امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسایل آمریکا:
اگر آمریکا کرونا را مدیریت نکند شرایط داخلیاش از کنترل خارج میشود
یک کارشناس مسایل آمریکا گفت: ترامپ اگر قادر به کنترل شیوع کرونا نشود، دامنه اعتراضهای اجتماعی، بیکاری و فقر در آمریکا افزایش مییابد و شرایط از کنترل خارج میشود.
اعتمادآنلاین| امیرعلی ابوالفتح با اشاره به مواضع اخیر دونالد ترامپ مبنی بر این که «یا من برنده می شوم یا انتخابات قانونی نبوده و غیر از این دو حالت انتخابی ندارید!» گفت: از ابتدای ریاست جمهوری دونالد ترامپ حرفهای عجیب و غریب زیاد زده است که پیش از این در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است.
ترامپ از مجموع رفتارها و اقداماتش تا کنون به این نتیجه رسیده است که در انتخابات باید پیروز میدان شود چرا که خود را موفقترین رییسجمهور تاریخ آمریکا و هم ردیف با جرج واشنگتن و آبراهام لینکلن می داند. البته قبل از بحران کرونا، اقدامات و دستاوردهای زیادی در حوزه اقتصاد و کسب و کار داشته است و بسیاری از شعارهای انتخاباتی اش را محقق کرد، از این رو باور دارد اگر مجدد رییس جمهور نشود حتما در انتخابات دستکاری و تقلب شده است.
وی با بیان این که البته این باور ذهنی بسیار خطرناک است، معتقد است: ترامپ نکات و رفتارها و اقدامات منفی زیادی دارد اما یک مساله تا الان تا حدی زیادی برایش آورده و دستاورد داشته است و آن هم به درست یا غلط «صداقت» او در بیان تفکرات و دیدگاه هایش است. در خیلی از موارد صداقت وی برایش دردسر شده و دشمنتراشی کرده است اما در برخی موارد دیگر با استقبال مردم مواجه شده است.
او بی واسطه از طریق توییتر با مردم سخن می گوید، آن هم بدون هیچ پرده پوشی. بسیاری از حرف هایی که مردم آمریکا و جهان هیچ وقت انتظار نداشتند از زبان رییس جمهور آمریکا بشنوند را به زبان می آورد و این برای افکار عمومی جذابیت دارد. اظهارات اخیر او هر چند غیرمتعارف و نگران کننده است اما مثل بسیاری از مواضع و دیدگاه های قبلی اش مورد توجه مردم قرار می گیرد.
این کارشناس مسایل آمریکا اظهار کرد: هر چند در روند انتخابات آمریکا تا کنون سابقه تقلب و دستکاری هم داشتهایم و در این دوره به خاطر شرایط کرونا و نیز تنش هایی که ایجاد شده احتمالش وجود دارد، در عین حال معتقدم ساختار سیاسی در آمریکا در برابر اظهارات و مواضع ترامپ و جمهوری خواهان مقاومت خواهد کرد و این مواضع را زیر سوال می برد.
ابوالفتح در پاسخ به این پرسش که یعنی ترامپ در رابطه با سیاست کشورهای منطقه ازجمله کشورهای عربی و همچنین رژیم صهیونیستی هم کاملا صادق است و مشکل فقط از سوی ایران، سوریه و ونزوئلاست؟ جهت گیری سیاسی ترامپ در این رابطه معنا ندارد؟ اظهار کرد: در نظام سیاسی آمریکا یک کارگزار داریم و یک ساختار. گاهی کارگزار برای پیشبرد اهداف و منافع قدرت می گیرد و گاهی ساختار. در رابطه با تفاوت سیاست آمریکا در برخورد با ایران و ونزوئلا به نسبت کشورهای عربی و اسراییل باید بگویم که این ساختار است که با کشورهای با رویکرد و منش سوسیالیسی مشکل دارد.
به علاوه از منظر اقتصادی، واکنش به سیاست های عربستان می تواند بر اقتصاد آمریکا تاثیر بگذارد اما واکنش به سیاست های ایران هیچ تاثیری بر اقتصاد این کشور ندارد از این رو طبیعی است که این رفتار را در برخورد با ایران از سوی آمریکا چه رییس جمهور آن دموکرات باشد چه جمهوری خواه شاهد باشیم.
وی در پاسخ به این که شرایط فعلی در آمریکا در آستانه انتخابات و در میانه بحران کرونا و اعتراضها را چطور ارزیابی میکنید؟ گفت: این شرایط اصلا طبیعی نیست بلکه شرایطی خاص و منحصر به فرد است. به نظر در اینده با آمریکایی دو قطبی شده، کشوری که در آن تسامح و تساهل در حال از بین رفتن است و هر یک از گروه های سیاسی به دنبال حذف کامل دیگری است مواجه خواهیم بود. حتما شاهد یک منازعه بین ساختار سیاسی حاکم و جریان برهم زننده نظم خواهیم بود.
این کارشناس مسایل آمریکا تصریح کرد: اگر بحران اجتماعی ادامه یابد و مساله کرونا هم چنان پرقوت باقی بماند وضعیت بسیار وخیم خواهد شد. ترامپ تا قبل از بحران کرونا در رتبه بندی های رده خوبی داشت اما با شروع این بیماری و بی اعتنایی ها به آن شاهد افت شدید مقبولیت وی بودیم.
از این رو معتقدم اگر آمریکا بتواند کرونا را کنترل کند احتمالا می تواند قدرت خود را بازآفرینی و ترمیم کند و به عرصه باز گردد اما اگر قادر به این کار نشود این روند به دامنه اعتراض های اجتماعی، بیکاری و فقر نیز دامن می زند و شرایط را از کنترل خارج می کند و فضا نگران کننده خواهد شد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید