کد خبر: 430739
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۵ ۱۴:۱۱:۴۵
| |

ولی‌عهد سعودی در پی این است تا عموزادگان خود را به حاشیه ببرد

برکناری فرمانده کل نیروهای مشترک سعودی در یمن به دلیل فساد مسأله‌ای نیست که کارشناسان حوزه عربستان، ساده از کنار آن عبور کنند. به خصوص اینکه این فرمانده عموزاده بن سلمان و از خاندان سدیری باشد.

ولی‌عهد سعودی در پی این است تا عموزادگان خود را به حاشیه ببرد
کد خبر: 430739
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۵ ۱۴:۱۱:۴۵

اعتمادآنلاین| سه شنبه هفته گذشته (11 شهریور) شاه سعودی در فرمانی حکم برکناری فهد بن ترکی فرمانده کل نیروهای ائتلاف سعودی در یمن را به اتهام فساد صادر کرد. فرمانی که به خواسته ولی‌عهد سعودی از زبان پادشاه جاری شد.

علاوه بر فهد بن ترکی، پسرش نیز به اتهام فساد از امارت منطقه الجوف کنار گذاشته شد و این فرامین مستقیما به خواسته محمد بن سلمان صادر شده بود و تلویزیون سعودی نیز گفت که برکناری این شاهزادگان و فرماندهان پس از آن صورت گرفت که «هیأت نظارت و مبارزه با فساد» گزارشی از تخلفات اقتصادی آنان را به ولی‌عهد گزارش داد.

اما وبگاه عربی21، از زاویه دیگری به این مسأله پرداخته و در ابتدا نوشته است که «فهد بن ترکی» پسر عموی «محمد بن سلمان» و از خاندان «سُدیری‌ها» است و ولی‌عهد سعودی در پی این است تا عموزادگان خود را همچون «متعب بن عبدالله» و «محمد بن نایف» به حاشیه ببرد.

بنابراین گزارش، کنار گذاشتن «فهد بن ترکی» در چارچوب اقدامات چند سال اخیر بن سلمان برای هدف قرار دادن دو قدرت اصلی در خاندان سعودی جای می‌گیرد. «سدیری‌های هفت گانه» و خانواده ملک عبدالله

سدیری‌ها در خاندان سعودی به آن دسته از فرزندان «عبدالعزیز» گفته می‌شود که مادرشان «حصه السدیری» است. از این رو «فهد»، «عبدالرحمن»، «نایف»، «ترکی الثانی»، «سلمان» و «احمد» از سدیری‌ها هستند؛ بنابراین خود ملک سلمان نیز از سدیری‌هاست.

بن سلمان پیش از این نیز «محمد بن نایف» عموزاده خود و «احمد بن عبدالعزیز» عموی خود را که هر دو از سدیری‌ها هستند به اتهام فساد به زندان انداخته است.

ولی‌عهد سعودی برای باقی عموزادگان خود از جناح سدیری‌ها نیز پست‌های حاشیه‌ای در نظر گرفته و علی‌رغم اینکه «عبدالعزیز بن سعود» وزیر کشور سعودی نیز از سدیری‌هاست، اما به گفته منابع عربستانی جایگاه وی نمادین است و قدرتی ندارد.

سدیری‌ها در زمان ملک فهد به مهم‌ترین مناصب نظامی و اطلاعاتی دست یافتند و در زمان ملک عبدالله علی‌رغم اینکه وی از سدیری‌ها نبود، در همان مناصب خود ابقا شدند، اما در زمان ملک سلمان، از میان سدیری‌ها فقط فرزندان سلطان بن عبدالعزیز در قدرت باقی ماندند.

به نوشته عربی21، واضح است که محمد بن سلمان قصد دارد هرگونه تلاشی برای کودتا علیه خود را پیش از هر اقدامی در نطفه از بین ببرد. بازداشت محمد بن نایف و «احمد بن عبدالعزیز» و اخیرا نیز برکناری «فهد بن ترکی» در این راستا است.

فهد بن ترکی علاوه بر این که از سدیری‌هاست، جزو خانواده «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه سابق سعودی نیز است و داماد او محسوب می‌شود.

خانواده و اعضای ملک عبدالله، شاه سابق سعودی بیش از هر جریان و فرد دیگری پس از پادشاهی سلمان بن عبدالعزیز، مورد هدف قرار گرفته و سرکوب شدند. به طوری که هم اکنون سه تن از فرزندان عبدالله بن عبدالعزیز در زندان هستند و هیچ منصبی در عربستان متعلق به این خانواده نیست.

در جریان بازداشت گسترده شاهزادگان در هتل ریتز کارلتون در اواخر سال 2017، «ترکی بن عبدالله» نیز میان آنان بود، اما تمامی بازداشت شدگان تا بدین روز آزاد شده‌اند جز او. اخیرا نیز برخی در شبکه‌های اجتماعی کمپین آزادی او را تشکیل داده بودند.

عبیر بنت عبدالله دختر ملک عبدالله و همسر فهد بن ترکی نیز در سال 2016 از ریاست هلال احمر سعودی کنار گذاشته شد.

* با تمامی ان اوصاف یک وبگاه یمنی روز پنجشنبه هفته گذشته مدعی شد که فهد بن ترکی از سمت خود برکنار نشده، بلکه در جریان یک حمله موشکی در استان مأرب در مرکز یمن کشته شده است.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها