رزمایش ناو هواپیمابر چین در دریای جنوبی
گائو شیوچنگ سخنگوی نیروی دریایی ارتش این کشور روز دوشنبه گفت: این رزمایش با شرکت ناو هواپیمابر شاندونگ در دریای جنوبی چین برگزار شده است.
اعتمادآنلاین| همزمان با افزایش رزمایش ها و تردد ناوها و کشتی های جنگی آمریکا در اطراف چین، نیروی دریایی چین هم اعلام کرد با استفاده از یک ناو هواپیمابر خود در دریای جنوبی، رزمایش جنگی برگزار کرده است.
به گزارش ایرنا از تلویزیون "سی جی تی ان" چین، «گائو شیوچنگ» سخنگوی نیروی دریایی ارتش این کشور روز دوشنبه گفت: این رزمایش با شرکت ناو هواپیمابر شاندونگ در دریای جنوبی چین برگزار شده است.
گائو گفت که این رزمایش یک تمرین معمولی است که طبق برنامه کاری سالانه سازماندهی شده بود.
به گفته وی، این رزمایش کمک می کند تا توانایی نیروهای نظامی در حفاظت از حاکمیت ملی، امنیت و منافع توسعه بهبود یابد.
گائو گفت: این امر برای صلح و ثبات در این منطقه نیز مفید است.
برگزاری این رزمایش در حالی است که از زمان روی کار آمدن دولت بایدن، فعالیت کشتی های جنگی ایالت متحده در نزدیکی آب های چین در مقایسه با سال گذشته بیش از 20 درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، تردد هواپیماهای شناسایی آمریکا هم بیش از 40 درصد افزایش یافته است.
دریای جنوبی چین دریایی حاشیهای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار میآید و ناحیهای در حدود 3.5 میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر میگیرد این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.
جزیرههای واقع در دریای جنوبی چین و همچنین خود دریا، مورد جدال کشورهای مختلف هستند به همین علت حتی نامهای متفاوتی برای اشاره به این دریا به کار میرود که البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بینالمللی، حداقل در انگلیسی و زبانهای اروپایی است.
جمهوری خلق چین تقریبا بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخشهایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.
ایالات متحده این دریا را از آبهای بینالمللی میداند و بر حق قانونی کشتیها و زیر دریایی هایش در رفت و آمد در این دریا تاکید دارد و مخالف ساخت تاسیسات دریایی توسط چین در این آب راهه است موضوعی که همواره با واکنش منفی چین مواجه شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم در واکنش به دخالت آمریکا در دریای جنوبی چین گفته بود که این دریا ایالت هاوایی آمریکا نیست که در آن دخالت می کند.
دیدگاه تان را بنویسید