طرح جدید دولت انتقالی صلح افغانستان
همزمان با ادامه حملات گروه طالبان علیه نیروهای امنیتی و غیرنظامیان، زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان ضمن تاکید بر تسریع روند صلح، از در میان گذاشتن گزینههای مختلف با حکومت و رهبران سیاسی خبر داد.
اعتمادآنلاین| مقامهای محلی در قندوز روز پنجشنبه اعلام کردند که در نتیجه حمله گروه طالبان به یک پاسگاه نیروهای امنیتی در روستای تلوکه شهر قندوز، 13 سرباز ارتش افغانستان کشته و 4 تن دیگر زخمی شدند. همچنین در ادامه حملههای هدفمند در ولایت ننگرهار، بامداد روز پنجشنبه یک پزشک زن بر اثر انفجار بمب جا سازی شده در یک وسیله نقلیه جان باخت.
در همین حال، زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان که سفری سه روزه به کابل داشته در تشریح دستاورهای این سفر با انتشار سلسله توییتی اعلام کرد که در جریان دیدار با تمامی گروهها بر لزوم دیپلماسی و جلب حمایت بینالمللی گستردهتر به منظور کمک به افغانها برای پیشرفت سریعتر در روند صلح تاکید کرده است.
او همچنین تصریح کرد که کابل و طالبان باید راهی برای حل و فصل سیاسی و آتش بس دائمی و جامع پیدا کنند. خلیلزاد همچنین اشاره کرد که در کابل، در مورد گزینهها و راه چارههای مختلف برای پیشبرد این روند بحث کرده است. نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در پایان این سلسله توییت، خاطرنشان کرده که حرفهای دلگرم کنندهای از طرفهای مختلف مورد مذاکره شنیده؛ سخنانی که به تعبیر او نشان دهنده وجود حمایت گسترده از لزوم حرکت سریعتر برای تحقق صلح عادلانه و پایداری است که افغانها خواستار و شایسته آن هستند.
البته خبرگزاری افق در تلاش برای رمزگشایی از راهکارهای مختلف مطرح شده از سوی خلیلزاد، مدعی شده که او در سفر اخیرش به کابل نقشه راه ایجاد یک حکومت انتقالی با عنوان «دولت انتقالی صلح افغانستان» را ارائه کرده است.
اما امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهوری افغانستان این طرح را شایعه خوانده و بر اصالت قانون اساسی و نظام جمهوری تأکید کرده است. محمد اشرفغنی، رییس جمهوری افغانستان نیز پیشتر با تشکیل هرگونه دولت موقت در این کشور که مبتنی بر رای مردم نباشد، مخالفت کرده بود.
سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که بهترین مکانیزم صلح پایدار، مشارکت عادلانه همه جانبه از جمله گروه طالبان در نظام افغانستان و برگزاری انتخابات است. او تاکید کرد که هیچکس نظام تحمیلی خارج از انتخابات عمومی را قبول نخواهد کرد.
اما مخالفت صریح دانش با «نظام تحمیلی خارج از انتخابات عمومی»، گمانهزنیها را در مورد ارائه طرح دولت انتقالی از سوی خلیلزاد قوت بخشید. البته حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رییسجمهوری افغانستان نیز روز چهارشنبه تایید کرده بود که درباره جایگزین های مختلف مشغول بحثها هستیم. محب در عین حال گفته بود که موضوع مهم این است که طالبان نه به صلح بلکه به جنگ مصمم است.
گروه طالبان هنوز به گزینه احتمالی «دولت انتقالی صلح افغانستان» واکنشی نشان نداده است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید