کد خبر: 442561
|
۱۳۹۹/۰۸/۱۲ ۰۹:۲۸:۰۹
| |

عمران خان وضعیت کشمیر پاکستان را ارتقا می‌دهد

نخست وزیر پاکستان گفته که دولتش وضعیت ایالتی موقت را برای بخش کمشیر اعطا می‌کند اقدامی که محکومیت هند را به دنبال داشته چون دهلی نو مدت‌هاست که مخالفت خود را با هرگونه تغییرات در این منطقه مورد مناقشه از سوی اسلام آباد اعلام کرده است.

عمران خان وضعیت کشمیر پاکستان را ارتقا می‌دهد
کد خبر: 442561
|
۱۳۹۹/۰۸/۱۲ ۰۹:۲۸:۰۹

اعتمادآنلاین| پیشنهاد عمران خان، نخست وزیر پاکستان به منطقه گیلگیت-بالتیستان، تنها منطقه اشتراکی پاکستان با چین ابلاغ می‌شود که بخش شمالی منطقه کشمیر است. هم دهلی نو و هم اسلام اباد مدعی مالکیت تمامی کشمیر هستند و برای به دست آوردن آن دو جنگ داشته اند.

عمران خان در سخنرانی در شهر گیلگیت گفت: ما این تصمیم را برای اعطای وضعیت ویژه موقت به منطقه گیلگیت-بالتیستان گرفته ایم این چیزی است که مدت‌ها مردم در آنجا خواهانش هستند.

سخنگوی وزارت خارجه هند در واکنش گفت، دهلی نو صراحتا تلاش صورت گرفته از سوی دولت پاکستان را برای ایجاد تغییرات در بخشی از قلمروی هند که تحت اشغال غیرقانونی و اجباری است، رد می‌کند.

سال گذشته میلادی، هند با ایجاد تغییراتی در وضعیت کشمیر باعث خشم و عصبانیت دولت اسلام آباد شد و برخی از امتیازات این منطقه مورد مناقشه را لغو کرد. اگرچه مقام‌های پاکستانی ارتباطی بین این تصمیم عمران خان و تغییرات از سوی هند نمی‌بینند، اما این اقدام اسلام آباد احتمالا از جانب دو کشور یک واکنش تلافی جویانه قلمداد می‌شود.

هر دو کشور کنترل بخش هایی از کشمیر را برعهده دارند که به واسطه خط کنترل جدا شده است.

عمران خان گفته که این تصمیم بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است اما هیچ چارچوب زمانی را برای تحقق آن ارائه نکرده است. البته چنین اقداماتی نیازمند تغییرات قانون اساسی در پاکستان هستند که باید از سوی دو سوم پارلمان این کشور مورد تایید قرار بگیرند.

همچنین قرار است نخست وزیر پاکستان 15 نوامبر در مجمع قانون گذاری گیلگیت - بالتیستان شرکت کند که در سال 2009 تشکیل شده و اختیارات کمی دارد و این منطقه به صورت مستقیم از سوی اسلام آباد اداره می‌شود.

وزارت خارجه هند پیشتر انتخابات در این منطقه را رد کرده و گفته بود که پاکستان به صورت غیرقانونی این قلمرو را اشغال کرده است.

گیلکیت - بالتیستان با 1.2 میلیون جمعیت منطقه‌ای هم مرز با افغانستان و پین است و قلب طرح توسعه زیرساخت «کریدور اقتصادی 65 میلیارد دلاری چین و پاکستان» به شمار می‌رود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها