جشن نوروزی رئیس جمهوری آذربایجان با روشن کردن مشعل در شوشا / علیاف: هانطور که قول داده بودیم نوروز را در قرهباغ جشن گرفتیم
الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان نوروز را با روشن کردن مشعلی بزرگ در شهر شوشا (شوشی) که اخیرا در جریان جنگ قرهباغ از کنترل ارمنستان خارج شده، جشن گرفت. علیاف حضور در این منطقه را یک رخداد تاریخی دانست و اظهار داشت: «ما سرزمین خود را با خون شهدا آزاد کردیم و باید یاد و خاطره آنها را گرامی بداریم.»
اعتمادآنلاین| الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان نوروز را با روشن کردن مشعلی بزرگ در شهر شوشا (شوشی) که اخیرا در جریان جنگ قرهباغ از کنترل ارمنستان خارج شده، جشن گرفت.
به گزارش انتخاب، آقای علیاف حضور در این منطقه را یک رخداد تاریخی دانست و اظهار داشت: «ما سرزمین خود را با خون شهدا آزاد کردیم و باید یاد و خاطره آنها را گرامی بداریم.»
رئیس جمهوری آذربایجان همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش مدعی شد ارمنستان در دوران تسلط خود بر این مناطق، روستاهای بسیاری را تخریب و ویران کرده است.
جنگ میان ارمنستان و آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قرهباغ شش هفته به طول انجامید و در طی این مدت بیش از 6 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
نوروز به جز در ایران، افغانستان و تاجیکستان در کشورهای بسیاری در منطقه از جمله آذربایجان و گرجستان و ترکمنستان هم جشن گرفته میشود.
علیاف در کنار سفره هفت سین و در هنگام روشن کردن مشعل در ارتفاعات شوشا همچنین اظهار داشت: «ما از سالها پیش قول داده بودیم که نوروز را در قرهباغ جشن بگیریم. امروز همان روز موعود است و خوشحالیم که نوروز امسال را در شوشا پایتخت فرهنگی کشورمان آذربایجان حضور داریم.»
شوشا در سال 1992 و در پی جنگ بر سر منطقه مورد مناقشه قرهباغ میان آذربایجان و ارمنستان به کنترل ایروان در آمد.
باز پس گیری این شهر برای آذربایجان از نظر نمادین و استراتژیک بسیار حائز اهمیت بود. جمهوری آذربایجان در طول بیش از شش هفته نبرد بر سر کنترل قرهباغ چندین بخش مهم از این سرزمین از جمله شهرستانهای جبرائیل و شوشا را از ارمنیهای پس گرفت.
این در حالی است که دیدهبان حقوق بشر روز جمعه اعلام کرد نیروهای آذربایجان در درگیریهای اخیر، اسرای ارمنی را مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار دادهاند. این نهاد حقوق بشری از جمهوری آذربایجان خواست در این مورد تحقیق کند و با شناسایی عاملان، آن ها را مجازات کند.
این نهاد تاکید کرد که آزار و شکنجه اسرای ارمنی جنایت جنگی است. تعداد دقیق افرادی که همچنان در جمهوری آذربایجان در اسارات هستند مشخص و اعلام نشده است.
َ
دیدگاه تان را بنویسید