بدون اجازه سخن نگویند.

برخی از متهمان این پرونده در جلسه دادگاه حضور نداشتند. تیم وکلای البشیر از دادگاه خواستند تا این محاکمه را به دلیل عدم رعایت فاصله‌گذاری به تاخیر اندازد و مجادله‌ای نیز در این میان درگرفت.

در نهایت قاضی دادگاه، ضمن رد درخواست وکلا برای آزادی دو تن از متهمان این پرونده، محاکمه البشیر را به 11 آگوست آینده موکول کرد تا تدابیر لازم درباره مقر برگزاری این محاکمه اتخاذ شود.

بنا بر این گزارش، در محاکمه امروز البشیر که با حضور سه قاضی در خارطوم برگزار شد، علاوه بر البشیر 16 متهم دیگر حضور داشتند و وکلای مدافع در این نشست، به دلیل عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در سایه شیوع ویروس کرونا، خواستار به تاخیر افتادن نشست شدند.

عمر البشیر در 30 ژوئن 1989 با کودتای نظامی علیه «الصادق المهدی» نخست‌وزیر وقت سودان روی کار آمد.

ارتش سودان 11 آوریل 2019 (فروردین 1398) بعد از گذشت چهار ماه از تظاهرات‌های مردمی، عمر البشیر را پس از سه دهه حکومت عزل کرد و از آن زمان تا کنون البشیر در بازداشت به سر می‌برد.

یک سال پیش از سرنگونی رژیم البشیر، مراجع سودانی شرکت‌ها، املاک و مستغلات متعلق به البشیر و تعدادی از اعضای خانواده و معاونان او را مصادره کردند.

یک دادگاه سودانی ماه دسامبر گذشته البشیر را به اتهام فساد به دو سال حبس محکوم کرد.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها