اتهام پراکنی سعد الحریری علیه رئیس جمهور لبنان
نخست وزیر مأمور به تشکیل کابینه جدید در لبنان، به درخواست رئیس جمهور این کشور مبنی بر تشکیل سریع دولت و یا کنارهگیری پاسخ داد.
اعتمادآنلاین| «سعد الحریری»، نخستوزیر مأمور به تشکیل کابینه جدید لبنان به درخواست رئیس جمهور این کشور برای حضور در کاخ «بعبدا» با طعنه و تمسخر پاسخ داد.
به گزارش فارس، سعد الحریری چهارشنبه شب در بیانیهای که به فاصله ساعتی از انتشار بیانیه میشل عون منتشر شد، او را به تأخیر در فرآیند تشکیل دولت متهم کرد و گفت که بعد هفتههای زیاد از ارائه لیست کابینه «متخصصین غیر حزبی»، منتتظر تماس تلفنی عون بوده تا با او (حریری) در خصوص ساختار پیشنهادی کابینه گفتوگو کند.
حریری گفته که از زمانی که میشل عون او را مأمور تشکیل کابینه کرده، 16 بار برای مشورت در خصوص تشکیل کابینه به کاخ ریاست جمهوری رفته است و حاضر است «در صورت رئیس جمهور وقت دیدار داشته باشد»، فرای هفدهمین بار هم با او دیدار کند.
رئیس جمهور لبنان در سخنرانی چهارشنبه شب گفت که اگر حریری در خود توان تشکیل کابینه را نمیبیند، راه را برای افراد توانمند باز کند.
نخستوزیر مأمور به تشکیل کابینه به همان روش عون، او را به ناتوانی در انجام مسئولیتش متهم کرد و گفت: «اگر جناب رئیس جمهور خود را از امضای احکام و دستورات مربوط به دولت متخصصان غیرحزبی عاجز میداند جناب رئیس باید به لبنانیها حقیقت را بگوید؛ رئیس جمهور باید به آنها درباره علت اصلی که او را به تلاش برای کنار گذاشتن اراده شورای نمایندگان سوق داده، صادق باشد و راه را برای رهایی شهروندان باز کرده و دردها و رنجهایشان را با اعطای فرصت انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام کاهش دهد».
لبنان بعد از انفجار مهیب بندر بیروت در مرداد ماه گذشته که صدها کشته و زخمی و ویرانی گسترده برای پایتخت برجای گذاشت، با شدیدترین بحران از زمان استقلال این کشور مواجه است.
تظاهرات مردمی باعث شد دولت «حسان دیاب» استعفا دهد. ویرانی بندر بیروت و رکود اقتصادی ناشی از کرونا و خلأ سیاسی اوضاع را بدتر کرده و ارزش لیره لبنان در برابر دلار به شدت کاهش یافته است. کشورهای اروپایی مانند فرانسه، دریافت کمکهای اروپا و صندوق بینالمللی پول را منوط به تشکیل دولت جدید و اعمال اصلاحات موردنظر کردهاند.
نزدیک به 150 روز است که سعد الحریری از سوی میشل عون مأمور به تشکیل کابینه شده ولی تشکیل کابینه به دلیل اختلاف آن دو در توزیع وزارتخانهها و تصدی آنها توسط افراد و جریانها به نتیجهای نرسیده است.
دیدگاه تان را بنویسید